Al een tijdje ben ik op zoek naar de ideale parklegger… Maar nergens vond ik echt wat ik wou: te roze, te duur, te weinig smaak, foute kleuren… En als ik al iets zag dat ik prijs-kwaliteit ok vond: uitverkocht… Daarom besliste ik vorige week: ik maak hem lekker zelf!
Op pinterest ging ik op zoek naar anderen die me zijn voor gegaan. Ik kwam uit bij deze twee blogs: Hannie in huis en Emma en Mona.
Omdat ik eerst paspel wou toevoegen, ging ik ook kijken bij de blog van Polkadotjes (ondertussen  Mina dotter) maar besliste op de laatste moment dit niet te doen. De paspel die ik had liggen vond ik niet erg passen bij mijn stofje…
parklegger
Hoe ik te werk ging? 
Ik combineerde de info van bovenstaande blogs en deed mijn eigen ding.
In de Ikea kocht ik een kinderdonsdeken voor 9,99€ en een dekbedovertrek, die we beiden heel erg mooi vonden, voor 5,99€. Bijpassend garen had ik al!
Ik stikte de dons op maat. (95x75cm) Pas daarna knipte ik de overtollige dons weg, zodat het stuk dat ik nodig heb, mooi gevuld is… Daarna ging ik nog eens over de randen met de overlocksteek.
Ik tornde het dekbedovertrek los en vroeg aan manlief om mij te helpen bij het uitteken van de lappen stof. Ik en rechte hoeken… Nog geen goeie combi… Misschien ook omdat ik geen deftig tekenmateriaal heb… ;-)  Het knipwerk nam ik wel voor mijn rekening.
Omwille van de lichte kleur besliste ik twee hoezen te maken. Als er eentje vuil, kan ik ze wassen en ondertussen blijft kleine prutsemie een parklegger hebben! :-) Er is over nagedacht… ;-)
Wat heb je nodig?
1 lap van 97 cm op 77 cm
2 lappen van 58,5 cm op 77 cm
Let bij het uitknippen op het motiefje…
Neem een eerste kleine lap en zigzag de randen. Vouw daarna een van de lange randen 1 cm om en strijk plat. Daarna vouw je nog eens 2 cm verder en strijk je opnieuw plat! Op 2 cm stik je nu mooi door!
Dit doe je ook bij het tweede lapje!
Zigzag de randen van de grote lap. Leg daarna de rechtse kanten van deze lap en 1 kleine lap op elkaar. Speld vast en stik rondom op 1 cm!
Dit herhaal je met de tweede lap!
Daarna overlock je nog eens alle randen voor extra stevigheid!
Knip de hoekjes af, keer om.
Bevestig nu nog twee stukjes velcro aan de overlapping en de parklegger is klaar…
Op zoek naar meer DIY-inspiratie. Kijk dan even hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

  1. Grappig … mijn man heeft gisteren voor mij ook vierkantjes mogen tekenen voor een nieuw naaiproject ;-) Ik word gewoon zenuwachtig van die rechte hoeken!
    Mooi resultaat trouwens :-)

  2. Ik heb hetzelfde probleem met parkleggers, waarom moet dat zo vreselijk duur zijn??? Het duurde eventjes voor ik doorhad waarom je in hemelsnaam twee kleinere lappen zou gebruiken (het zal de zwangerschapsdementie zijn, denk ik dan…) maar nu snap ik hem helemaal :) Goed idee, misschien ook eens bij Ikea passeren één dezer!

    1. Ik ging eerst met drukknoppen of een rits maar met die twee lappen vond ik het toch makkelijker :) en uit de dekbedovertrekken van Ikea haal je stof voor zeker twee hoezen. Nog redelijk wat over hier ( eenpersoonsdekbed) en daar wil ik nog een bijpassende knuffel van maken :)