Een vergeten project: de Candy Jurk (KCW #4 – Summer 2015)

Weet u het nog? Ergens in juni verzon ik mijn eigenste KCW-week en rolde er van alles van onder mijn machine. Wel, eigenlijk toonde ik u nog niet alles dat in die periode gefabriceerd werd. Nummer vier show ik jullie dus vandaag, ruimschoots te laat… 
Ik hoorde al veel goeds over de ‘Candy Jurk’ uit La Maison Victor. Makkelijk te naaien, heerlijk om te dragen. Bijgevolg liet ik mij verleiden om ook een versie voor Axelle te maken. Want wat is er perfecter voor op vakantie dan een kleedje dat snel gewassen is en niet kreukt? 

Uit eerdere ervaringen, naaide ik maat 98. Perfect voor mijn kleine meid. Er zat enige tijd tussen het naaien en de fotoshoot, bijgevolg is het jurkje pittig kort. Maar dit klein dametje komt daar nog perfect mee weg… 

In tegenstelling tot wat La Maison Victor aanraadt, werkte ik de halsboord af met een klein beleg en tweelingnaald. De mouwtjes en de zoom werden op dezelfde wijze afgewerkt, met uitzondering van dat beleg. Ik houd toch net iets meer van die afgewerkte versie… 

Axelle was niet bepaald enthousiast te noemen, toen ik de fotoshoot plande. De handjes uit de mond weglaten, dat lukte niet…
Tot ik haar vroeg wat een aapje doet…

Fournituren bij Veritas 
Gilet bij JBC 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 reacties