dragen tula toddler carrierAl sinds de komst van ons eerste kindje ben ik fan van dragen. De draagdoek heeft hier altijd veel hulp geboden. Al moet ik toegeven dat ik niet altijd even handig ben in knopen. Onze kindjes zijn dan ook vooral gedragen in draagzakken. Heerlijk handig vind ik dat. Ik vermoed dat baby vier ook de nodige tijd al dragend bij ons zal doorbrengen. ‘t Is wel zo dat we ten huize Liesellove tot voor kort enkel de allerkleinsten droegen. Kwam er een kindje bij dan schoof het oudste kindje door naar de buggy. Maar toen we naar Australië gingen, kwam daar verandering in…

Vooraf wisten we niet helemaal goed hoe we die reis met al onze kindjes gingen aanpakken. Een grote buggy meenemen waar ze allemaal nog op passen, dat is voor zo een verre en lange reis niet echt handig. Want waar berg je zo iets op in je camper? En op stranden en in bossen is dat toch ook niet geheel handig he? Voor Céleste was dat probleem zo opgelost: dragen. Maar wat met die grote kinders van ons? ‘t Is te zeggen, groot. Zo groot zijn ze nu ook weer niet, maar je snapt me wel he?

dragen tula toddler carrier

Baptiste die kan al goed stappen maar soms wil hij echt niet meer. Zeker wanneer we middagdutjes weglaten of een grote wandeling maken. En zelfs Axelle durft soms nog eens protesteren. Ik wist wel dat er draagmogelijkheden voor grotere kindjes bestaan. Maar vaak zie je dan van die lompe rugzak-systemen passeren, waar we wederom geen plaats voor hadden op reis. Pas recent ontdekte ik echter dat er ook ergonomische draagzakken bestaan voor grotere kindjes. Na een klein onderzoekje, ging mijn voorkeur dan ook uit naar de Tula Toddler Carrier.

En zo geschiedde dat we in Australië voor het eerst onze grotere kindjes droegen. Niet alleen Baptiste maar ook Axelle. De Tula Toddler Carrier kan je namelijk gebruiken van ongeveer 18 maanden tot 4+, oftewel vanaf een lengte van 81 cm en met een gewicht tussen 11 en 27 kg.
dragen tula toddler carrier

De drager wijst sowieso zichzelf uit, zeker als je al wat ervaring hebt met dragen. Een handleiding had ik dus niet nodig. En zelfs zwanger zijnde kon ik de kindjes met deze drager nog perfect dragen. Die draagzak was uiteindelijk onze redding op reis. Vermoeide beentjes, vermoeide kindjes, soms met de nodige traantjes… Maar daar was dan steeds de draagzak die de oplossing kon bieden.

Vooraf vreesde ik wel dat een groot kind dragen, erg vermoeid ging zijn. Zeker in mijn zwangere toestand, ook al was mijn buik toen nog niet heel groot. Maar als je de drager goed op je lichaam afstelt valt dat eigenlijk super goed mee. Natuurlijk, wanneer we Axelle droegen, die toch al een stuk groter en zwaarder is dan haar broer, konden we dat geen uren aan een stuk doen. Je merkt dan na een tijdje wel dat je 20 kg extra meesleurt. Zeker als je serieus bergop moet of zeg maar vooral als je bergop moet, haha.

dragen tula toddler carrier

Maar het belangrijkste is dat ik op zich nooit geen last kreeg van rug/heup/of-andere-pijn. Stefaan droeg de grote kindjes soms ook maar omdat je de drager op je eigen lichaam afstelt, was het vooral ik die Axelle en Baptiste droeg. Je vindt dat misschien raar omdat ik zwanger ben, maar het dragen van hen ging zo vlot dat ik dat helemaal niet erg vond.

Voor ons was het alvast de ultieme oplossing op reis en sindsdien ben ik helemaal fan. Hoogzwanger doe ik het natuurlijk even niet meer (de kleinste wel nog) maar als we in het najaar er weel volop op uit trekken en sowieso nooit iedereen in een buggy krijgen, zal de Tula Toddler Carrier terug bovengehaald worden. Axelle wordt misschien wel een beetje te groot maar Baptiste zal er zeker en vast nog wel van genieten dat hij zijn beentjes kan laten rusten.

Ik kan de Tula Toddler Carrier alleen maar aanraden, zelfs als je zoals ons je kindjes een tijdje niet gedragen hebt. Het is de investering meer dan waard.  Perfect om de kindjes te laten rusten en ideaal om mee op reis en/of op uitstap te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie