Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Doopsuiker en geboortekaartje van Céleste

1 mei 2017
doopsuiker en geboortekaartje

Doopsuiker en geboortekaartje van Céleste

1 mei 2017

doopsuiker en geboortekaartjeIk maakte er een soort van traditie van, zelf de doopsuiker en het geboortekaartje voor mijn kinderen maken. Ik vond dan ook dat ik niet anders kon dan ook voor Céleste zelf aan de slag te gaan. Met ondertussen heel wat ervaring in het zelf maken van doopsuiker en het ontwerpen van een geboortekaartje ging ik enkele weken terug zelf aan de slag. Deze keer vertrok ik niet vanuit een ontwerp van een geboortekaartje, maar wel vanuit een doopsuiker-ideetje. 

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartjeOmdat dezer dagen cactussen heel erg in zijn, en dit de enige plant is die bij mij thuis overleeft, koos ik deze stekelig plant als vertrekpunt voor alles. Ik zocht een leverancier van cactussen en tekende ondertussen zelf éne uit met behulp van het programma Pixelmator en Picmonkey. Die zelfgetekende cactus diende als basis voor het geboortekaartje. Ik koos voor een sober zwart-wit repetitief patroon en zocht een schoon lettertype uit. Meer moet dat soms echt niet zijn!

Omdat ik het kaartje deze keer op voorhand wou laten drukken, zocht ik ook een toffe manier om de datum en het gewicht/lengte toe te voegen aan het kaartje. Dat vonden we hier uiteindelijk in het toevoegen van een tag, waar we alles na de geboorte op stempelden. We moesten heel lang zoeken naar zo een kleine tag en vonden die uiteindelijk bij kadodesign, net zoals het katoenen touw die we gebruikten om aan het kaartje te bevestigen.

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartje

Het touwtje en de cactus komt trouwens terug in de doopsuikerzakjes. De stof hiervoor liet ik drukken bij Spoonflower, volgens hetzelfde patroon als op het kaartje. De zakjes naaide ik volgens deze tutorial. Makkelijk en snel! Ideaal dus als je zwanger bent. Om de zakjes wat te pimpen, kozen we deze keer voor een naambatch. Zot content ben ik met het resultaat.

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartje

En dan zijn er nog de cactussen! Daar ben ik misschien nog het meest van al blij mee. Ik bestelde papieren zakjes om mijn idee uit te voeren: een cactusplant in een kraft-papier-zakje. Echter, drie weken voor mijn uitgerekende datum waren de zakjes nog steeds niet in mijn brievenbus te bespeuren. Ik moet u niet vertellen dat je als hoogzwangere vrouw hier redelijk veel stress van krijgt. Gelukkig was manlief er, die zelf een zakje uittekende. Enkele avonden gingen we dan ook samen aan de slag om alle zakjes uit te knippen en in elkaar te steken. Uiteindelijk kwam alles goed dankzij hem. Daarom zijn papa’s er hé…

Ik ben alvast benieuwd wat jullie ervan vinden!?! Wij zijn alvast superblij met het resultaat van zowel onze doopsuiker als het geboortekaartje! 

Gaan/gingen jullie ook zelf aan de slag? 

55 Comments

 • Joke 1 mei 2017 at 21:15

  Mooi! Ik ben ondertussen vollen bak aan het schetsen voor het geboortekaartje. Bij Berre wou ik thema aapjes en haakte ik een aapje waar we een foto van namen. Ik naaide ook alles zelf en gutste zelf stempels.
  Nu zal ik niet zoveel naaien voor de doopsuiker (wel voor de baby).

 • Marjolein - MRJLN 1 mei 2017 at 21:18

  Ik ben fan! Heel origineel en vooral mooi gedaan!! En dan die naam, prachtig!!

 • ElsS 1 mei 2017 at 21:22

  Super origineel. Knap gedaan!

 • Els 1 mei 2017 at 21:23

  Sober, orgineel ik ben alvast fan!

 • KatrijnB 1 mei 2017 at 21:38

  Leuk! Ik heb ook bij beide kindjes de kaartjes ontworpen en bij de jongste zakjes voor doopsuiker gemaakt. Plezant werk en het geeft veel voldoening!

 • Katrien 1 mei 2017 at 21:47

  Prachtig! Vraagje, waar bestelde je de cactusjes? En hoeveel stuks bestelde je? Alvast bedankt!

  • Liesellove 1 mei 2017 at 22:58

   Ik haalde ze in een groothandel maar je kan niet online bestellen. Wil je het adres dan mail je me maar 🙂

   • Katrien 3 mei 2017 at 13:06

    Oh ja, graag! Mijn e-mail is katrienmignon@live.be
    Alvast bedankt!

   • Marie-Astrid 5 mei 2017 at 10:55

    Zou je mij het adres ook kunnen mailen?
    marie_astrid_denys@hotmail.com

    Alvast bedankt!

   • Isabelle 27 juni 2017 at 16:04

    Hey, ik heb ook het idee om kleine cactusjes als doopsuiker uit te delen. Kan je mij even laten weten waar je ze haalde aub?

    • Barbara 5 januari 2018 at 20:18

     Hoi! Topidee én naam! Hier ook interesse in naam groothandel: barbaravandorpe@hotmail.com. Thanks!

     • Tracy 11 januari 2018 at 13:55

      Hoi, wij denken er ook aan om kleine cactusjes als doopsuiker uit te delen. Is het mogelijk om het adres door te mailen aub?Alvast bedankt.
      debreuck_tracy@hotmail.com

   • Evelien 5 november 2018 at 14:22

    Is het mogelijk de naam van de groothandel even door te sturen aub ? 🙂 evelienvanbelle@hotmail.com Thanks !

  • Sofie 10 april 2018 at 22:46

   Zou ik ook de gegevens mogen aub? Heel mooi trouwens!

 • Wikkelgatjes 1 mei 2017 at 22:12

  Heel mooi!

 • An_nononsonsmoms 1 mei 2017 at 22:16

  Zalig, hier is het één en al cactus voor de communie als thema, met uiteraard mini cactussen als bedankje 🙂
  Leuk gedaan!

 • Sofie 2 mei 2017 at 07:09

  Super leuke zakjes, ik gebruikte dezelfde tutorial om onze zakjes te maken ;). Hier was het thema olifantjes. Ik stikte de zakjes en naaide er nadien een vilten olifantje op. Ik maakte ook nog magneetjes van de vilten olifantjes. Ook wel fan van jullie cactussenthema, heel leuk gedaan!

 • Jacqueline 2 mei 2017 at 07:34

  Super leuk! En zo anders dan ons kaartje/Suiker met z’n felle kleuren….

 • Liza 2 mei 2017 at 09:17

  Erg leuk geworden!

 • Jess 2 mei 2017 at 12:04

  Mooi. Zijn de gekochte zakjes uiteindelijk nog aangekomen?

  • Liesellove 2 mei 2017 at 12:08

   Neen dus gelukkig dat we er zelf voor gingen 🙂

 • Anneke 2 mei 2017 at 13:47

  Amai, volledig zelf bedacht èn gemaakt… chapeau, ze! Echt super mooi! 😉

 • Ester 2 mei 2017 at 14:30

  Waauw, ontzettend mooi.
  Die cactusplantjes zijn ook super origineel. Top !

 • fieke 2 mei 2017 at 20:43

  Tof gedaan! Ik ging ook zelf aan de slag, maar iets minder uitgebreid door de wekenlange platte rust. Ik schreef er ook al een blogpostje over 🙂

 • Caro // Carreaukes 2 mei 2017 at 20:50

  Heel leuk gedaan! 😉

 • Tine 3 mei 2017 at 11:59

  Heel tof gedaan allemaal en leuk dat het van jezelf komt! Dat maakt het echt uniek xxx

 • Anna Maria 3 mei 2017 at 12:44

  Oh wat super leuk, wij zijn nu zelf ook bezig met het juiste geboorte kaartje te vinden. Althans we hebben hem wel gevonden, alleen nog even de details !

 • Joke 3 mei 2017 at 15:17

  Zo tof!!!! Echt superleuk!

 • Tania 3 mei 2017 at 18:52

  Wat een leuk idee met die cactusjes. Heel origineel

 • Femcetera 3 mei 2017 at 19:02

  Super mooi gedaan! En wat handig dat je enkel een stempel nodig had voor de datum, gewicht en lengte en dat de rest al klaar was op voorhand. Was de achterkant van je kaartje dan blanco of welke info heb je daar nog opgezet? Echt tof idee!

  • Liesellove 3 mei 2017 at 19:58

   Niet blanco Neen maar daar staan onze persoonlijke gegevens op. Vandaar geen foto. Er stond nog eens de naam, onze namen die van de meters adres en bezoek en cadeautip

 • Isabelle 3 mei 2017 at 19:31

  Super gedaan, wauw! lijkt me veel werk, maar ook leuk om mee bezig te zijn!

 • D'abord Roze 3 mei 2017 at 19:32

  Mooi gedaan zeg! Er zit wel een heel pak creatief werk inzo te zien. Wij maakten ook alles zelf maar bleven wel binnen een heel beperkt budget.Thema appels en thema koekjes.https://dabordroze.wordpress.com/2015/02/17/geboortekaartjes-maken/

  • Liesellove 3 mei 2017 at 19:57

   Oh budget viel hier heel erg mooi. Je verwacht mss dat dit veel heeft gekost maat dat was het echt niet 😉

 • Paspelpoes Joke 3 mei 2017 at 21:44

  Echt prachtig Lies! Daar ga je nog lang veel plezier aan beleven. Alleen al door het terug zien van deze prachtige foto’s!

 • Nietzomaarsaar 4 mei 2017 at 09:14

  Supermooi! Ik heb ook zelf mijn kaartjes telkens ontworpen en ze passen ook bij mekaar. Doopsuiker deed ik ook deels zelf. Vond ik superleuk om te doen.

  • Liesellove 4 mei 2017 at 09:27

   Hier wel telkens iets anders 🙂 maar blij dat ik voor alle drie mij heb kunnen uitleven

 • Ineke 4 mei 2017 at 17:05

  Wauw wat mooi! Heel leuk idee met de cactus in de papieren zak.

 • Lottes Anekdotes 10 mei 2017 at 22:56

  Heel origineel, die cactussen in het zakje 🙂

 • Katrien 23 mei 2017 at 09:50

  Supermooi!! Wat ik mij afvraag, hoe stempel je het gewicht en de lengte? Want dat zijn zowel letters als cijfers… Wat heb je hiervoor gebruikt?

  • Liesellove 23 mei 2017 at 10:57

   Een stempel die je zelf kan samenstellen 🙂

   • Katrien 23 mei 2017 at 11:06

    Begrijp ik het goed dat je dan een blanco stempel hebt met allemaal aparte letters en cijfertjes die je er dan zelf inzet? En zoja, waar kan je zoiets kopen? Wij willen nl. ook een eigen kaartje maken en op voorhand laten drukken zodat we bij de geboorte ons daar niet meer mee moeten bezig houden. Eerst gedacht aan alleen de datum op een tag, maar nu zag ik dat jij de achterkant met het gewicht en de lengte hebt bestempeld en dat vind ik een heel goed idee 🙂

 • liv 28 juli 2017 at 21:07

  Heel mooi! Ik ben ook volop bezig met ideeën opdoen voor de doopsuiker van onze tweede spruit. Ben je tevreden over de kwaliteit van de stof die je liet drukken bij Spoonflower? Voor welke soort stof koos je?

 • marie verhulst 20 januari 2018 at 09:40

  Hoi! Heel knap gedaan! hoe heb je de zakjes precies gemaakt? Welke papiersoort?
  Groetjes, Marie

  • Liesellove 22 januari 2018 at 17:43

   Craft papier en is gevouwen 🙂

 • lieselot 23 januari 2018 at 12:33

  hoi hoi, hier ook interesse in de groothandel van de cactusjes. blijft een wijs idee! lieselot.kerckaert@gmail.com

 • Liesbet 13 februari 2018 at 17:07

  Heel mooi gedaan! Waar heb je je kaartjes laten drukken?

  • Liesellove 13 februari 2018 at 22:23

   Drukkerij Coppens dacht ik in Beervelde

 • Hanne 17 februari 2018 at 14:15

  Zou je mij ook het adres van de groothandel voor de plantjes kunnen bezorgen? Bedankt!

 • Bertram 15 april 2018 at 12:43

  De groothandel mag je naar mij ook eens sturen als het gaat :)!

  bertramkoolen@hotmail.com

  Echt een heel tof idee!!

  Heel toffe

  • perle 27 april 2018 at 10:21

   hier ook interesse in de groothandel voor de cactusjes 🙂

   groetjes

 • Freijaa 13 mei 2018 at 20:44

  Je idee is populair :-)! Kun je me ook iets laten weten i.v.m. de groothandel? En het patroontje voor de zakjes? Merci :-)!

 • Sofie 4 augustus 2018 at 14:57

  Hoi, zou ik ook de gegevens van de groothandel kunnen krijgen ?

  Alvast bedankt!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×