DIY Moederdagcadeau zelfgemaakte fotokader met polaroid8 mei is het weer van dat: moederdag! En ook al moeten moeders (en ook vaders) eigenlijk elke dag gevierd wordend, een dag extra aandacht kan nooit geen kwaad. Schoolgaande (en crèche-gaande) krijgen garantie een cadeautje mee naar huis. En romantische papa’s die komen die dag allicht weer mega uit de hoek.

Romantisch? Papa? Doet dat bij jullie ook geen belletje rinkelen? Dan zit je in hetzelfde schuitje als ik. Niet dat ik daar bijzonder veel last van heb. Sinds ik ooit de tip gaf dat ik bloemen wel leuk vind, krijg ik bij elke belangrijke gebeurtenis een bosje. Klagen gaan we daar dus niet over doen maar een prijs voor originaliteit krijgt hij allicht nooit. *schaterlach* Bovendien, die dag gaat niet over cadeau’s. Maar soit ik ga hier niet in clichés vervallen.

Omdat ik niet getrouwd ben met een romantische ziel, geen grootste verwachtingen heb, maar anderzijds mijn moeder zijn heel erg belangrijk vind, maakte ik voor mezelf een cadeautje. En manlief die draagt zo op zijn manier ook een steentje bij: want onze centen zijn gemeenschappelijk en tjah, met raad en daad stond hij me bij in dit DIY-project! 
IMG_0989IMG_0983Zeg nu zelf, wat is er schoner als cadeau dan herinneringen aan al dat moois dat je meemaakt met je kinderen? Juist ja, niks! Want hoe tof ik Instagram, digitale- en smartphone fotografie ook vind: het echte werk is toch nog altijd een beetje specialer. Daarom bestelde ik bij ‘Webprint‘ polaroids. ‘t Voordeel van onze technologieën, je hebt de toffe look van polaroids zonder dat je nog een toestel nodig hebt of moet klungelig proberen een goeie foto te maken.

Na alle oooooh’s en aaaah’s toen het pakje foto’s toekwam, speurde ik Pinterest af naar inspiratie om de foto’s tentoon te stellen. Al snel voelde ik de ideeën opborrelen en ging ik aan de slag. Ook goesting om zelf een schone, originele (al zeg ik het zelf) fotokader te maken? Kijk dan even mee hoe ik het deed.

DIY fotokader
Benodigdheden:
– Fotokader/oude lijst van een schilderij (tip: de kringwinkel verkoopt vaak leukerds voor een prikje)
– Kippengaas met een raster van 12,7 mm en een dikte van 0,65 mm
– Tang
– Stevige tape (bruikbaar voor allerhande ondergronden)
Fotoprints (en het hoeven niet persé polaroids te zijn hé)
– Kleine wasspeldjes (evt. in verschillende formaten) & papierklemmen
– Evt. kaartjes met spreuken of ander leuks om de boel op te vrolijken IMG_0971IMG_0972Werkwijze
1. Meet na hoe groot je raster van kippengaas moet zijn. Afhankelijk daarvan kan je een smalle of brede rol gaas kopen in de winkel.
2. Maak de kader stofvrij.
3. Rol het gaas uit over de achterkant van de kader en kleef vast. Ik deed dit door eerst kleine stukjes tape te kleven om het gaas min of meer op de goeie plaats te krijgen. Probeer er daarbij op te letten dat het gaas evenwijdig ligt met de lijnen van de kader. Daarna bevestigde ik op de volledige achterkant van de kader stroken tape en duwde ik goed aan. IMG_0976IMG_09774. Draai de kader om en stamp nog even het gaas aan. Het klinkt misschien een beetje vreemd maar meestal koop je gaas op rol en dan heeft het de neiging om te krullen en bol te staan. IMG_09795. Hang de foto’s op met behulp van kleine wasspeldjes en/of papierklemmen. Ik deed dat behoorlijk willekeurig. Om het geheel er nog wat toffer te laten uitzien, ging ik er enkele spreuken tussen. Ik liet ook nog enkele lege wasspeldjes aan het bord hangen, zodat ik leuke dingetjes er makkelijk kan bijhangen.
6. Geef je fotokader een tof plaatsje, geniet en maak herinneringen bijIMG_0984Maakte je aan de hand van deze DIY ook een fotokader? Laat het dan gerust even weten! Heb je net zoals ik meer werk met het vinden van een geschikte kniptang en al, dan de effectieve tutorial, laat dan zeker van u horen. haha!

Fotoprints bij Webprint
Fotokader van op zolder (maar kwam ooit uit de kringwinkel)
Kippengaas bij Hubo
Tape, wasspeldjes en papierklemmen uit eigen voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties