Tinny Straightgrain Verjaardagsjurk Afgelopen weekend vierden we Axelle haar vierde verjaardag. Traditiegetrouw wou ik een nieuwe jurk en kroon maken. Evident was dat deze keer echter niet want we zitten hier in volle voorbereiding voor de babyborrel van Céleste. Dat ik ondertussen ook nog eens met duizend andere projecten bezig ben, helpt natuurlijk niet. Gelukkig vraagt een kroon naaien niet veel tijd en fikste ik dat afgelopen woensdag al. Net op tijd voor haar verjaardagsfeestje met haar vriendjes. De feestjurk, een Tinny dress van Straightgrain, rolde zondagmorgen vanonder mijn naaimachine. Enkele uurtjes voor het feest begon. Van snelheid gesproken… 
Tinny Straightgrain Verjaardagsjurk Tinny Straightgrain Verjaardagsjurk Tinny Straightgrain Verjaardagsjurk

Dat al dat feesten tot stress leidt, kan ik jullie garanderen. Ik heb honderdduizend keer de vraag gekregen wanneer dat feest nu eindelijk zou starten. Volgend jaar kondig ik dat niet meer op voorhand aan. Foto’s nemen zag ze dan ook niet echt zitten. “Neen mama, ik wil feest.” Gelukkig slagen we er meestal wel in om enkele lucky shots te maken. Ook deze keer… Oef, blogbericht gered, haha.

Omdat het snel moest gaan maar het niet al te best weer was, koos ik voor een sluiting met knopen. Ik zag dit al vaker bij mijn naaivriendinnetje Evy. Supersnel klaar en bovendien ook nog eens een tof en ander resultaat. Om het mezelf nog makkelijker te maken, gebruikte ik ook kam snaps. Nu begrijp je allicht wel waarom deze jurk op een uurtje in elkaar zat?

Het stofje kocht ik op 2ND HAND(MADE) en is volgens mij nog van haar geweest. Achteraf had ik pas door hoe doorzichtig het stofje eigenlijk is. Gelukkig komt een kind van vier nog met alles weg. In de stof loopt een fluo lijntje! Vandaar die prachtige gloed op de foto’s!

Hoera dus voor mijzelf! Want al vier jaar op rij verbreek ik de traditie niet! Houden jullie van zelfgemaakte spullen voor feestjes? En van verjaardagskronen? Of zijn jullie daar niet zo mee bezig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

  1. Super , ik probeer toch ook zoveel mogelijk zelfgemaakte spulletjes/ kleren te maken voor feestjes en meestal lukt dit ook net op tijd ( s’ morgens snel nog afwerken voor ze wakker zijn)

  2. En toch lopen de streepjes mooi door! Ik maakte voor mijn 18e verjaardag zelfs een kroon voor mezelf, die ik ook de hele dag droeg, dus laat ons zeggen dat ik wel fan ben van kronen ;)