Het lijkt een eeuwigheid geleden: mijn trip naar New York. Het was voor mij de allereerste keer dat ik voet aan land zette in het continent Amerika en bijgevolg ook in de VS. De vibes in New York vond ik geweldig en daar en dan droomde ik ervan om met mijn gezin eens voor een maand of twee in de buitenwijken van New York te wonen. Dat lijkt me heerlijk (en ook wel prijzig, haha). Maar toen kwam er dus dat dingetje dat we liever allemaal willen vergeten: corona. Samen daarmee vergat ik deze belachelijk dure (ik zal het maar zelf zeggen) droom. Maar kijk, ondertussen voeg ik hem toch terug toe aan mijn lijstje van ooit te verwezenlijken.

New York City Guide city trip to do

Een iets realistischer doel is een korte trip richting Amerika plannen. Op dit moment is ook dat nog niet helemaal aan de orde want de VS verbiedt mensen de toegang tot hun grondgebied voor alle buitenlanders die in de 14 dagen voor hun bezoek o.a. in België verbleven. Amerika en zijn regels, ‘t is niet altijd van de poes. (Vanaf november zou het wel terug mogen als je een vaccinatiebewijs en een negatieve testuitslag kan voorleggen.)

Amerika en zijn ESTA

Wist je trouwens dat wanneer je naar de VS reist je een speciaal visum nodig hebt: een ESTA? En wist je dat ik met zo’n ESTA al in de problemen kwam toen ik naar New York reisde? Ze nemen die ESTA in Amerika namelijk zeer serieus en hoewel ik mijn ESTA kon voorleggen bij de douane, werd ik toch vriendelijk verzocht mee te gaan richting politiekantoor op de luchthaven. Geloof me, dan heb je wel last van een klein ‘stress’ke’.

Er werden foto’s in ware Holywood-stijl van mij genomen en ondertussen hebben ze van elke vinger aan mijn lijf een afdruk, inclusief beide handafdrukken. En dat allemaal omdat mijn ESTA niet in orde was. ‘t Is uiteindelijk na een paar uur wel geregeld geraakt en ze zagen me gelukkig niet voor crimineel aan. Maar ik leerde er wel dat je Amerika en zijn regeltjes best wel serieus neemt.

Wat liep er fout? Tijdens mijn online aanvraag van die ESTA moet ik per ongeluk op teruggaan geklikt hebben, om daarna toch de aanvraagprocedure af te werken. Wanneer je dat doet, word je niet in het systeem opgenomen. Dat is althans wat een vriendelijke politieman mij vertelde. Kei bizar maar Amerika is op zichzelf ook al een beetje bizar, dus dat past wel samen, haha.

empire state building new york city trip

Reizen richting VS

Wil je dus reizen richting Amerika dan heb je een ESTA nodig. Dat is nu wel duidelijk zeker? Zo’n ESTA is normaal 2 jaar geldig en is enkel goed voor toeristische doeleinden. Gelukkig moet je hiervoor niet naar de Amerikaanse ambassade en kan je een ESTA online aanvragen. Kostprijs: € 29,95 dus dat valt best mee. Een overstap doen? Dan heb je trouwens ook eentje nodig. Alles daarover lees je hier: ESTA nodig voor een overstap in Amerika. Het is maar dat je een gewaarschuwd vrouw (of man) bent.

new york citytrip to do

Maar dus, dromen van Amerika, dromen van New York, dromen van de aller gekste dingen, dat kunnen we… en ondertussen regelmatig genoeg online zoeken naar antwoorden hoe we in deze nieuwe wereld terug dromen kunnen waarmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

  1. Voor Corona reisden wij af en toe richting US. Normaal gingen we voor het eerst met de kids gaan, er stonden twee weken Florida gepland, en toen kwam Corona dus. Daarvoor ook NYC gedaan, een toer door het Zuiden en eentje langs de Westkust. En Canada ook een keer. Enfin, ik moet zeggen dat de verre reisplannen hier nu helemaal opgeborgen zijn zucht. Hopelijk komt het er ooit weer van… Want het was telkens wel wat het hoogtepunt van het jaar, zo een week of 3 in de VS.