Feest voor AxelleIMG_2878Axelle is 3 geworden en ondertussen wordt het vieren van haar verjaardag een traditie. Eentje waarin mama zich helemaal uitleeft. Dit jaar ging ik voor het thema van zwart/wit & goud en dat werd gesmaakt. Mama maakte matching skirts, waarvan u later deze week een uitgebreide fotoreportage krijgt, haha. En er was natuurlijk, zoals elk jaar, een zelfgemaakte kroon. En zoals elk jaar naaide ik die enkele uurtjes voor aanvang van het feest. IMG_2920IMG_3056Er waren veel pakjes, als in echt wel veel. Axelle genoot, want hoe klein een pakje ook is, dat papier mogen afscheuren, dat vindt zij heerlijk. Blikvanger van de dag moet haar nieuw fototoestel zijn. Geweldige tip van haar, ook al is dat ding geweldig roze. *schaterlach* ‘t Kind was ongelooflijk blij toen ze besefte wat ze in haar handen had en logischerwijs trok ze de hele dag door foto’s… Ik ben benieuwd wat voor resultaten dat gaat opleveren.

En ook de weergoden waren ons bijzonder goed gezind. Al goot het ‘s morgens nog een uur of twee, tegen aanvangsuur hadden we af en toe een zonnetje die kwam piepen en konden de kids buiten ravotten. Hoeveel geluk moet je daar tegenwoordig niet voor hebben? IMG_2948IMG_2949

Van al die pakjes en al dat spelen krijgt een mens natuurlijk grote honger. Dit jaar ging ik all the way en deed ik alles zelf. Ik gebruikte enkel van haar geweldige taartentips en vulde aan met pinterest en eigen ideetjes. Er was chocoladetaart, kaastaart (naar een idee van haar) & yoghurttaart. De twee wolkencake’s die ik maakte werkte ik af met enerzijds banketbakkersroom en rode vruchten, de andere sneed ik doormidden en vulde ik met witte chocolademousse en aardbeien. Om het helemaal decadent te maken klopte ik 1 liter slagroom, met 10 eetlepels bloemsuiker, op en versierde ik de taart helemaal in het wit. Een verjaardagstaart om u tegen te zeggen. IMG_2957 IMG_2959 Feest voor AxelleDe versiering maakte ik enerzijds zelf en de rest kocht ik natuurlijk gewoon zelf. De Gele Flamingo voorzag mij last minute in een aantal spullen, want door ons ziekenhuisbezoek was ik rampzalig laat in het bestellen van de juiste accessoires. De ballonnen kocht ik bij Feestfirma. Ik bestelde ze weken geleden en kocht toen ook helium om ze te vullen. Erg leuk en schoon, al ontdekte ik nog maar net dat er eigenlijk een heliumtekort is en we dus beter die helium kunnen sparen voor de medische wereld. Dus ja, het is tof en vré wijs maar als onze tank op is, koop ik het echt nooit meer. 
IMG_2916IMG_3094

De dag sloten we af met zelfgemaakte croque monsieurs. Geen fancy gedoe. Simpele croque’s met groentjes. Geen special beleg of gelijk wat, want daarvoor was de feestgroep net iets te groot. Maar soms moet het niet fancy en speciaal zijn en is gewoon meer dan goed genoeg. De kids smulden naar hartenlust en ook de volwassenen vonden dat simpel eten helemaal niet erg.

Op dus naar een volgend feestje. Een feestje dat allicht net zoals nu mijn te kort aan projecten voor Pin it & make it zo laat inhalen. Want moest u het nog niet door hebben, Pinterest was mijn beste vriend in het organiseren van dit feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  1. Die sweettable <3 Ik vond die all-the-way feestjes altijd wat overdreven, zeker voor kleine kindjes, maar ik denk dat ik me ook niet ga kunnen inhouden als ik eenmaal kinderen heb ;) Dit is zooooo mooi! En dat allemaal tussen de zieken door, chapeau!

    1. geloof me, als je zelf kinderen zal hebben dan doe je ook zo van die zottigheden… dat komt dan op de lijst van dingen die je zogezegd als moeder nooit zou doen

  2. woooow, die taarten!!! Die zien er zooooooooooooooo lekker uit!!! En wat een prachtige versiering allemaal zeg!! zag er echt een zaig feestje uit!!! daar zal ze zeker van genoten hebben!!!