DIY: Instant Feestkleed!

Een feestkleed, moet ik gedacht hebben de avond voor een huwelijksfeest.
Een feestkleed dat niet in mijn kast hangt.

Wat trek je aan als jonge moeder voor een trouwfeest overdag?
Lees: wat trek je aan op een feest als je kleine uk ook mee is?

Het perfecte antwoord vond ik in de combinatie van Scuba-stof,  een ferme blogmadam en La Maison Victor.

De Harlequin zit hier tegenwoordig standaard in mijn maandelijks naaiassortiment. Deze keer besloot ik het model een beetje aan te passen. De mouwen werden smaller gemaakt, maar volgende keer doe ik er nog een aantal centimeters van af! Zo wil ik af van het pofferige effect bovenaan. 

Ik werkte af met verschillende zigzag-steken om de jurk een beetje speelsheid mee te geven. 

De avond voor het huwelijk werkte ik deze jurk af, bijgevolg kon ik de volgende dag in alle comfort naar een huwelijk trekken met mijn schoon feestkleed en tegelijkertijd mama zijn! 

Grote dank voor de inspiratiebron van deze jurk!

Foto’s nemen van jezelf is niet zo evident. Hoe pakken jullie het aan? Hier gaat alles met de zelfontspanner maar daar heb je uiteindelijk weinig echte controle over dus tips gevraagd!!!

Stof: Digital Flowers bij Liesellove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 reacties

 1. Weer een super leuk kleedje, het is en blijft een topper die Harlequin. Ik zit met een fotograaf in spe in huis, die moet dan ook met regelmaat van de klok 'gedwongen' oefenen hé 🙂

 2. Binnen een klein jaartje kun je op goed geluk Axelle de camera in handen geven. Maar dan wel met voldoende licht fotograferen, of 't is er helemaal aan 🙂
  en euh, anders misschien een spiegel?
  maar hier geef ik na gesukkel met de zelfontspanner ook gewoon op. Geen foto's dan maar.

  Dat stofje is trouwens echt feestmateriaal. Chic!

 3. Hier ook al een Scuba-kleed gemaakt! Heb het zelfde gedaan als Eva maria, namelijk een ander tricot-kleed overgetekend. Was al bij al een uurtje werk. Heel mooi resultaat!

 4. Binnenkort lees je alles over zelf en vooral mooie foto's trekken in het boek voor creatieve bloggers Make it! Blog it! Share it! van Femma, maar ik vind dat jij aardig je best doet met de zelfontspanner!

 5. Wat een leuke jurk!! Ik heb gelukkig een man die ik zo gek kan krijgen om foto's van mij te nemen. En anders: statief en een afstandbediening. Tenminste, dat zie ik bij andere bloggers, en volgens mij werkt dat prima. Ik heb zelf geen van beide, maar ik hoop dat de Sint een statief brengt… *duim duim*

 6. Ik neem foto's van mijzelf met de zelfontspanner en de stand om 10 foto's snel na elkaar te maken. Dan beweeg ik eens wat. Dat doe ik drie keer ofzo en dan zit er toch wel wat tussen 😉

  Is die pof niet veel beter op te lossen met een neep op ergens langs je borst?

  1. de pof zat in het basismodel natuurlijk, maar uit mijn studies dacht ik bovenaan aan de schouders met meer naadwaarde te stikken en sowieso wil ik graag de banden smaller maken 🙂 maar de nepen: daar denk ik aan