Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Een winterjas zonder winter!

27 december 2015

Een winterjas zonder winter!

27 december 2015
De warmste december ooit, dat moet het zo ongeveer zijn zeker? Nood aan een winterjas is er niet echt. Niet dat het kind รผberhaupt een nieuwe winterjas nodig heeft (drie versies hangen al aan de kapstok), maar toen ik begin dit naai-schooljaar opdracht kreeg een jas te maken kon ik niet anders.
Met tegenzin ging ik aan de slag: naaien omdat het moet, dat is zo mijn ding niet maar allรฉ gaandeweg kwam de goesting wel. Enkel en alleen omdat ik naar het vertrouwde patroon der vesten greep: de ‘Jackie’ van ‘Ienemiene.’
Ondertussen kent ge mij wel al? Ik verander niet snel het vertrouwde recept, houd wel van wat naairoutine. Toch slopen er twee foutjes in. De linker-zak-opening naaide ik iets te nipt toe en merkte dit pas op toen de jas helemaal af was. Balen, maar allรฉ dat kinderhandje kan er wel nog in en ’t valt niet echt op.
Vermoeidheid lag allicht aan de oorzaak van deze onnozele fout… ๐Ÿ˜‰Jackie Ienemiene LieselloveJackie Ienemiene Liesellove

Jackie Ienemiene Liesellove

Jackie Ienemiene Liesellove
Jackie Ienemiene Liesellove

Fout nummer twee: de knopen/knoopsgaten. Het bovenste knoopsgat is een ietsiepietsie groter dan de andere twee. Hoe dat nu precies komt, dat weet ik niet goed, al had ik misschien eerst de handleiding van mijn nieuwe machine moeten lezen vooralรฉรฉr ik de stof onder mijn machine stak.

Verder ben ik geen held in knopen aannaaien, zeker al niet als het niet machinaal kan. Bijgevolg hangt er al eentje weer bijna helemaal los en heb ik ze toch niet exact op dezelfde afstand genaaid. ย Een probleempje dat dus perfect opgelost kan worden. Alle tips over hoe je knopen handmatig naait zijn dus meer dan welkom. Een kleine cursus kan ik wel gebruiken.
Jackie Ienemiene Liesellove
Maar negeer die kleine foutjes, zie hoe schoon dat manteltje is. Het wolletje koos ik lukraak maar achteraf gezien ben ik blij dat ik voor deze ging. Eenvoud siert soms echt…
Jackie Ienemiene Liesellove
En zie je het? De haartjes groeien! *vreugdedansje*
Al duurt het allicht nog eeuwen voor ze een schone dos meisjeshaar heeft… ๐Ÿ˜‰
Jackie Ienemiene Liesellove
P.s.: de voering haalde de foto’s niet ook al is het in een mega schoon bijpassend stofje van Blend. ’t Is nu รฉรฉnmaal zo als het kind beslist dat het gedaan is, dat het echt gedaan is!

25 Comments

 • Delphine Hoorelbeke 27 december 2015 at 08:11

  een heel mooi jasje! knopen en de bijhorende gaten zijn ook mijn ding niet… met de hand iets naaien ook niet trouwens ๐Ÿ˜‰

  • Liesel Love 27 december 2015 at 09:37

   Met mijn nieuwe machine moet het vlot gaan hoor alleen wist ik toen nog niet hoe die werkte ๐Ÿ˜‰ ondertussen gelukkig wel ๐Ÿ™‚

  • Delphine Hoorelbeke 27 december 2015 at 14:34

   welke machine heb je? kwestie dat ik kan sparen voor een nieuwe ๐Ÿ˜‰

  • Liesellove 27 december 2015 at 22:44

   Een pfaff, expression 3.5 denk ik ๐Ÿ˜‰

 • Saskia SSeWS 27 december 2015 at 08:55

  Heel mooi, de kleur staan haar goed. Voor de knopen, ik naai altijd eerst een kruisje (enkele keren ) op de juiste plaats vooraleer ik aan de knoop begin.
  En die haartjes, dat komt goed. Precies hetzelfde kapseltje had ons nichtje op 2 jaar. Nu ze 18 is heeft ze super mooi lang haar!

  • Liesel Love 27 december 2015 at 09:36

   Goeie tip ๐Ÿ™‚

  • Emma en Mona 27 december 2015 at 12:44

   wat een mooi jasje en zalige foto's! Heerlijk, zo'n warme december.

  • Liesellove 27 december 2015 at 12:52

   Moest dat de winter zijn, dan zouden we dat best te pruimen vinden winter ๐Ÿ˜‰

 • miemadememories 27 december 2015 at 09:09

  Mooi jasje! Ik zag net wat filmpjes opnieuw van toen mijn dochtertje 2 was en haar haartjes waren net zo. Nu is ze bijna 4 en zijn ze gegroeid,nog dun, maar wel gegroeid. Geduld voor de mama's zeker? ๐Ÿ™‚

  • Liesel Love 27 december 2015 at 09:35

   Sommigen moeten idd veeeeel geduld hebben ?

 • Petite Bout de Chou 27 december 2015 at 19:48

  Supermooi! De kleur staat haar prachtig!

 • Tam Tam 27 december 2015 at 20:56

  Heel mooi jasje! Die laatste foto is zo schattig ๐Ÿ™‚

  • Liesellove 27 december 2015 at 22:44

   Daar stapte ze eigenlijk al weg, terug naar binnen ๐Ÿ˜‰

  • Tam Tam 28 december 2015 at 12:56

   Juist daarom ๐Ÿ˜‰

 • cindy @ ateliergeorgette 27 december 2015 at 21:20

  heel mooi! ik hou ook niet van knoopsgaten…altijd stress om alles te verprutsen ๐Ÿ™‚

 • Mieke Augustyns 27 december 2015 at 23:21

  Je hebt gelijk, eenvoud siert! Het is een schoontje geworden ๐Ÿ™‚

 • Khadetjes 28 december 2015 at 06:54

  Ik val als een blok voor dat schoon wolletje, ongelooflijk goed gekozen als je het mij vraagt!
  En dat haar – zucht – het is dat die van mij krullen heeft, maar veel staat er ook nog niet op, en lang zal het ook nooit zijn door die krullen… maar als ik kijk naar haar foto's van twee jaar terug, is het gelijkaardig met Axelle. Er is hoop vrouw, dat haar komt er!

  • Liesellove 28 december 2015 at 07:19

   en dan zeggen dat ik dat stofje eerst gewoon met tegenzin nam omdat ik echt geen zin had in een jas ๐Ÿ˜‰

 • Majella Vandeputte 28 december 2015 at 15:44

  prachtig, mooie kleur… perfect voor die knappe dochter

 • Majella Vandeputte 28 december 2015 at 15:44

  prachtig, mooie kleur… perfect voor die knappe dochter

 • Madelief 28 december 2015 at 17:00

  Wat staat ze er prachtig mee! Prachtig stofje in een prachtige kleur!

 • Joke (The Needle Of Choice) 28 december 2015 at 19:40

  't is toch een mooie jas, die foutjes zien we niet!

 • Leuke Wereld 28 december 2015 at 20:55

  Knappe dochter van een knappe mama! x

 • Mix it - Make it 28 december 2015 at 21:04

  Knappe jas in al zijn eenvoud! Voor een jas vind ik 1 kleur altijd het veiligste, past (bijna) overal bij :).

 • Barbara 30 december 2015 at 07:40

  Heel erg mooi jasje zeg, waauuuuw! Die foutjes zie ik alleszins niet!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×