Toen lieve Lies mij vroeg of ik jullie eens wilde uitleggen hoe je een cirkelsjaal maakt, zei ik meteen JA! Afgelopen Femma-naaiweekend gaf ik een workshop voor beginners zodat iedereen naar huis kon met een afgewerkte sjaal.
cirkelsjaal
Ook mijn zoontje Kobe had nood aan een lekker warme sjaal. Toen ik dit leuke fleece stofje spotte in de webshop van Liesellove, zag ik er meteen een sjaal in. Ik leg jullie graag uit hoe ik die gemaakt heb aan de hand van een werkbeschrijving cirkelsjaal die ik ooit ergens op Pinterest vond:
Wat heb je nodig voor de cirkelsjaal?
– 1 recht stuk stof van 50cm x 140cm (mag ook groter, kleiner is afgeraden want
dan kan je hem geen twee keer rond je hoofd draaien)
– Naaigaren
– Naaimachine
Zo ga je te werk
1. Knip een recht stuk stof van minstens 50cm x 140cm.
2. Vouw dit stuk dubbel met de goede kanten op elkaar en
stik dicht over de hele lengte.
3. Nu heb je een tunnel waar je je arm kan
doorsteken.
3. Stop je arm in de tunnel, en neem de stof aan het
uiteinde vast.
 Trek nu dat uiteinde door de tunnel terug zodat het gelijk komt
met het andere uiteinde. Je weet dat je goed bezig bent als de goede kanten op
elkaar liggen.
4. Speld rondom rond vast aan elkaar en let er vooral op dat
de naden mooi overeen komen.
5. Stik nu de twee uiteinden op elkaar en laat een keergat
(ongeveer de breedte van je hand). Zorg dat je de twee uiteinden niet op elkaar
stikt anders is je sjaal dicht gestikt.
6. Trek nu alle stof door het keergat. Dit gat in de cirkelsjaal sluit je met een blinde hechtsteek.
cirkelsjaal
Klaar is je cirkelsjaal!
Kobe is alvast blij met zijn prachtexemplaar.
Meer leuke tips vind je op www.leukewereld.be
Groetjes,
Lobke
x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties

  1. Had 1 lange strook, dubbel goed op goed , lange kanten gestikt. Dan gesloten korte kant bijgetrokken en op naad andere korte kant,…en dan de mist in…ps vandaag mijn bestelling Liesellove-stofjes afgehaald. Super !! Dat gouden imitatie leder, zooo mooi !;! Thx

  2. dat van die arm door de tunnel steken en stof erdoor trekken… dat komt volgens mij niet goed?
    ik doe het als volgt: na het stikken van de lange kanten, "keer" ik mijn werk zodat het niet meer binnenste buiten is. daarna vouw ik het in de lengte in 2, zodat je aan één kant de vouw hebt, en aan de andere kant de 2 open uiteinden netjes op elkaar gelegd. Daarna doe ik zoals je een paar sokken in elkaar vouwt: het ene open uiteinde trek ik binnenste buiten, over de vouw, tot over het andere en tada… de uiteinden liggen perfect met de juiste kanten op elkaar. daarna hier rondomrond vaststikken, wél een keergat laten. alles via het keergat terug omkeren, keergat met de hand dichtnaaien.
    beetje moeilijk om uit te leggen die truuk, dat wel…

    1. Lukt perfect hoor :) ik maakte er deze week nog twee door gewoon arm in de sjaal, het onderste gedeelte vastnemen en door de sjaal naar boven trekken, netjes alles op elkaar leggen, stikken, keergat laten en dan keren maar zoals jij zegt werkt ook perfect :)

  3. Hallo, ik heb komend weekend een kinderverjaardag van een klein meisje van 1 jaar. Nu vraag ik me af hoe groot ik de sjaal dan het beste kan maken. Misschien dat je me hierin kan adviseren. Alvast bedankt ! Groeten Lisanne