Sukhi bolletjestapijt

Een roze zithoek

Telkens wanneer ik vraag wat mensen graag nog wat meer van ons zouden willen zien, komt het antwoord: je huis! Af en toe toon ik wel eens iets maar het is niet echt de focus van mijn blog. Bovendien heb ik lang de inrichting maar ‘zo-zo’ gevonden en vond ik het het tonen niet waard. Maar wie me volgt op Instagram weet dat mijn laatste grote aankoop daar verandering in bracht. Onze roze Sissy Boy Amsterdam Velvet bank! Halleluja! Bijgevolg toon ik jullie vandaag een klein stukje van ons huis, dat trouwens onlangs stond te pronken in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. (Ditmaal de niet opgekuiste versie met dus hier en daar wat rommel of dat vreselijke park, haha.)

Voor de roze bank was er een zwarte. Eentje die ik al jaren weg wou maar je schaft nu éénmaal niet holder de bolder een nieuwe aan. De dag dat de zetel geleverd werd, viel alles direct op zijn plaats. De ruimte voelde plots zoveel beter aan. En je moet weten, hier beneden is er maar één ruimte. Alles is samen: de keuken, eetplaats en zitruimte. Dat het dus overal goed moet zitten is vrij belangrijk en dat is het eindelijk. Na jaren worstelen van hoe ik onze leefruimte moest inrichten, ben ik eindelijk vertrokken.

Bijgevolg werden er extra spullen aangeschaft. Voor het eerst in mijn leven investeer ik in decoratiemateriaal. Dat hoeft niet persé veel te zijn: enkele toffe kussens en een klein rekje doen al veel. Verder was ik ook op zoek naar een tapijt. Tapijtje weliswaar want onze zithoek is niet héél erg groot. Bij Sukhi bestelde ik voor op de kinderkamer een handgemaakt vilten tapijt. Ik droom al jaren van zo een kleurenpracht want van kleur word ik eigenlijk heel erg blij.

Omdat het bolletjeskleed handgemaakt is duurt het eventjes voor je het tapijt effectief ontvangt. Dus toen het eindelijk aan kwam kon ik niet wachten om te ontdekken hoe dat er nu in het echt ging uitzien. Soms heb je na het openen van een pakje voor dat het toch een beetje tegenvalt maar in dit geval maakte mijn hart een sprongetje. Nog zoveel beter dan wat ik in gedachten had…

Bij toeval werd het bolletjestapijt in de zithoek gelegd. Eigenlijk door mijn kinderen die zelf mega enthousiast waren. En sindsdien is het daar blijven liggen met het idee: ik doe dat tapijt morgen wel eens naar de kinderkamer. Maar eigenlijk ligt het daar goed dus bijgevolg laat ik het niet zo stiekem daar nog eventjes (misschien wel voor altijd) liggen.

Ik probeerde zo lang te voldoen aan de trend van sober maar dat werkte duidelijk niet. Vooral ook omdat manlief spontaan voor dat sobere kiest. Daarom ging ik trouwens eerst voor een Berber vloerkleed kiezen, maar gelukkig volgde ik toch wat mijn hart me ingaf. Ik houd teveel van kleur, punt. Sinds ik dat durf toelaten gaat het hier eigenlijk vanzelf en poppen er allerlei ideetjes in mijn hoofd op. Af is het dus nog niet. Dat hoeft ook niet. Veranderingen komen op dat vlak hier sowieso traag. Impulsief kopen wij geen spullen aan en soms moet een idee ook wel wat rijpen. Zo heb ik drie jaar gezaagd om dat lelijke, zwarte geval van een zetel in te ruilen voor een exemplaar dat onze ruimte wel eer aandoet.

En Stefaan hoef je niet te beklagen hoor. Toen ik de roze zetel toonde was hij eigenlijk direct akkoord. Het duurde gewoon drie jaar voor ik zelf een zetel vond die ik echt oké vond en waarvan ik zeker was dat het een verbetering ging zijn. Ondertussen is hij trouwens helemaal mee in dat kleur-gedoe. Ons volgende project wordt sowieso een bommetje, haha!

** Bolletjeskleed gekregen van Sukhi.nl
** Onze roze zetel ziet er afhankelijk van lichtuitval en hoe de stof ligt weer helemaal anders uit.
** Aan de kant van de televisie moet er nog iets meer kleur komen… wordt vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

  1. Echt mooi! Ook hier een woonkamer/eetkamer/keuken met kleur, oranje is ons accentje hier en ik word telkens zo blij van kleur dat ik me niet kan voorstellen dat ik in een ruimte met alleen maar wit zou wonen, ik snap je dus met je leuke spulletjes

  2. Geslaagde make-over! Dit jaar wil ik onze woonkamer (waar zithoek, keuken en eettafel ook één ruimte zijn) ook eens aanpakken (vooral verf en deco, geen meubels), en ik heb ongeveer dezelfde kleuren in gedachten, maar dan met (donker)groen als basis, en roze en gele accenten. ‘k Moet het alleen nog verkocht krijgen aan mijn man 🙂

  3. Mooi hoor! Ik vind jullie bank zo prachtig!! En aan de tv kant, wellicht iets met hout? Stoere eiken wandplanken, evt met stoere leren dragers, lijkt me super ivm alle kleurtjes, deels sober, strak, maar ook warm!