NOSH babypakje doorslapen (7 van 7)

U herinnert zich misschien nog de foto van kleine C in het poppenbedje van haar zus? Vandaag herhaalden we dat. Mijn mond viel open van verbazing: ‘Oh my god, wat is ze gegroeid.’ Dat kleine ukje is dan nog wel klein maar het platte van een baby is er duidelijk af. De babykwaaltjes echter, daar zijn we nog niet vanaf… 

NOSH babypakje doorslapen (7 van 7) NOSH babypakje doorslapen (7 van 7)Kleine C blijft last hebben van verborgen reflux. Bijgevolg slaapt ze overdag extreem weinig en zit ik vaak met de handen in het haar. Ik zie u denken: “Maar ligt daar nu geen kaartje bij die foto die te maken heeft met doorslapen?” “Dus wat zaagt die?” Inderdaad, op zes weken durf ik zeggen dat Céleste doorslaapt. De eerste nacht denk je nog toeval. Maar ondertussen is er één zekerheid in het leven van dit kleine babymeisje: ‘s nachts slaapt ze. Wil je ook zo een hip kaartje bij u baby die doorslaapt? Het is hier gratis te downloaden!

Gelukkig ‘s nachts dus wel. Overdag niet. Pas op, soms doet ze wel eens haar ogen toe maar zelden doet ze echt goeie dutjes. De dagen dat ze uren na elkaar wakker is, komen vaker voor dan deze waarin ze een goed ritme vindt. Dat overdag wakker zijn is dus zekere gene cadeau. Zeker niet als je er de frequentie van huilen bij denkt. Nu, één iets positiefs: dat huilen is al net iets minder dan een tweetal weken terug.

NOSH babypakje doorslapen (7 van 7) NOSH babypakje doorslapen (7 van 7)

Maar kijk, kleine C slaapt door. Het zat er aan te komen want ze sliep een tijdje terug al 6 a 7 uren na elkaar. Voor sommigen is dat ook doorslapen. Ondertussen is het een goeie 9 uren en hopelijk evolueert het in de toekomst naar nog net iets meer. Want moeder is niet uitgerust. Laatste voeding is ergens rond middernacht, maar de wekker staat voor mij wel. Met andere kinderen in het huis is uitslapen definitief voorbij. Uitkijken naar de vakantie doe ik dus wel. Dan mag die wekker eindelijk af!

NOSH babypakje doorslapen (7 van 7) NOSH babypakje doorslapen (7 van 7)

Dat het kind groeit als kool, betekent ook dat kleertjes veel te snel te klein worden. In de tijd die over is (en dat is echt niet veel en vaak), naai ik dan al eens wat nieuwigheden voor kleine uk. Wederom koos ik voor een simpel pakje, naar vertrouwd recept. De stof is er net zoals haar laatste pakje eentje van Nosh. De kwaliteit is top en ik houd wel van dat subtiele roze. Is het nu zalmroze? Of zie je er oranje in? ‘t Maakt mij niet uit… ik vind mijn kind namelijk om op te eten!

* Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met NOSH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties

 1. Toch ongelooflijk hoe kleintjes kunnen verschillen hé! Jij hebt geen geheime formule hé? Want jouw twee andere kids zijn ook goede slapers denk ik hé? Morris is bijna 9 maanden en gaat slapen om 20u, en wordt wakker rond 7u. Daartussen wordt hij toch nog een keer of 4 à 5 wakker. Ach! Als hij dat nodig heeft ;-) Ik ben wel een beetje jaloers. Go Céleste!

  1. Geen formule Neen. De andere twee sliepen ook snel door. Overdag wel alle drie kei alert door de reflux. Mss dat dat aan de basis ligt. Maar nu nog zijn het super goeie slapers

 2. iets in mij wil zeggen: gelukzak…maar das er waarschijnlijk over :-) das omdat ik een ienieminie beetje jaloers ben, want Casper slaapt (heel soms) van 21 uur tot 2 u nachts (nog maar een keer of twee voorgevallen) want al de andere keren is hij er om de twee a drie uur….maar meestal slaapt hij overdag wel een of twee dikke dutten. meestal….er zijn ook momenten dat ie om het kwartier wakker schiet en enkel op de arm wil slapen of blijft huilen en met niks te troosten is…..tja, ze blijven niet altijd zo klein en ooit zullen ze wel slapen….ooit….:-) tot die tijd: goeie moed! x

  1. ook reflux? of iets anders dan? en ik snap dat je gelukzak wil zeggen… ik ga zeker niet klagen maar weet dat ondanks het feit dat zij goed haar nachten maakt ondertussen het hier ook zwaar en pittig is en ik ook nog steeds doodmoe ben ;-) half uur na haar voeding nog rechtop, en die verdomde wekker… om nog maar te zwijgen over het feit dat ik vaak wakker lig omdat ik gek wordt van al het lawaai dat zij maakt in haar slaap ;-)

 3. Mooi zeg, jouw foto’s, wat een dotje.. Hopelijk beteren de dagen ook, lastig als je niet even recup hebt. Zelf had ik een baby die ook zeer snel doorsliep (na 4 weken vanaf 23u), toen ze naar de onthaalmoeder begon te gaan op 3 maanden is het zeer snel vervroegd naar 19u30. Maar voor anderen beginnen wanhopen, tussen 6 en 11 maanden wel weer onderbroken nachten :) tandjes, verstopte neus, .. who knows! Ik ben ervan overtuigd dat er geen wondertruc is maar dat je Chance of geen Chance hebt en dat het op en af gaat. We have to go with the flow :D Courage aan alle mama’s!

  1. neen er zijn geen wondertrucs… nu ja naast het feit dat er in ons genen iets zit van die reflux, zit er ook iets met dat slapen want ze zijn alle drie op ongeveer hetzelfde moment beginnen doorslapen. Maar uiteindelijk slaapt deze baby in totaal op een dag slechte dag maar een uur of 11 a 12 waarvan het grootste deel ‘s nachts…

 4. Het is toch zo zielig van de reflux! Arm meisje.Hopelijk komt de tijd snel dat ze overdag ook heerlijk wat dutjes doet en de reflux weg gaat/minder wordt!
  Niet grappig, ons meisje van bijna 4 weken heeft geen reflux, maar moeten we wel goed rechtop houden na de voeding anders spuugt ze flink… en slaapt snachts ongeveer 6 uur achter elkaar!

 5. Niet te snel groeien kleine C, we hebben nog niet eens kennisgemaakt!
  En hoera voor het doorslapen, hier is dat sinds een paar maanden ook het geval (mar Oliver is er wel al 2,5 hahahaha).
  Leuke foto’s in dat bedje, ik nam er zulke ook en verbaasde mij erover hoe snel het gaat… x

 6. De kleine hier houd het bij twee en soms drie uur slapen overdag en nacht. Maar zij is dan ook drie weken oud…

  Wat een prachtige foto’s en overdag veel wakker. Poef moet zeggen dat ik tussen 9 en 11 al lastig vind soms…

 7. Check! Dat ken ik… Onze dochter had ook verborgen reflux en sliep ook door op 6 weken. Overdag was dat echter net het hoogtepunt van de hel. De osteopaat deed wel wonderen gelukkig want ik stond op dat moment klaar om in te storten. Dat was echter mijn eigen schuld, teveel gefocust op het houden van een ‘normaal leven’. Onze zoon had echter geen verborgen reflux, gelukkig! Hij sliep dan ook pas door op 9 weken :) Veel sterkte nog! En misschien helpt het om erop te focussen dat die wekker ook voor hen niet echt hoeft? Of wel? Ze zijn niet leerplichtig, dus ben je wat te laat, dan is dat zo? Wijze raad van iemand die bijna elke dag haar kinderen de kop afbijt om op tijd op school te zijn en dan door te vliegen naar het werk. Om dan de hele rit en de rest van de dag spijt te hebben dat ik me alweer zo liet opjagen en dat er nadat ik op school vertrok nog veel ouders, kinderen en juffen aankwamen en de wereld dus niet was vergaan als wij wat minder gehaast waren… Zodra je het knopje vindt, laat het me dus aub weten…

 8. Ze is ook echt om op te eten hoor! Gek hoe kinderen toch zo kunnen verschillen. Hopelijk neemt het huilen en de verborgen reflex last de komende weken nog wat af.