Geef het toe, we houden allemaal wel eens van snel-klaar-projectes:
– voor als we iets willen maken maar geen tijd hebben,
– we last-minute een cadeautje nodig hebben,
– of gewoon eens iets anders willen dan al dat naaien.
In mijn zoektocht naar een leuk, klein cadeautje dacht ik plots aan het goud, zilver en zwart dat in ons garage ligt te blinken. Na een beetje gefoefel kwam ik uit op een leren tasje dat op 5 minuutjes in elkaar zit.

Ook eentje, of meerdere, maken? Doe het dan zo:
Benodigdheden:
– lapje leer (imitatieleer doet het perfect)
– schaar of stanleymes
– drukknop (en tang om te bevestigen)
– lijm (stoflijm, secondelijm… als het maar goed plakt)
– sjabloon enveloppe
Stap 1:
Neem het patroon over op de verkeerde kant van het leer. Knip uit!

 
Stap 2: 
Vouw het leer. Eventueel kan je een hulplijn in het midden van het patroon tekenen. Deze lijn helpt je om de flapjes recht te vouwen.

Vouw eerst de zijkanten naar het midden en zet vast met een druppeltje lijm. Daarna vouw je de onderkant naar het midden Deze zet je eveneens, langs de randen, vast met lijm. Laat alles even drogen, eventueel onder een zwaar voorwerp.

Stap 3: 
Plaats de drukknop en af is ie!

Een leuk tasje, een leuk cadeautje, een leuk hebbedingetje… 
Nu rest je enkel nog je nieuwste kleine tasje te showen, cadeau te geven of gewoon aan een reeks bandwerkjes toe te voegen. 

Let wel op: deze DIY kan enkel gemaakt worden met stoffen die niet rafelen aangezien de randen van de stof gewoon bloot liggen!

Na het maken van dit snel cadeautje bedachten we dat dit een fantastische verpakking zou kunnen zijn voor de Liesellove-cadeaubonnen. U leest het goed, binnenkort een mooi extraatje bij aankoop van een bon*!
Daarom maakten we heel wat testexemplaartjes.
En ja daarom;
schenken we ze graag weg aan onze volgers!  Een tijdje geleden bereikten we namelijk op de blog de kaap van 1000 volgers en op Facebook de kaap van 2000 dus reden om te vieren!
Maar dat is niet alles: in één van de tasjes zit een cadeaubon ter waarde van 50€. Win je, dan sla je dus twee vliegen in één klap: een tasje en een shop-tegoed bij Liesellove!
Als dat geen schone cadeau is om het nieuwe jaar te beginnen!?! ;-) 
Wil je kans maken op zo een schoon tasjes en de cadeaubon? Neem dan gewoon deel… ;-)
Dit doe je door ons leuk te vinden op Facebook en erbij te vertellen wat je favoriete Diesellove-Stof is! Het bericht delen op Facebook laat je kansen groeien maar is niet verplicht! ;-)
Deelnemen kan tot en met 1 januari 2015. De tweede dag van het nieuwe jaar maken we bekend wie een schoon tasje in de wacht sleept… ;-)
Succes en alvast een leuk eindejaar gewenst en een héél toffe, gezonde start van het nieuwe jaar!
*voorwaarden volgens de webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 reacties

  1. Dat is inderdaad waar :) en deze is echt supersnel waardoor je het nog snel even maakt voor je op bezoek moet bij iemand (want hier is dat altijd het probleem: vertrekkensklaar maar geen kleine attentie… ;-) )

  1. De volgers zijn fijn maar ik vind het vooral fijn dat er altijd wel wat reacties komen en dat er zo een communicatie mogelijk is met medebloggers of lezers :) het bloggen leverde me dan ook al enkele irl-friends op :) (of mss het naaien, of beiden ha) :)

 1. Heel leuk! Met de vele verjaardagsfeestjes waarop onze kids uitgenodigd worden, komt zo'n tutorial hier heel goed van pas (maar stiekem maak ik eerst 1tje voor mezelf, want na zelf al zoveel tasjes en zakjes genaaid te hebben, bedenk ik me dat ik eigenlijk nog maar zelden iets voor mezelf gemaakt heb). Ik weet morgen dus wat te doen :) ! Lieve groet, V.

 2. Keileuk patroontje (thanks!) en zeker interessant voor een diehard uitstelster-tot-juist-voor-de-deadline ;o) In ieder geval heb ik zojuist een heel leuk blog ontdekt, waar ik zeker nog kom neuzen. Het is idd leuk om reactie te krijgen, dus u hoort nog van me ;o)
  Ps: zou dit tasje ook in ander materiaal lukken (tafelzeil, verstevigd katoen)? Morgen uitproberen ;o)

 3. Top! Ik pinde al eens iets gelijkwaardigs, toch eens proberen! Ik like je natuurlijk allang op Facebook, en doe graag mee met je mooie giveaway! Het mooist in je shop vind ik op dit moment is tricot Gramercy of katoen clouds gail cadden! Ik droomde afgelopen week van een wolkenjurkje, en zocht en promt kom
  Ik m hier tegen!

 4. Oh, ik moet dringend ook eens met nepleer aan de slag want ik zag her en der reeds prachtige dingen verschijnen.
  In de webshop hou ik wel van de stoffen Flowerbed Blue en Nightfall doty. En nu naar Facebook!

 5. Ik kan het patroon niet vinden ? is er een link met het patroon van het envelop tasje ? Super leeuk trouwens om snel een kadootje te verpakken. De beste wensen uiteraard voor het nieuwe jaar en meegedaan heb ik al aan de actie op facebook.