Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Femma maakt schoon, en ik doe mee!

2 april 2016

Femma maakt schoon, en ik doe mee!

2 april 2016

minimaliseren Deze maand staat het Femma-magazine in teken van het minimaliseren van je leven. Geen simpele opdracht in dit digitale tijdperk. Bovendien hebben we slechts 24 uur per dag en 7 dagen per week. Daarin moeten we allerlei activiteiten gieten en mogen we niet vergeten voor onszelf te zorgen en te slapen. Femma Maakt Schoon MinimaliserenAangezien veel van mijn voornemens dit jaar eigenlijk binnen dit plaatje passen, riep ik volmondig ja op hun april-uitdaging. Ze stelden een planning op om in 30 dagen je huis schoon te maken.  Al moet ik eerlijk zijn, exact 30 dagen die planning volgen, dat lukt mij nooit want dag één en twee kan ik sowieso niet nakomen wegens tijdsgesprek. Maar ik schuif hier en daar in hun voorstellen en zo komt het hopelijk toch goed. Ik houd jullie alvast via deze weg op de hoogte!

Hoe staan jullie tegenover het minimaliseren van je leven? Doen jullie ook mee met de remma-uitdaging? Of leef je al helemaal gestructureerd en georganiseerd? En als dat dan zo is, heb je dan tips voor me?

14 Comments

 • Saskia 2 april 2016 at 10:32

  Ha, wat een toeval, ik pinde zonet een gelijkaardige (engelstalige) schoonmaakplanner! Tja, ik vind dat toch moeilijk om me aan te houden, maar het stuurt me wel in de goede richting!
  Hier gaan we sowieso door een intensieve schoonmaak, want over een maandje worden de benedenverdieping zowat gestript. ’t Zal toch doorbijten zijn.

 • Nele 2 april 2016 at 10:54

  Oh, zo’n cool idee! Ik onthoud!

 • Carla 2 april 2016 at 11:52

  Ik heb hem opgeslagen en ga er volgende week mee aan de slag 😉 Dank je wel voor de tip en succes ermee.

 • Falderie 2 april 2016 at 16:20

  Grappig hoe iedereen daar opeens mee bezig is. Ik hou wel van een beetje chaos in mijn leven 🙂

 • Wikkelgatjes 2 april 2016 at 16:23

  Ik doe ook mee! En ook ik zal het schema wat aanpassen naar mijn noden (zo hoop ik bvb dat ons tuinhuis deze maand afgeraakt en ik zo die garage eens flink kan uitmesten, dringend nodig! ) Met kleine kindjes heb je zo veel ‘nodig’ dat ik soms het gevoel heb te verzuipen in alles. En ook mijn kleerkast kan een flinke opruimbeurt gebruiken. De afgelopen 2 a 3 jaar was ik precies steeds zwanger of net bevallen (zo noem ik mezelf toch de eerste 6m na een bevalling haha) dus daar moet ik dringend mijn werk van maken. Net als die kilo’s, ik ga er steeds vol overtuiging voor, verlies een kilo of 3 en dan is er altijd weer een reden om te slabakken en komen er 2kg weer bij… Dus een nieuwe garderobe willen betekent ook eindelijk echt werken aan de kilo’s!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  • liesellove 2 april 2016 at 21:51

   Zo herkenbaar 😉

 • oon 3 april 2016 at 09:01

  Ha! Ik spendeerde net twee volledige dagen in de tuin om die toch weer een beetje toonbaar te maken (voor en achter) én ik waste de auto voor het eerst in een jaar of zo (binnen en buiten). Mijn handen zien er niet meer uit, maar ik ben wel ongelofelijk tevreden over wat er is gebeurd. Schoonmaken en opruimen kunnen zoveel deugd doen.
  Benieuwd hoe het bij jou gaat. Dat minimaliseren en weggooien, ik ben daar grote fan van. Mijn huisgenoten daarentegen…

  • Liesellove 3 april 2016 at 21:27

   Vandaag deed ik de laatste fase van onze garage (die vroeger de plaats was voor onze stoffenshop) en het deed deugd om alles wat op orde te krijgen… dat overzicht helpt nu ook wel om een idee te krijgen van hoe we die plaats nu het best gaan heroriënteren… de volgende is de kleerkast… daar wil ik toch ook een serieuze verandering in (maar dat zal moeilijker worden denk ik)

 • Sewbidoo 3 april 2016 at 10:15

  Ik ben begonnen met Kon Marie. Het doet deugd en plezier dat die slordige hoekjes eindelijk eens echt opgeruimd geraken maar er blijven er nog steeds een paar aanwezig. En het doet me ook wat onzeker voelen dat ik zoveel weg doe (staat voorlopig nog in grote zakken, inclusief de helft van mijn voormalige stoffencollectie, maar ik heb een plannetje daarmee 🙂 maar eigenlijk heb ik nog geen één keer iets gemist! Veel succes met je planner en ik ben erg benieuwd naar het relaas!

 • Tamara 3 april 2016 at 10:53

  Ik krijg regelmatig een opruim/organisatie-bui als ik geen blijf weet met mezelf/mijn gedachten/gevoelens. Dus regelmatig krijgt alles een beurt 😀

 • Stefanie 3 april 2016 at 11:54

  Ideaal, daar zou ik ook eens deugd van hebben!

 • Hilde 3 april 2016 at 12:21

  Dit lijkt me wel wat, een houvast ook om dan toch eens in actie te schieten of omgekeerd om het net kalmer aan te doen. De lenteschoonmaak krijgt hierdoor een duwtje in de rug. Ik hou zelf van structuur maar eens loslaten kan geen kwaad, integendeel.

 • Belleke 4 april 2016 at 16:28

  Ik doe mee (wel op mijn eigen manier)! Ik heb er zelfs juist een blog voor opgestart, spannend. https://mamabelleke.wordpress.com

 • Liesbet 8 april 2016 at 22:03

  Ik ga er mee voor… Het zal ook niet volgens een strakke schema zijn, want ploetermama’s hebben niet elke dag de tijd om heuse takenlijstjes af te werken. Maar het is inderdaad een mooie houvast om mee aan de slag te gaan!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×