• Hier is hij dan toch een deeltje van mijn Sirocco
 • Jullie hadden nog het resultaat tegoed van mijn gele project
 • Heel soms zijn deze twee zo moe dat ze en
 • Het was een intense dag met vooral veel spanning voor
 • Ik werkte jarenlang als creatief beeldend therapeut in een psychiatrisch
 • Van die weekends met een gouden randje waardoor het steekt
 • Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op onze
 • Ik wou vandaag heel trots mijn nieuwste naaisel tonen Het

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Dolly Plaid: 7 tips om te blijven haken en patroondeel #4

12 mei 2016

Dolly Plaid: 7 tips om te blijven haken en patroondeel #4

12 mei 2016

Dolly Plaid Liesellove La Maison VictorDolly Plaid Liesellove La Maison Victor Hier zijn we weer met onze haak-evolutie. Hoe gaat het bij jullie? Net zoals ik helemaal in to dat haken? Net zoals ik een heropstarter of zelfs helemaal een beginner? Of frustreer jij je een beetje? Links en rechts lees ik dat sommigen het te traag vooruit vinden gaan. Voor mij is het tempo van de Dolly Plaid echter perfect. Ik ben een bezige bij en kan als beginner vlotjes mee met de patroondelen. Maar aangezien elk stukje pas net op woensdagavond af is, hoeven de patroondelen voor mij echt niet groter te zijn. Toch hoop ik dat iedereen blijft volhouden, ook de ervaren haakster, daarom 7 tips om toch door te gaan:

 1. Haak het deken als een tussendoor-project ook al gaat het uiteindelijk om een groot project. Als je in je hoofd de klik maakt dat je het er gewoon bijneemt als extraatje, is het mogelijks minder frustrerend als je na één avond haken het er al op heb zitten.
 2. Spreid het haken van het patroon over meerdere dagen. Haak bijvoorbeeld elke dag 2 rijtjes voor het slapen gaan. Extra ontspanning en iets minder snelle evolutie! Win-win.
 3. Plan één vast moment in de week in waar je aan de Dolly Plaid werkt. Tijdens dat ene moment werk je het volledige patroon van die week af maar op alle andere dagen van de week laat je het deken links liggen.
 4. Maak er een wekelijks date van met je vriendinnen of organiseer eens een haakmoment in groep, waar je misschien zelfs wildvreemden op uitnodigt! Met koffie en taart en/of een aperitiefje komt het echt helemaal goed.
 5. Ga op Pinterest op zoek naar nieuwe haakinspiratie. Zit je echt op je honger, neem dan gewoon nog een extra haakproject bij. Het grotere doel is dan ook dat we met zen allen wat meer aan het haken gaan. Het is zoals met naaien, meestal zijn we toch ook met verschillende projecten tegelijk bezig?
 6. Word lid van de facebookgroep speciaal voor de Dolly Plaid, deel daar je vorderingen of stel er je vragen en leer gelijk gestemde haak-zielen kennen. Het gevoel hebben dat je deel uitmaakt van een grotere groep is toch heerlijk he? Ben je expert of beginner? Garantie kan je wel iemand helpen, aanmoedigen en/of zijn resultaten bewonderen.
 7. Gaat het echt te traag en voel jij dat je gaat opgeven? Misschien is het dan een optie om een tijdje niet te haken, de patroondelen op te sparen en binnen enkele weken een inhaalmanoeuvre te plannen.

Dolly Plaid La Maison Victor

Hoe het ondertussen met mijn deken zit? Langzaam maar zeker gaat het vooruit en ik vind het echt ontspannend. Alleen weet ik nu al dat op het einde zichtbaar zal zijn dat ik ooit een beginner was, want nu al zie ik een verschil met de eerste rijen. Ik haak constanter en netter, eindelijk zijn alle rijen gelijk en zit er minder slag in. Maar ah, die kleine beginnersfoutjes gaan niet opvallen eens dat grote deken af is, nietwaar? Dolly Plaid Liesellove La Maison Victor Dolly Plaid Liesellove La Maison Victor

Ik ben een redelijk grote freestyler en ook hier trek ik mijn plan. Het patroondeel is niet altijd helemaal duidelijk voor mij maar dan laat ik mijn gezond verstand werken en zorg ik dat optisch alles ongeveer zal kloppen. En gelukkig zijn er ook nog altijd collega-haakster waar ik bij terecht kan als het misloopt. Dikke Merci Liesje, om deze week alles mooi voor mij uit te tellen. *schaterlach*
Dolly Plaid Liesellove La Maison VictorAllé, en nu allemaal terug rap aan het haken met Patroon Week 4! Of net iets minder rap als je vindt dat je veel te lang moet wachten op een nieuw deel! Maar vooral: houd vol! Het resultaat op het einde zal top zijn!

4 Comments

 • Anoniem 12 mei 2016 at 08:19

  ja, inderdaad! je ziet wel enorme vooruitgang in de zwarte strepen, maar dat maakt hem nog unieker, niet, die strepen moet je maar aan je voeten leggen, die weten daar niet zo veel van af. Fijne tips. eens ik weer ga werken, ga ik deze zeker in mijn achterhoofd houden

  • Vlijtig Liesje 12 mei 2016 at 08:20

   dat was ik dus, nog niet helemaal wakker en ingelogd ofzo

   • Liesellove 12 mei 2016 at 08:23

    Scheelt enorm he? Maar ik trek hem nu echt niet meer uit 😉

 • Appelzee 12 mei 2016 at 08:49

  Ziet er absoluut goed uit! En uniek 😉
  En dat van dat freestylen herken ik, hier ook af en wat creatief met tellen. Maar op het zicht… alles prima 🙂
  x

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×