Een glaasje melk…

Dat ik deze zwangerschap helemaal anders beleef dan mijn vorige, dat was u misschien niet ontgaan. Toen was ik een beginnend blogster, zat ik met een gebroken enkel en de bijhorende revalidatie en de hormonenspiegel… 
bwa, die was ok te noemen! 
Kwaaltjes hadden we toen ook maar die verdwenen wat meer naar de achtergrond, dankzij mijn gebroken poot. Niet bepaald aan te raden hoor… Vraag maar aan haar
Baby 2 maakt het echter al bont van in het begin. De bloedingen die mij eindeloos zorgen baarden, de depressieve gevoelens die soms wel heel erg hevig waren en nu de nestdrang, die ik in dergelijke extremis niet gekend heb bij Axelle. 
Afgelopen week keerde ik mijn hele huis om! Elke kast werd gereorganiseerd. Ikea werd leeg gekocht, kwestie van genoeg opbergdozen te hebben. 
‘t Leverde wel wat op: een redelijk proper huis (al blijft dat helaas maar even zo), schone en gezellige hoekjes en af en toe een beetje opluchting. Al schreeuwt mijn lijf des te vaker: “doe het eens wat rustiger aan.” 
Maar
De lijstjes in mijn hoofd blijven komen.
Nu wist ik wel dat ik een lijstjesmens ben maar zo erg?!? Euhm?!? 
Dankzij haar kan ik er wel een schone term op plakken: de control-freak moeder! 
Wel die control-freak moeder neemt dezer dagen een glaasje melk ter hand om haar lijstjes te overlopen, te schrappen en bij te schrijven en af en toe in huilen uit te barsten. Om daarna ook nog eens hard te moeten lachen omdat ik weet dat ik een beetje doorgedraaid zwanger ben! 😉 
Santé 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 reacties

  1. Ondanks alle ongemakken ben ik toch een beetje jaloers op die nestdrang die geleid heeft tot een proper huis! (Dat propvolle en rommelige huis hier is één van de redenen waarom ik iedereen van onze blogdate toen nog niet heb uitgenodigd om de tour verder te zetten.)
    En dan wens ik je nu nog veel ongemak- en zorgenvrije tijd!

  2. Maar meisje toch ! "Dolgedraaid zwanger", heb een beetje met je te doen. Hoewel nestdrang heel normaal is, ben je er toch stevig tegenaan gegaan. Probeer toch maar rustig naar de bevalling toe te werken. In ieder geval veel succes en een wolk van een baby toegewenst !

    1. Het is de bedoeling dat alle zottigheden tegen eind volgende week erop zitten zodat ik inderdaad de laatste weken 'rustig' kan doorbrengen 😉 ah ja zotheid, het zit in mij zeker 😉

  3. Glaasje melk is hier nu ook dagelijkse kost geworden! Uw nestdrang heeft wel geleid tot een rommelvrij huis, ik hoop dat hier ook nog te krijgen (nog 2,5 maandjes, dus ik heb nog even) Luister vooral naar je lichaam en op tijd rusten!!!

  4. Mi chiedo cosa scriverebbero maccabeo , peccatore , Simon ecc. se mai un Indiana Jones annunciasse di aver ritrovato il sepolcro della Beata Ven##re…#############ig############Direbbero che è il solito attacco del “cornuto” che vuol distruggere il mondo e la Chiesa!!!