Anoniem Reageren op Wordpress

Eenvoudig en/of anoniem reageren op wordpress, een handleiding!

Weet u nog, dat ik twijfelde om over te stappen naar WordPress omwille van de reacties? Want die reacties, die vind ik belangrijk. Belangrijker dan welke blog-statistiek dan ook. Jullie reacties zorgen er o.a. voor dat ik mij in moeilijke tijden niet zo alleen voel of dat ik gigantische goeie raad en tips haal uit jullie reacties, of dat ik in een deuk lig, of dat ik jullie enthousiasme over een nieuw naaisel voel enzovoort enzoverder! Maar kijk, ik prijs me gelukkig, jullie laten ook hier heerlijk vaak van jullie horen! Waarvoor dank je wel.

Toch maakt WordPress het soms moeilijk om te reageren. Ik dacht, tot het opzetten van mijn eigenste blog, altijd dat anoniem reageren onmogelijk was. Al te vaak werd ik verplicht door WordPress in te loggen (met miljoenen gefaalde pogingen en geen reactie tot gevolg) of kweet-niet-hoeveel typewerk te hebben omdat je verplicht bent naam en e-mail op te geven. Dat laatste is misschien niet zo erg maar soms moet het snel gaan of is veel typewerk onhandig zoals bij het reageren op een smartphone.

Maar, anoniem reageren is perfect mogelijk, ook op WordPress en dat levert niet persé kweet-niet-hoeveel spam op! Dus allé hup, volg onderstaande instructies en maak het je lezers vanaf vandaag makkelijker om van zich te laten horen!

Ga in je WordPress-dashboard naar Instellingen, Reacties. Je krijgt een overzicht met allerhande opties en instellingen. Hier en daar moet je voor vlotjes reageren op WordPress een aantal vakjes aanklikken of juist niet. Verder kan je er ook nog allerhande andere instellingen maken, best de moeite om eens uit te dokteren voor wat al die vakjes staan.

Anoniem Reageren op WordPress

Vink bij ‘Standaard berichtinstellingen’ zeker ‘Sta toe dat bezoekers kunnen reageren op nieuwe artikelen aan’, anders is reageren gewoon niet mogelijk. Wil je een bericht schrijven maar het reageren uitschakelen? Dan kan je dit eenvoudig aanpassen in het desbetreffende bericht.

Verder volgen nog een aantal belangrijke stappen om anoniem reageren mogelijk te maken. Bij Overige reactie-instellingen’ vink je ‘Schrijvers van reacties moeten naam en e-mailadres opgeven’ uit. Doe dit ook met de volgende optie: ‘Gebruikers moeten ingelogd zijn om te kunnen reageren.’ 

Anoniem reageren op WordPress

Scroll door naar ‘Voor een reactie verschijnt en zorg dat ‘De afzender moet een eerder toegelaten reactie geplaatst hebben’ niet is aangevinkt. Anoniem reageren is nu perfect mogelijk. Op deze blog zijn de volledige anonieme reacties minimaal, maar de velden ‘Naam’ en ‘E-mail’ worden vaak niet ingevuld. Anoniem is men dan toch niet omdat men bij reageren de eigen naam neerschrijft.

Deze instellingen lijken waarschijnlijk een ware droom voor spammers maar ook daar is een oplossing voor. Stel bij Reacties modereren’ in dat vanaf 2 geschreven links in één reactie er een goedkeuring moet komen.  Bovendien heb je op WordPress ook handige plugins die spam verwijderen. Ik gebruik Akismet en deze hield tot nu alle spamreacties op mijn blog tegen. Ik kan deze alsnog bekijken, voor het geval hij iets verkeerd zou doen, maar tot nu deed hij braafjes zijn werk.

Dus, beste WordPress-bloggers, doe iets aan je reactie-instellingen om het reageren makkelijker te maken. Wil je niet dat volledig anoniem reageren mogelijk is, schakel dan op zen minst het verplicht inloggen uit want vooral dat heeft bij mij er al vaak voor gezorgd dat van reageren dan toch niks in huis komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Comments

  1. Jouw blogfrequentie gaat nogal de hoogte in zeg! Joepie! Nog een kleine tip misschien wat de reacties betreft: is het in WordPress ook mogelijk om, net als bij blogger, het aantal reacties onder het bericht te laten verschijnen. I know, ik ben wat lui, maar soms houdt helemaal terug naar boven scrollen mij tegen om een reactie te plaatsen. Wat zonde is met al die pareltjes hier!

    1. daarvoor moet je doorklikken naar de pagina van het bericht hé 🙂 dat is bij blogger dacht ik ook zo? maar hier moet je idd wel links bovenaan klikken om te reageren en moet je dus idd terug naar boven scrollen 🙂

  2. Ik kreeg van een vriendin ook de reactie dat ze niet kon reageren. Alles aangepast via dit bericht dus hopelijk lukt het nu. Ik heb trouwens een ander probleem, misschien kun je me helpen (jij bent nogal goed met computers enzo meen ik me te herinneren??) Ik kan enkel op wordpress-blogs onder mijn eigen blognaam reageren. Bij blogspot lukt me dat niet…Enig idee wat ik verkeerd instelde?

  3. Gewoon het reactievakje en dan daaronder moet ik mijn profiel selecteren. Wanneer ik dat van wordpress aanklik, moet ik mijn profielnaam ingeven maar die neemt hij niet. Andere profielen selecteren geeft ook niet het juiste resultaat…