Een winterjas zonder winter!

De warmste december ooit, dat moet het zo ongeveer zijn zeker? Nood aan een winterjas is er niet echt. Niet dat het kind überhaupt een nieuwe winterjas nodig heeft (drie versies hangen al aan de kapstok), maar toen ik begin dit naai-schooljaar opdracht kreeg een jas te maken kon ik niet anders.
Met tegenzin ging ik aan de slag: naaien omdat het moet, dat is zo mijn ding niet maar allé gaandeweg kwam de goesting wel. Enkel en alleen omdat ik naar het vertrouwde patroon der vesten greep: de ‘Jackie’ van ‘Ienemiene.’
Ondertussen kent ge mij wel al? Ik verander niet snel het vertrouwde recept, houd wel van wat naairoutine. Toch slopen er twee foutjes in. De linker-zak-opening naaide ik iets te nipt toe en merkte dit pas op toen de jas helemaal af was. Balen, maar allé dat kinderhandje kan er wel nog in en ’t valt niet echt op.
Vermoeidheid lag allicht aan de oorzaak van deze onnozele fout… 😉Jackie Ienemiene LieselloveJackie Ienemiene Liesellove

Jackie Ienemiene Liesellove

Jackie Ienemiene Liesellove
Jackie Ienemiene Liesellove

Fout nummer twee: de knopen/knoopsgaten. Het bovenste knoopsgat is een ietsiepietsie groter dan de andere twee. Hoe dat nu precies komt, dat weet ik niet goed, al had ik misschien eerst de handleiding van mijn nieuwe machine moeten lezen vooraléér ik de stof onder mijn machine stak.

Verder ben ik geen held in knopen aannaaien, zeker al niet als het niet machinaal kan. Bijgevolg hangt er al eentje weer bijna helemaal los en heb ik ze toch niet exact op dezelfde afstand genaaid.  Een probleempje dat dus perfect opgelost kan worden. Alle tips over hoe je knopen handmatig naait zijn dus meer dan welkom. Een kleine cursus kan ik wel gebruiken.
Jackie Ienemiene Liesellove
Maar negeer die kleine foutjes, zie hoe schoon dat manteltje is. Het wolletje koos ik lukraak maar achteraf gezien ben ik blij dat ik voor deze ging. Eenvoud siert soms echt…
Jackie Ienemiene Liesellove
En zie je het? De haartjes groeien! *vreugdedansje*
Al duurt het allicht nog eeuwen voor ze een schone dos meisjeshaar heeft… 😉
Jackie Ienemiene Liesellove
P.s.: de voering haalde de foto’s niet ook al is het in een mega schoon bijpassend stofje van Blend. ’t Is nu éénmaal zo als het kind beslist dat het gedaan is, dat het echt gedaan is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 reacties

  1. Heel mooi, de kleur staan haar goed. Voor de knopen, ik naai altijd eerst een kruisje (enkele keren ) op de juiste plaats vooraleer ik aan de knoop begin.
    En die haartjes, dat komt goed. Precies hetzelfde kapseltje had ons nichtje op 2 jaar. Nu ze 18 is heeft ze super mooi lang haar!

  2. Mooi jasje! Ik zag net wat filmpjes opnieuw van toen mijn dochtertje 2 was en haar haartjes waren net zo. Nu is ze bijna 4 en zijn ze gegroeid,nog dun, maar wel gegroeid. Geduld voor de mama's zeker? 🙂

  3. Ik val als een blok voor dat schoon wolletje, ongelooflijk goed gekozen als je het mij vraagt!
    En dat haar – zucht – het is dat die van mij krullen heeft, maar veel staat er ook nog niet op, en lang zal het ook nooit zijn door die krullen… maar als ik kijk naar haar foto's van twee jaar terug, is het gelijkaardig met Axelle. Er is hoop vrouw, dat haar komt er!