DIY Textielstiften Kussens maken DIY Textielstiften Kussens makenDIY Textielstiften Kussens makenDIY Textielstiften Kussens maken DIY Textielstiften Kussens maken DIY Textielstiften Kussens makenKrokusvakantie, en dat heeft iedereen geweten. Het is dat ik nog in moederschapsrust ben maar anders had ik ook mij in allerlei bochten moeten kronkelen om opvang te vinden voor de kids. In een impulsieve bui schoot ik mijn zus dan ook ter hulp: laat die drie kids maar naar hier komen, ze mogen zelfs blijven slapen en ik doe er wel iets mee.

En zo werd dinsdagavond mijn gezin voor eventjes wat groter en had ik een ieniemienie beetje stress. Zou ik een coole tante blijven na 24 uur zorgen voor of…? ‘s Avonds mochten ze alvast lekker lang opblijven, met chips en cola! De volgende morgen waren ze al even vroeg op. (Ik ben werkelijk verwend met mijn kleine koters die slapen tot 9 uur of langer…) Na een ontbijtje in Ikea kocht ik de nodige materialen om een knutselmiddagje te voorzien. Zelf een kussen maken, dat vond ik best een cool idee van mezelf…

Veel heb je niet nodig:
– Textielstiften
– Stof die is voorgewassen
– Kussen
– Naaimachine
– Naaigaren

De kids mochten zich uitleven op hun stuk stof. Houd daarbij in gedachten dat je best de tafel kan beschermen want die stiften tekenen gewoon door. Gebruik je ze op een t-shirt dan steek je een stuk karton binnenin zodat de achterkant van het t-shirt beschermd is.

Eens die drie koters content waren met hun tekening, stikte ik in een sneltempo eenvoudige kussenslopen. Geen gedoe met ritsen ofzo. Ik koos voor een overlap van stof achteraan het kussen. En zo gingen ze alle drie met een afgewerkt exemplaar naar huis. Mijn zus moest enkel nog eventjes de textieltekening fixeren, door de stof binnenste buiten te draaien en op de achterkant van de tekening te strijken. Daarvoor had ik net geen tijd genoeg, want ik experimenteerde zelf met textielverf- en stiften! Het resultaat daarvan kan je hier binnenkort bekijken!

P.s.: ik experimenteer nog wat met mijn nieuwe blog. Deze keer laat ik het volledige bericht zien op de startpagina. Vinden jullie dit beter en vinden jullie dan de reageer-knop die links bovenaan staat? Of vinden jullie het niet erg om te moeten doorklikken naar de volgende pagina om het bericht volledig te lezen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 reacties

 1. Ziet er goed uit deze “nieuwe” blog. Mij maakt het eigenlijk niet veel uit of je al dan niet door moet klikken. Als de inhoud maar interessant is en de foto’s leuk om naar te kijken. Grappig om te merken hoe jij blijkbaar je energie toch echt wel ergens in moet kanaliseren :-). Het zal wel heerlijk geweest zijn om tijd te maken voor hetgeen je lief is! Leuk idee ook, ze hebben geluk met zo’n tante :-) Geniet er maar van…

  1. haha… helemaal niks doen dat is niks voor mij ;-)
   altijd wel duizend ideetjes om dingen uit te steken maar ik leerde uit onze ervaring dat ik best dingen kies waar ik makkelijk een stop kan opzetten want anders blijf ik gewoon gaan en slaap ik niet meer en tja… de rest van het verhaal ken je hé ;-)

   1. Herkenbaar dat niet meer slapen ;-). Maar er zijn inderdaad activiteiten waarover je met strenge stem tegen jezelf kan zeggen: en nu stop je er mee! :-) terwijl andere echt uit de hand kunnen lopen he. Blij voor jou dat je weer volop kan genieten! En ondertussen blijf je anderen op een leuke manier inspireren!

 2. ze waren heel gelukkig met deze dag…ze willen graag nog eens komen dus je bent geslaagd als tante :-)
  de nieuwe blog is super en ik vind het leuk dat het aritkel er volledig op staat. Maar misschien knippen en de rest moeten verder lezen als je klikt lijkt me ook leuk
  liefs

 3. Tof idee zo, en jij bent ongetwijfeld een toffe tante!!
  Vraagje: Ik volg via bloglovin, en moet doorklikken naar de site zelf om de blogpost te lezen (er staan maar een paar zinnen in mijn reader, en geen enkele foto). Vind ik niet zo praktisch, maar mss doe je dat met opzet om lezers te kunnen tellen?

 4. Leuk seg!
  En ehm, had je dat niet gezegd van die reacties, had ik ze niet gevonden, aangezien ik ze meestal onderaan het bericht ergens zoek. Maar ik vind het wél goed dat je niet moet klikken op ‘lees meer’. Voor mij zou een combo dus het beste zijn ;)

 5. Oh, echt leuk. Lijkt me ook leuk als geschenk voor de grootouders, juffen, … Waar vond je de stiften? Niet bij Ikea, want daar heb ik deze week gezocht… Ze hebben ze daar ooit wel gehad? Echt heel mooi resultaat!