flora dress elegance & elephants patternsHeidi van Elegance & Elephants Patterns deed het weer. Ze bracht namelijk weer een nieuw jurkje op de markt, met allerhande opties. Niet onbelangrijk: ook de tijd, die je nodig hebt om deze jurk te maken, valt reuzengoed mee. Haar nieuwste kindje kreeg de naam ‘Flora Dress‘ en is dezer dagen op verschillende internationale blogs te spotten. Dat ze mij vroeg om de Belgische markt te promoten maakt mij bijzonder blij. Dat betekent ook: twee naaiberichten in één week. Is er dus beterschap op komst?

Ik moet echter bekennen: de jurk is niet geheel van mijn eigen hand. Ik koos de versie uit, knipte het patroon en zette daarna mijn mama aan het werk. Zij leert naaien en moest naar mijn instructies luisteren. Speciale dingen naaide ze nog nooit dus voor haar was dit een tandje bij steken.

flora dress elegance & elephants patterns flora dress elegance & elephants patterns

De samenwerking verliep echter vlot. Zij deed de grote lijnen, ik stuurde bij daar waar nodig. Zo was ik wel even vergeten hoe niet evident rimpelen is, als je dat nog nooit deed. Maar mijn mama deed dat goed. Uiteindelijk werkte ik de jurk af waardoor ik deze week nog eens achter mijn naaimachine zat. Smaakt echt naar meer, net zoals deze jurk…

Ik koos er bewust voor om niet te naaien voor Axelle. Haar kleerkast is minder uitgebreid dan normaal, wegens mama die niet veel zelf maakt. Céleste haar kast heeft echter nog meer ruimte om te groeien. En het lapje stof die ik gebruikte, was niet toereikend voor een jurk voor Axelle. Hebben jullie dat ook? Stofjes die je in het verleden kocht, waar je niet durft in knippen maar uiteindelijk niet meer bruikbaar zijn omdat je kind te groot is geworden?

flora dress elegance & elephants patterns flora dress elegance & elephants patterns

Céleste is super schattig in dit jurkje. De komende weken zal dit een vaak gedragen stuk zijn. Tijdens het maken van foto’s zette ik haar ook even op haar poep. Kleine Céleste kan eigenlijk zitten. Maar je gelooft het nooit: ze is bang wanneer ze rechtop zit. Ze spant zich helemaal op en begint te huilen. Zal duren tot ze door heeft wat de mogelijkheden zijn van zitten… De foto’s daarvan kan ik jullie niet onthouden…

flora dress elegance & elephants patterns

Soit, terug naar de Flora Dress. Wederom een toppertje, die je trouwens volledig kan maken zonder rits. Je leest het goed: een katoenen jurk zonder rits! En heb je geen zin in een jurk, dan naai je gewoon een tuniek, want ook dat is mogelijk. Bovendien kan je het patroon nu met 10% korting aankopen als je code FTD10 gebruikt. De code is geldig tot 8 december 2017! Dus, waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties