• Dit kleine meisje ging vandaag wennen op school Bijna is
 • Heel soms zijn deze twee zo moe dat ze en
 • Estelle nummertje vier altijd goedlachs behalve wanneer ze haar zin
 • Ik werkte jarenlang als creatief beeldend therapeut in een psychiatrisch
 • Hier is hij dan toch een deeltje van mijn Sirocco
 • Hematologisch ben ik in remissie Na twee maanden behandeling!!!! De
 • Van die weekends met een gouden randje waardoor het steekt
 • De belichting zit niet helemaal goed maar ik moest snel

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Dolly Plaid #6

26 mei 2016

Dolly Plaid #6

26 mei 2016

Bekomen van week 5? Veel steken hé, zo plots in eens? Deze week doen we het rustiger aan met patroon week 6! Deze week vond ik dus stukken aangenamer want ik kwam niet in tijdsnood. En oh ja, dat haken gaat gewoon goed dezer dagen. Ik kan ondertussen babbelen, tv kijken of gelijk wat doen. Hoe zit dat bij jullie? Dolly Plaid La Maison Victor Dolly Plaid La Maison VictorBlij als een kind ben ik dat ondertussen dat haken goed blijft lopen en mijn steken mooi gelijkmatig blijven. Op foto kan je het moeilijker zien maar oh wat is het verschil groot met het aller-begin. Dat stuk komt sowieso aan mijn voeten te liggen en fotografeer ik NIET meer in detail. *schaterlach*

La Maison Victor ben ik ondertussen, dankbaar dat ze mij vroegen om dit project te ondersteunen. Ik die al zo lang terug wou haken (een jaar of twee zat ik daar al over te denken.) ’t Kwam er nooit van. Maar kijk 1 + 1 is echt wel 2, haha! Zijn er dus nog beginners in de zaal die zich door de Dolly Plaid lieten overtuigen om er toch maar voor te gaan? En zijn jullie dan even wild van dat haken geworden als ik?
Dolly Plaid La Maison VictorOh ja, dan is er natuurlijk ook nog de uitleg van week 6. Ik raad aan om gewoon de uitleg te lezen en je niet te zeer te baseren op de tekening. Tot deze week deed ik dat laatste waardoor mijn plaid nogal freestyle is en het dus niet helemaal uitkomt met het patroon. Niet dat ik het erg vind, dit wordt sowieso een mega tof deken en ik ga daar kei trots op zijn als het ooit af raakt!
Dolly Plaid La Maison VictorWeek 6:
Haak 4 rijen vasten in ecru.
Rij 5: haak vanaf het begin de blauwe draad mee in. Haak als volgt: Haak 4 vasten in ecru, haak 3 vasten in blauw, *haak 15 vasten in ecru, haak 3 vasten*. Herhaal wat tussen *…* staat nog 12x. Haak 9 vasten in ecru. Haak een losse en keer je werk.
Rij 6: Haak 4 vasten in ecru, haak 3 vasten in blauw, *haak 15 vasten in ecru, haak 3 vasten*. Herhaal wat tussen *…* staat nog 12x. Haak 9 vasten in ecru. Haak een losse en keer je werk.
Rij 7 t.e.m. 9 haak je op dezelfde manier door telkens in het begin 1 vaste meer in ecru te haken in de heengaande rij. In de teruggaande rij haak je 1 vaste minder in ecru, zodat je het patroon van de teltekening verkrijgt.
Vanaf rij 10 doe je het omgekeerde: haak in de teruggaande rij 1 vaste meer in ecru, en in de heengaande 1 vaste minder in ecru.

Succes en benieuwd naar jullie vorderingen!

2 Comments

 • Anja Van Hoof 26 mei 2016 at 09:04

  Mooi!! Hier ook terug beginnen haken door LMV ( na lang twijfelen). Een jaar of drie geleden haakte ik voornamelijk knuffeltjes, maar door de naaimicrobe Ben ik daar mee gestopt… Blij dat ik dus toch terug begonnen ben. Ik moet wel nog een beetje inhalen, want wat later begonnen. En dat hier thuis lacherig gedaan wordt door man en kinderen om het grootse Dolly project, negeer ik! ?

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×