Mommy & Me,Personal

Een glaasje melk…

Dat ik deze zwangerschap helemaal anders beleef dan mijn vorige, dat was u misschien niet ontgaan. Toen was ik een beginnend blogster, zat ik met een gebroken enkel en de bijhorende revalidatie en de hormonenspiegel… 
bwa, die was ok te noemen! 
Kwaaltjes hadden we toen ook maar die verdwenen wat meer naar de achtergrond, dankzij mijn gebroken poot. Niet bepaald aan te raden hoor… Vraag maar aan haar
Baby 2 maakt het echter al bont van in het begin. De bloedingen die mij eindeloos zorgen baarden, de depressieve gevoelens die soms wel heel erg hevig waren en nu de nestdrang, die ik in dergelijke extremis niet gekend heb bij Axelle. 
Afgelopen week keerde ik mijn hele huis om! Elke kast werd gereorganiseerd. Ikea werd leeg gekocht, kwestie van genoeg opbergdozen te hebben. 
’t Leverde wel wat op: een redelijk proper huis (al blijft dat helaas maar even zo), schone en gezellige hoekjes en af en toe een beetje opluchting. Al schreeuwt mijn lijf des te vaker: “doe het eens wat rustiger aan.” 
Maar
De lijstjes in mijn hoofd blijven komen.
Nu wist ik wel dat ik een lijstjesmens ben maar zo erg?!? Euhm?!? 
Dankzij haar kan ik er wel een schone term op plakken: de control-freak moeder! 
Wel die control-freak moeder neemt dezer dagen een glaasje melk ter hand om haar lijstjes te overlopen, te schrappen en bij te schrijven en af en toe in huilen uit te barsten. Om daarna ook nog eens hard te moeten lachen omdat ik weet dat ik een beetje doorgedraaid zwanger ben! πŸ˜‰ 
SantΓ© 


18 Comments

 • Reply
  Lieve
  24 juli 2015 at 10:19

  πŸ™‚ grappig, dat glaasje melk stond hier ook altijd klaar op het einde van mijn tweede zwangerschap πŸ™‚

 • Reply
  Twee emmerkes water
  24 juli 2015 at 10:35

  zolang je er nog mee kan lachen en weet dat het aan je hormonen ligt, ben je gewoon lekker gezond getikt zwanger πŸ˜‰

  • Reply
   Liesellove
   25 juli 2015 at 07:53

   Getikt, dat past hier wel in de woordenboek πŸ˜‰

 • Reply
  Stof With Love
  24 juli 2015 at 11:43

  Herkenbaar! Komt allemaal wel goed ;-).

 • Reply
  lielebeesje
  24 juli 2015 at 12:25

  Ondanks alle ongemakken ben ik toch een beetje jaloers op die nestdrang die geleid heeft tot een proper huis! (Dat propvolle en rommelige huis hier is één van de redenen waarom ik iedereen van onze blogdate toen nog niet heb uitgenodigd om de tour verder te zetten.)
  En dan wens ik je nu nog veel ongemak- en zorgenvrije tijd!

 • Reply
  Madelief
  24 juli 2015 at 12:41

  Heel herkenbaar… Dankzij jou herbeleef ik mijn zwangerschappen nog eens opnieuw;-)
  Probeer toch voldoende te rusten…

 • Reply
  Khadetjes
  24 juli 2015 at 19:27

  SantΓ© meid ;). #potiemoed #dikkeknuffel #hetgaatover

  • Reply
   Liesellove
   25 juli 2015 at 07:54

   Ik zou gaan slapen met die melk πŸ˜‰

 • Reply
  CreativEls
  25 juli 2015 at 06:01

  Maar meisje toch ! "Dolgedraaid zwanger", heb een beetje met je te doen. Hoewel nestdrang heel normaal is, ben je er toch stevig tegenaan gegaan. Probeer toch maar rustig naar de bevalling toe te werken. In ieder geval veel succes en een wolk van een baby toegewenst !

  • Reply
   Liesellove
   25 juli 2015 at 07:55

   Het is de bedoeling dat alle zottigheden tegen eind volgende week erop zitten zodat ik inderdaad de laatste weken 'rustig' kan doorbrengen πŸ˜‰ ah ja zotheid, het zit in mij zeker πŸ˜‰

 • Reply
  Woohoo
  25 juli 2015 at 06:09

  Het einde is in zicht πŸ™‚

 • Reply
  Made by ilskepilske
  25 juli 2015 at 07:37

  Glaasje melk is hier nu ook dagelijkse kost geworden! Uw nestdrang heeft wel geleid tot een rommelvrij huis, ik hoop dat hier ook nog te krijgen (nog 2,5 maandjes, dus ik heb nog even) Luister vooral naar je lichaam en op tijd rusten!!!

 • Reply
  De wereld van Sofie (Jade or)
  25 juli 2015 at 12:45

  cheers meid, ik ben in het stadium dat ik gerust een shotje sterke drank in mijn glas melk zou durven doen af en toe woooehaaaah πŸ˜‰

 • Reply
  de zussen
  25 juli 2015 at 13:46

  πŸ™‚
  sterkte!
  zus 3

 • Reply
  BY JM
  27 juli 2015 at 06:28

  In je zwangerschap doe je gekke dingen….
  Hier ook 3 keer mogen meemaken…
  Het gaat over πŸ˜‰

  • Reply
   Liesellove
   27 juli 2015 at 10:51

   Al een geluk hΓ©… stel je voor dat we zo blijven πŸ˜‰

 • Reply
  Alex
  16 november 2016 at 08:39

  Mi chiedo cosa scriverebbero maccabeo , peccatore , Simon ecc. se mai un Indiana Jones annunciasse di aver ritrovato il sepolcro della Beata Ven##reҀ¦#############ig############Direbbero che è il solito attacco del “cornuto” che vuol distruggere il mondo e la Chiesa!!!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.