tekenentekenentekenen

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier is het niet zo héél moeilijk om mijn 3-jarige een dagje te entertainen. Geef haar potloden, stiften, wasco’s en/of stickers en ze is gegarandeerd uren bezig met tekenen en knutselen. Sinds kort kwam daar een schaartje bij, want nu ze leert knippen op school doet ze niet liever dan haar papiertjes kapot te knippen. Best handig voor mama want tot nu toe lukte het mij niet tekeningen van haar weg te gooien. Knipt ze zelf kapot, dan is dat net iets handiger. Verder maakt zo ook voor iedereen die ze graag heeft tekeningen. Een kunstenares in spé? Hebben jullie trouwens enig idee wat ze hier aan het tekenen is? Geloof me, haar uitleg is zalig.

EEN KUNSTENARES IN SPÉ?

Hoe bewaren jullie de knutselwerkjes van jullie kinderen? Ik zag al héél wat leuke manieren passeren op Pinterest maar ben toch benieuwd hoe andere ouders dat aanpakken. Want geloof me, het wordt dringend tijd dat ik eens orde breng in al haar werkjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

  1. Ik heb veel weggedaan wegens geen systeem en geen plaats meer, achteraf bekeken had ik beter een fotoarchief gemaakt, de laatste tijd hang ik de mooiste dingen uit in hun speel- en knutselruimte.

  2. Wij plakken de mooiste tekeningen (met de datum erbij) in een groot tekenboek van Hema.. Bijzondere knutselwerkjes, zoals voor moederdag, bewaren we in een doos. Kunstwerkjes waar ze zelf moeilijk afscheid van kunnen nemen, worden vereeuwigd op foto.

  3. ik heb 1 muur beplakt met tekeningen van hun
    ik gooi geen enkel tekening weg en mijn dochter maakt dagelijks enorm veel en zoontje ook best veel. leve kewlox kasten oof ik gebruik het als inpakpapier

  4. Ik hang de tekeningen uit zodat we er even kunnen van genieten. Van de mooiste werkjes of de werkjes met de grappigste uitleg neem ik foto’s. Ik schrijf er ook de datum op (leuk om hun evolutie op tekenvlak te zien). De bedoeling is om van die foto’s dan een fotoboek van te maken. Plaatsbesparend maar nog altijd mooie en blijvende herinneringen!

  5. Ik bewaar de ‘platte’ schoolwerkjes in een A3-tekenmap per kleuterklas, en heb de meeste ook gefotografeerd om ‘ooit’ een fotoboek van te maken, hetzelfde gebeurd met de werkjes van de kunstacademie. De mooiste tekeningen die ze thuis maakten zitten in een doos, jammer genoeg niet allemaal voorzien van datum. Enkele creaties zitten in kaders in de living en in de keuken hangen er ook enkele aan de muur.

    Een goed werkend systeem, en dan vooral retro-actief is hier ook hoognodig, dus ik volg zeker mee.