Gisteren was Axelle al 1 maand oud. Vieren… Dat zat er niet echt in…
De afgelopen dagen merkte ik ander gedrag bij haar, maar thuisbrengen kon ik niet. Omdat de voedingen, door het hete weer, niet zo goed lopen, dacht ik dat het daaraan lag… Gisteren begon ze echter tijdens haar middagvoeding hard te krijsen en weigerde ze plots ook om te drinken.
Radeloos, bezorgd, wanhopig… Gevoelens die iedereen kent maar als mama voelen ze anders… Heftiger…
Ik hoopte bij kind en gezin terecht te kunnen, want toevallig had ik die avond een afspraak. Er aan voor de moeite… Ik kreeg wel tips voor het stoelgangprobleem (waar ze sinds vorige week last van heeft.) maar toen ik mijn bedenkingen uitte, zei men mij eerst 10 dagen de tips op te volgen en dan te zien…
Mijn moederinstinct zei echter iets anders. En zo maakte ik gisterenavond nog een afspraak bij de kinderarts. Met een klein hart daar naar toe en met kleine oogjes…
Blij met de lieve, zachtaardige aanpak… En met de ruimte voor mijn verhaal… En wat blijkt? Verborgen reflux… Gelukkig is de slokdarm nog niet ontstoken en heb ik het snel ontdekt. Ik kreeg heel wat tips mee en hoop dat deze gaan helpen… Zodat ukkiepuk niet meer te veel moet afzien en haar rust terug vindt… Een afspraak met de osteopaat staat alvast op de agenda, op aanraden van de meter!
Verder leerde ik van de kinderarts dat Axelle waarschijnlijk niet geconstipeerd is maar eigenlijk niet goed weet hoe ze kaka moet doen… Maak dat mee… En dit probleem zorgt er dan voor dat de reflux ook toeneemt…
Maar we weten nu wat er aan de hand is en dat is al heel veel!!!
Moeder zijn, het is bijzonder… Nooit eerder ben ik zo op mijn instinct afgegaan. Op de blog van Leuke Wereld vond ik ook nog een heel mooie uitspraak… Die ongelooflijk waar is!
Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties

 1. oei :( heeft onze oudste prinses ook gehad :(
  Die heeft veel geslapen half rechtop tegen zo'n borstvoedingskussen ( in het park zodat ik het in het oog kon houden ) en 's nachts dat wiegje echt heel schuin gezet met bedblocks.
  NOg een tip die ik pas geleerd heb.
  Probeer ze overdag zoveel mogelijk te dragen want dan raakt de slokdarm minder geïrriteerd waardoor ze dan 's nachts wel beter kan slapen in haar wiegje.
  maarja, dragen met dit weer is ook niet alles natuurlijk… maar zo weinig mogelijk echt plat leggen.
  Goeie moed en hopelijk brengt de osteo wat beterschap!

 2. Ja, je moederinstinct voelt dat er wat is he…

  Oeh… reflux… onze jongste heeft daar ook last van gehad. Ik vouwde een handdoek en die legde ik onder het matrasje zodat ze met haar lijfje net wat hoger lag… Na het voeden hield ik haar een tijdje tegen mij aan (met haar hoofdje bij mijn schouder zeg maar) en na een half uurtje, uurtje legde ik haar in haar bedje. Ook vond ze inbakeren erg prettig (maar dat heeft waarschijnlijk niks met reflux te maken, maar ze sliep daardoor wel zo in). Bij het ouder worden is het reflux probleem verdwenen.

  Wij waren er gelukkig ook vlug bij en daardoor heeft ze nooit een ontsteking gehad bij haar slokdarm.

  Heel veel sterkte en beterschap met de kleine.

  Groetjes, Collie

  1. Goh, je gaat het niet geloven maar ik heb weinig onthouden. Gelezen in de laatste weken van mijn zwangerschap en tijdens de eerste weken na de bevalling nog een paar hoofstukken die me interessant leken hernomen.

   1. Le bluff de la commune marche car les propriétaires ignorent leurs droits réels et ont des craintes infondées.Le droit de préemption n’est pas un obstacle à la propriété privée comme il est écrit avec dans l’article avec enthousiasme. Il donne à une collectivité une possibilité d&r©uuo;acqqÃsrir au prix du marché mais pas plus.

  2. Geheugenverlies heeft alles te maken met de hectische periode waar we toen doorgingen.. Allez daar steek ik het toch op :-). Boek ligt nu bij familie die ook refluxkindje hebben. Onze pediater schreef gaviscon voor, maar wij kregen dat bij haar niet binnen.

  3. Ons meisje heeft amper in haar park gelegen. Wel legde ik haar af en toe op een cosy seat. Van Domoo als ik me niet vergis. Maar is een kostelijke affaire voor die paar weken datwe hem gebruikten.

 3. Ik heb ook twee kindjes met reflux gehad en ik kan alleen maar aanraden om ze zoveel mogelijk RECHT te houden, in de draagdoek lekker dicht bij jou dus ;-). Ook een refluxkussen in bed leggen of het bedje wat schuinder zetten. Osteopaat werkt zeker ook. En snel met vaste voeding beginnen als het mag, dan gaat het ook beter. En medicatie heeft hier uiteindelijk ook wel geholpen, Omnéoprazole in vloeibare vorm. Heel veel sterkte!!!!!

 4. Na enkele weken gesukkel met de borstvoeding, wist ik dat er meer aan de hand was dan "krampjes" en een afspraak gemaakt bij onze kinderarts. Verdict: verborgen reflux. Heb alles geprobeerd, tot zelfs melkvrij dieet, wat volgens K&G HET probleem was. Maar helaas moet hij er "gewoon" uit groeien. Het zijn zware dagen, maar iedere maand betert het beetje bij beetje. Volg je moedergevoel, het heeft mij nog niet in de steek gelaten! Veel beterschap voor je kleintje en probeer tussendoor toch zoveel mogelijk te genieten, want inderdaad het gaat allemaal heel snel!