#60daystodiscover

Elke dag 10 minuten je omgeving verkennen! Ik doe mee, jij ook? #60daystodiscover

#60daystodiscoverWoensdag stappen we alweer een nieuwe maand binnen. Mei 2019 gaat dan van start en ik koppel daar direct een uitdaging aan. Vanaf dan start ik met elke dag minstens 10 minuten in mijn eigen buurt te wandelen en dit gedurende 60 dagen. Dat is het plan en ik weet nu al dat het moeilijk wordt…

Deze challenge bedacht ik niet zelf. Ik raakte geïnspireerd door An die voor mij de beslissing nam om aan deze challenge deel te nemen. De challenge zelf gaat uit van Peggy van ‘A Backyard Hiker.’ Haar Backyard is wel iets straffer dan die van mij want ze woont in Zuid-Afrika. Doordat An de gemeenschappelijke link is ken ik nog niet zo heel veel van de blog van Peggy maar al vrij snel werd me duidelijk dat ze er best intensief mee bezig is. Ikzelf pluis haar blog nog uit en misschien vinden jullie er ook wel inspiratie.

60 days to discover

Haar uitdaging start dus vanaf 1 mei: de #60daystodiscover en je kan je gratis inschrijven via haar blog. Daar somt ze trouwens nog eens op wat de voordelen zijn. Deelnemen is gratis maar op het einde van dit project kan je eventueel wel een vrije gift doen. Zo help je Peggy en het wildlife in Zuid-Afrika.

Waarom dit een uitdaging wordt?

Om de kinderen naar school te brengen, weliswaar te voet, wandelen we maar een minuut of twee maximum. Het is letterlijk om onze hoek. Elke dag mezelf pushen om toch een ander stukje van mijn buurt te gaan verkennen wordt daardoor een uitdaging. Maar daarom doe ik het dus. Mijn buurt nog beter leren kennen, hopen op verborgen pareltjes te vinden (als dat nog kan in Gent) en mezelf de routine aan te kweken meer te bewegen. Want ja, ik ben vaak thuis en haal bijlange na niet de aangewezen hoeveelheid beweging. Verder ben ik tijdens deze 60 dagen niet altijd in het land (of in mijn eigen stad) dus daar moeten we ook nog iets op verzinnen. De verloren dagen inhalen of ter plaatse de challenge verder zetten…

Maar wil jij ook meer bewegen en/of je buurt beter leren kennen? Schrijf je dan ook nog snel in en doe gewoon mee. Want 10 minuutjes per dag wat is dat eigenlijk?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

  1. Top plan.
    Zalig! Ik ben bezig met een 100 dagen challenge: #100days100nycstreets.
    Wel een beetje onderschat (de gemiddelde NYse straat is 3 km lang), maar wel heel tof om te doen en heel interessant om dingen tegen te komen die ik nog nooit eerder zag. Ik kan het alleen maar aanraden. ❤️
    Veel plezier!