vaderdag diy cadeauNog enkele dagen en dan is het alweer vaderdag. Dat er tegenwoordig allerlei fancy cadeau’s te vinden zijn, is waar. Maar daar draait het uiteindelijk allemaal niet om. Neen, het gaat om de band tussen vaders en hun kinderen. Over liefde dus en over onvoorwaardelijk gaan voor elkaar. Dan met een zelfgemaakt cadeautje klaar staan is gewoonweg fantastisch, al zeg ik het zelf. Zeker als dat gemaakt is in samenwerking met mama, dat is dan gewoonweg nog een extra portie liefde.

Al kan deze DIY ook voor opa’s. Want dacht je dat er niks zo bijzonder is als een vader-kind-band. Kijk dan maar eens naar de band die er ontstaat tussen opa’s en hun kleinkinderen. Voor de hartjestrofee heb je bovendien niet bijzonder veel nodig. Zelfs de tijd die je eraan moet besteden is beperkt. Geen excuses dus om deze DIY niet nog snel even te doen en komende zondag zwaar te scoren!

Benodigdheden

  • strijkparels
  • houten blokje (+ zaag & schuurpapier)
  • ijzerdraad (+ tang)
  • lijmpistool (of secondelijm)
  • vijs + hamer

vaderdag diy cadeau

Werkwijze

Mama’s taak

Zaag van een balk een houten blokje. De afmetingen doen er niet echt toe. Wij gebruikten een balkje van 4 cm breed en zaagden daar een stukje van 6 cm af. Het blokje dient als basis voor de trofee, dus het mag wel niet te klein zijn.

Eens gezaagd is het belangrijk even alles op te schuren met een schuurpapiertje. Liever geen splinters in onze vingers, nietwaar? En al zeker niet in die van onze kinderen…

Daarna maak je een gaatje in de bovenkant van het blokje. Je kan dit simpelweg doen met een hamer en een vijs. Het gaatje hoeft niet al te diep te zijn en kan je eventueel nog wat bijwerken eens je het hartje aan het houtblokje lijmt.

En nu de kindjes…

vaderdag diy cadeau

Beschilder het houten blokje met verf. Je kan kiezen voor één kleur maar je kan je ook uitleven met verschillende kleurtjes. Laat daarna drogen.

Rijg strijkparels op een ijzeren draad. Om makkelijk te werken is een stuk van ongeveer 30 cm wel handig. Kleef het ene uiteinde op tafel met plakband. Dat werkt makkelijker en zo kunnen de parels niet van de draad glijden. Wij gebruikten geen al te dikke ijzerdraad, waardoor je achteraf nog heel makkelijk een vorm kunt aanbrengen. In dit geval een hartje dus!

vaderdag diy cadeau

Hoeveel parels je gebruikt, dat bepaal je zelf. Hoe mee parels, hoe groter het hart wordt. Ga je voor één kleur parel of maak je er een hele kleurenmix van? Leef je vooral uit…

En nu terug aan de mama’s…

Als er voldoende parels op de draad geregen zijn, leg je de twee uiteinden van de ijzerdraad over elkaar en draai je ze enkele keren om elkaar. Zo kunnen de parels niet meer van de draad glijden. Plooi de ijzerdraad met strijkparels nu in een hartjesvorm. Knip daarna de overtollige draad op 1 cm af.

vaderdag diy cadeau

Warm het lijmpistool op. Eens warm genoeg laat je een druppeltje lijm vallen in het eerder gemaakte gaatje in het houtblokje. Duw het ijzerdraadje met hartje erin en laat drogen. Et voilà, meer moet je echt niet doen!

Eens opgedroogd rest je enkel nog het cadeautje af te geven. Kunnen jullie kids wachten tot vaderdag? Of is het zoals hier en wordt de verrassing onmiddellijk verklapt wanneer papa thuis komt? 

 

Deze blogpost werd geschreven voor speelgoed kiki en werd er afgelopen dinsdag online geplaatst. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties