Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

En dan staat je hart even stil…

25 december 2013

En dan staat je hart even stil…

25 december 2013
24 december… 
Zoals ieder jaar was ik een mooie dag verwachtende… I

Maar 24 december 2013 gaat de geschiedenis in als de dag dat mijn leven enkele jaren werd ingekort. 
“Hoezo, ingekort?” denkt u nu allicht… “Overdrijft die niet een beetje?” 

Oordeel zelf: 
24 december opende ik, ondanks de vliegende storm, met vrolijkheid de brievenbus. Kerst = kerstkaartjes en kerstkaartjes = fun! Maar tussen al dat schoons, zat een briefje van de C.M. Trouwe lezers zullen ondertussen wel weten dat ik begin dit jaar zwaar onderuit ging in het verre Limburg. Van dat verre Limburg werd ik met prioritair vervoer naar het U.Z. Gent gebracht. In het ziekenhuis hadden de “lieverds” ons verzekerd dat het vervoer via de C.M. zou terugbetaald worden. 
Dat grapje kostte mij iets van een 1500€. Eerder dit jaar kreeg ik een briefje van de C.M. dat ze NIKS terugbetaalden. Ik dacht: “Ok, ikke goed verzekerd, DKV” maar ook DKV stuurde mij een leuk briefje. Slechts de helft terugbetaling, want in de kleine lettertjes staat dat kosten niet gedenkt door het ziekenfonds slechts voor 50% terugbetaald worden. Balen… 
Via de ledenverdediging van de C.M. probeerde we toch nog een vergoeding te krijgen. Want, ik weet niet wat u denkt, maar met 750€ kan je véél stofjes kopen en zelfs een wijze naaimachine! 
En dan is het 24 december, doe ik mijn bus open, briefje van de C.M. Ik wist hoe laat het was dus scheurde ik dat spel open, hopend op goed nieuws. Een hele palaver over het feit dat het ziekenhuis de juiste procedure niet volgde en al… Dat ze een brief sturen naar het ziekenhuis die ik in bijlage kan terugvinden… BLABLABLA… 

Waar het op neer komt: GEEN terugbetaling! Geen eurocent! Want wet is wet en ondanks de fout van een ander moet ik maar zelf opdraaien voor dit bedrag. 
Helaas werd 24 december nog erger en stond mijn hart even stil.
Mijn ukkepukkie kreeg ‘s middags lekkere patatjes maar plots… uit het niks… verslikt zij zich. In eerste instantie dacht ik: allright, nogal gehad… 
Maareuh… Ze raakte er niet uit en snakte naar adem. In al mijn koelbloedigheid, snokte ik haar uit haar zitzak, hield haar vast en voerde het heimlich maneuver uit. Alles eruit! Daarna gekrijs van Axelle, ikke in paniek: huilend & bevend!  
Van dees was ik echt niet goed. Mijn hart stond echt even stil. ‘t Kind heeft nog lang op mijnen arm gezeten. Niks patatjes, een simpel fles gegeven en slapen op de arm. ‘t Kon mij allemaal even niet schelen: mijn structuurgedoe (want ik ben nogal structuur) van patatjes ‘s middags en daarna slapen in bedje. 
En zeggen dat ik de dag ervoor nog mijn ehbo-cursus in vraag stelde. “Zo lang geleden, ik weet daar niks meer van, wat heb ik daar nu aan?” Boem, patat: de volgende dag wist ik zeer goed wat ik er aan had! 
Over dat heimlich maneuver! Bij volwassenen doe je dat zo: 
Bij baby’s lijkt dat ook te werken, want dit is wat ik deed. Achteraf ontdekte ik wel dat er in principe bij baby’s een andere manier wordt toegepast. 
Mijn hart stond even stil op 24 december 2013 en hoop dat ik dit nooit meer moet meemaken! Gelukkig liep alles goed af en uiteindelijk werd kerstavond nog best gezellig! 
Bron foto’s: http://www.healthy.net/scr/article.aspx?Id=1790

20 Comments

 • MultiVroon 25 december 2013 at 23:05

  Nou zeg, dat is idd vreselijk schrikken! En dat geld, 't is toch wat. Mijn schoonpa ook overkomen, jaaaren geleden, van Dld terug naar NL gebracht maar niet vergoed hoor! Stom!

 • Spurrewubsie 25 december 2013 at 23:09

  Amai, wat een dag! Gelukkig kwamen de patatjes er uit, dit is ook 1 van mijn grootste angsten, dat verslikken. Ik geef bv nooit appel mee naar school, zou geen minuut op mijn gemak zijn… Ik kan het best geloven dat je er ondersteboven van was. Misschien maakt die ervaring je rekening van het ziekenhuis wat relatiever, ondanks dat je ze toch moet betalen :-/
  Toch nog prettige feestdagen!

 • Lees mijn blog eens 26 december 2013 at 07:13

  Pfff dat is wel een dag voor je geweest . Geloof dat je je kapot verschiet

 • Elke Jansen 26 december 2013 at 07:17

  Amai, wat een dag!
  Het is ook mijn grootste vrees dat ooit te moeten doen. Het lijkt me dat koelbloedig handelen veel eenvoudiger is op een EHBO-pop dan op je eigen kinderen…

 • vee 26 december 2013 at 07:30

  Onze ferre heeft dat onlangs bij zijn neef ook moeten doen, allebei pubers zenne, met hunne fiets naar school en iets snoepen onderweg, maar het is goed afgelopen ! Bij baby s zou ik toch ook wat schrik hebben, die zijn nog zo klein….
  En die CM ! Overschakelen zou ik zeggen !!!!!

 • MBM 26 december 2013 at 08:04

  pppff dat is idd een verkorting van je leven en groot gelijk dat je je dutske lekker bij jou hebt gehouden!!! Dikke knff nog allesinds

 • Stan nel 26 december 2013 at 08:27

  Manman, dan staat je hart even stil, ja! Ik kan best begrijpen hoe je je nu voelt en je zult je nog even zo voelen. Ik heb ooit hartmassage moeten uitvoeren op een collega van me. Helaas zonder resultaat. Dat was het schokkendste wat ik ooit had meegemaakt en heeft toch wel een zware indruk op me gelaten. Nog steeds trouwens. Op een bepaalde manier ben je veranderd. Gelukkig is alles goed afgelopen en het is ok om haar 30 keer per dag te knuffelen vanaf nu! 😉

 • Juffertje in het Groen 26 december 2013 at 08:30

  Dat is schrikken zeg! Toch een hele opluchting dat het goed afgelopen is met je kleintje. Zoiets kan je met geen geld betalen, hé. Misschien een kleine troost i.v.m. het bedrag dat je niet terug krijgt.

 • liesebieze 26 december 2013 at 08:35

  Ik werd toch wel eventjes heel stil bij het lezen van deze post. Gelukkig is alles goed gekomen met de kleine spruit. Maar de CM, echt niet leuk! Ik hoop natuurlijk dat je daar nog centjes van terugziet, maar ik vrees dat dat er inderdaad niet meer in zit.
  In ieder geval veel sterkte gewenst, en vertroetel die kleine spruit maar goed!

 • Emma en Mona 26 december 2013 at 08:45

  Je schrok en bleef schrikken. Ik zou durven spreken van een ferme baaldag. Gelukkig zijn er nog vele anderen en denk maar hoera dat jullie beiden er niets ernstigs aan over houden. xxx

 • Mama poppemie 26 december 2013 at 08:53

  Verschrikkelijk seg,ik hield mijn adem al in bij het lezen van dit verhaal.
  En van het ziekenfonds,dat is echt balen,je hebt er toch ook niet om gevraagd om te vallen,pffff.
  Ik hoop dat je alsnog een fijne Kerst hebt gehad.
  xxx

 • Edje 26 december 2013 at 10:18

  OMG dat is inderdaad schrikken zeg! Gelukkig bleef je koelbloedig en wist je wat je moest doen!!
  En die kosten dat is echt balen…Slechte service!

 • Els04 26 december 2013 at 12:28

  wow, man toch!!

 • Noortje Zuid 26 december 2013 at 12:39

  Oef, dat is een dag om héél snel te vergeten!!! Wat knap dat je zo snel handelde en niet in de paniek schoot!! Hopelijk van nu af betere dagen, fijne kerst en oud en nieuw!!!

 • Juffra Toertjes 26 december 2013 at 14:07

  De rillingen liepen over mijn rug bij het lezen van de patatjes-nachtmerrie…..hopelijk maak je dat NOOIT meer mee!!!

  • Liesellove 26 december 2013 at 23:04

   Hoop ik ook! Was echt beangstigend

 • Natalie 26 december 2013 at 21:11

  Wat een verhaal! Heb het ook met ons mupke meegemaakt, inderdaad: je hart staat even stil… Gelukkig wist ook ik wat te doen. Enne CM, niet leuk van jullie! Alvast een goed uiteinde en alle goeds voor 2014.

 • Twee emmerkes water 27 december 2013 at 08:23

  haal de media erbij, misschien brengen ze dan het bedrag wel terug? (ok misschien wat overdreven, maar misschien helpt het)
  over dat verslikken… mijn zoontje is ook zo eens bijna gestikt in een het lontje van een kaars (tot op vandaag weet ik nog niet waar dat vandaan kwam) ook heimlich en het kwam er met een boog uit. dat zit nog steeds in een enveloppe opgeborgen, krijg er nog kippenvel van als ik eraan terugdenk 🙁

 • Kreatita T 27 december 2013 at 19:29

  Ik geloof best dat je een paar jaartjes 'geschrokken' bent. Gelukkig kwam alles goed met Axelle!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×