doopsuiker en geboortekaartjeIk maakte er een soort van traditie van, zelf de doopsuiker en het geboortekaartje voor mijn kinderen maken. Ik vond dan ook dat ik niet anders kon dan ook voor Céleste zelf aan de slag te gaan. Met ondertussen heel wat ervaring in het zelf maken van doopsuiker en het ontwerpen van een geboortekaartje ging ik enkele weken terug zelf aan de slag. Deze keer vertrok ik niet vanuit een ontwerp van een geboortekaartje, maar wel vanuit een doopsuiker-ideetje. 

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartjeOmdat dezer dagen cactussen heel erg in zijn, en dit de enige plant is die bij mij thuis overleeft, koos ik deze stekelig plant als vertrekpunt voor alles. Ik zocht een leverancier van cactussen en tekende ondertussen zelf éne uit met behulp van het programma Pixelmator en Picmonkey. Die zelfgetekende cactus diende als basis voor het geboortekaartje. Ik koos voor een sober zwart-wit repetitief patroon en zocht een schoon lettertype uit. Meer moet dat soms echt niet zijn!

Omdat ik het kaartje deze keer op voorhand wou laten drukken, zocht ik ook een toffe manier om de datum en het gewicht/lengte toe te voegen aan het kaartje. Dat vonden we hier uiteindelijk in het toevoegen van een tag, waar we alles na de geboorte op stempelden. We moesten heel lang zoeken naar zo een kleine tag en vonden die uiteindelijk bij kadodesign, net zoals het katoenen touw die we gebruikten om aan het kaartje te bevestigen.

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartje

Het touwtje en de cactus komt trouwens terug in de doopsuikerzakjes. De stof hiervoor liet ik drukken bij Spoonflower, volgens hetzelfde patroon als op het kaartje. De zakjes naaide ik volgens deze tutorial. Makkelijk en snel! Ideaal dus als je zwanger bent. Om de zakjes wat te pimpen, kozen we deze keer voor een naambatch. Zot content ben ik met het resultaat.

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartje

En dan zijn er nog de cactussen! Daar ben ik misschien nog het meest van al blij mee. Ik bestelde papieren zakjes om mijn idee uit te voeren: een cactusplant in een kraft-papier-zakje. Echter, drie weken voor mijn uitgerekende datum waren de zakjes nog steeds niet in mijn brievenbus te bespeuren. Ik moet u niet vertellen dat je als hoogzwangere vrouw hier redelijk veel stress van krijgt. Gelukkig was manlief er, die zelf een zakje uittekende. Enkele avonden gingen we dan ook samen aan de slag om alle zakjes uit te knippen en in elkaar te steken. Uiteindelijk kwam alles goed dankzij hem. Daarom zijn papa’s er hé…

Ik ben alvast benieuwd wat jullie ervan vinden!?! Wij zijn alvast superblij met het resultaat van zowel onze doopsuiker als het geboortekaartje! 

Gaan/gingen jullie ook zelf aan de slag? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

55 reacties

 1. Mooi! Ik ben ondertussen vollen bak aan het schetsen voor het geboortekaartje. Bij Berre wou ik thema aapjes en haakte ik een aapje waar we een foto van namen. Ik naaide ook alles zelf en gutste zelf stempels.
  Nu zal ik niet zoveel naaien voor de doopsuiker (wel voor de baby).

 2. Leuk! Ik heb ook bij beide kindjes de kaartjes ontworpen en bij de jongste zakjes voor doopsuiker gemaakt. Plezant werk en het geeft veel voldoening!

   1. Hey, ik heb ook het idee om kleine cactusjes als doopsuiker uit te delen. Kan je mij even laten weten waar je ze haalde aub?

 3. Super leuke zakjes, ik gebruikte dezelfde tutorial om onze zakjes te maken ;). Hier was het thema olifantjes. Ik stikte de zakjes en naaide er nadien een vilten olifantje op. Ik maakte ook nog magneetjes van de vilten olifantjes. Ook wel fan van jullie cactussenthema, heel leuk gedaan!

 4. Tof gedaan! Ik ging ook zelf aan de slag, maar iets minder uitgebreid door de wekenlange platte rust. Ik schreef er ook al een blogpostje over :-)

 5. Oh wat super leuk, wij zijn nu zelf ook bezig met het juiste geboorte kaartje te vinden. Althans we hebben hem wel gevonden, alleen nog even de details !

 6. Super mooi gedaan! En wat handig dat je enkel een stempel nodig had voor de datum, gewicht en lengte en dat de rest al klaar was op voorhand. Was de achterkant van je kaartje dan blanco of welke info heb je daar nog opgezet? Echt tof idee!

  1. Niet blanco Neen maar daar staan onze persoonlijke gegevens op. Vandaar geen foto. Er stond nog eens de naam, onze namen die van de meters adres en bezoek en cadeautip

 7. Supermooi!! Wat ik mij afvraag, hoe stempel je het gewicht en de lengte? Want dat zijn zowel letters als cijfers… Wat heb je hiervoor gebruikt?

   1. Begrijp ik het goed dat je dan een blanco stempel hebt met allemaal aparte letters en cijfertjes die je er dan zelf inzet? En zoja, waar kan je zoiets kopen? Wij willen nl. ook een eigen kaartje maken en op voorhand laten drukken zodat we bij de geboorte ons daar niet meer mee moeten bezig houden. Eerst gedacht aan alleen de datum op een tag, maar nu zag ik dat jij de achterkant met het gewicht en de lengte hebt bestempeld en dat vind ik een heel goed idee :-)

 8. Heel mooi! Ik ben ook volop bezig met ideeën opdoen voor de doopsuiker van onze tweede spruit. Ben je tevreden over de kwaliteit van de stof die je liet drukken bij Spoonflower? Voor welke soort stof koos je?

 9. Je idee is populair :-)! Kun je me ook iets laten weten i.v.m. de groothandel? En het patroontje voor de zakjes? Merci :-)!