Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

DIY: konijnen kommetjes

17 juli 2017
DIY konijnen kommetjes uit klei

DIY: konijnen kommetjes

17 juli 2017

DIY konijnen kommetjes uit kleiAfgelopen week hadden we bezoek van ons nichtje. Samen met haar en Axelle ging ik aan de slag om een nieuwe DIY te maken. Deze keer gingen we voor een kommetje in konijntjesvorm. Ok, het is dan wel geen Pasen maar deze kommetjes zijn super schattig! En wees gerust, je hebt geen oven nodig voor deze exemplaren. Ze zijn gemaakt uit zelf drogende klei. Dat is in elke hobby-winkel verkrijgbaar. Voorzie verder nog een potje met water, iets dat als deegrol kan gebruikt worden, een mesje en een kommetje.

DIY konijnen kommetjes uit kleiDIY konijnen kommetjes uit klei

Neem een bol klei en rol deze uit met een soort van deegrol. Je doet dit tot je een lapje hebt van ongeveer 0,5 cm dik. Daarna snij je een cirkel uit. Je kan dit met de losse hand doen maar het is vaak mooier als je gewoon eentje uitduwt. Genoeg materiaal in de keuken waarmee je dit kan verwezenlijken.

DIY konijnen kommetjes uit kleiDIY konijnen kommetjes uit klei

Daarna kneed je de rest van de klei opnieuw tot een bol en rol je deze wederom uit. Met een mis snij je twee oortjes uit. Deze oortjes moet je aan de cirkel klei bevestigen. Doe dit met water. Je wrijft als het ware alles netjes in elkaar. Doe dit aan de voor- en achterkant! Daarna is je basisvorm af. Maak alle randen glad en netjes met behulp van water.

DIY konijnen kommetjes uit klei

Daarna neem je een kommetje en leg je het konijnenhoofdje erin te drogen. Bedoeling is dat het kopje de vorm van het kommetje aanneemt. De kom mag dus niet te groot zijn. Het drogen zelf duurt wel even. De afwerking van het kommetje is voor later.

DIY konijnen kommetjes uit kleiDIY konijnen kommetjes uit klei

Ter afwerking laat je het hoofdje zowel aan de buitenkant als de achterkant schilderen. Als de verf gedroogd is breng je met een zwart stiftje het gezicht aan. Et voilà, klaar is je konijnen kommetje.

Onze eerste DIY uit deze vakantie vind je hier!

4 Comments

 • flooke 17 juli 2017 at 17:54

  Hier vandaag ook geknutseld met zelfdrogende klei, medailles/hangertjes gemaakt met de zoontjes. Het was een succes want ze zijn er 2,5u in stilte en mega gecontreerd mee bezig geweest, haha!
  Maar die kommetjes zijn zeker ook iets om uit te proberen, ik denk al aan een poezenversie ipv konijntjes 🙂 bedankt voor de inspiratie.

 • Stéphanie Decaux 17 juli 2017 at 18:10

  Deze ga ik onthouden!
  Super tof en makkelijk

 • Tamara 17 juli 2017 at 20:40

  Wat een leuke!

 • Nathalie 17 juli 2017 at 21:15

  Erg leuk, wij maakten vorige keer ook een hanger voor vaderdag en ook een kommetje voor zelfgemaakte zeep in te leggen.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×