Als je denkt aan verborgen parels dan wordt vaak vergeten dat we in België ook wel wat parels hebben. Fondry des Chiens in de provincie Namen is er absoluut eentje van en één van de mooiste plekken om te bezoeken. Foudry watteuh? Wel, sommigen noemen het de grand canyon van België. Al is dat misschien een klein beetje overdreven. Daar zal je zelf moeten over oordelen. Maar weet je wat het beste is? Het is een perfecte bestemming voor een familie-uitje met kinderen. Laat me je meenemen naar deze betoverende plek Foudry des Chiens.

Wat is Fondry des Chiens?

Voor zij die er nog nooit van hoorden, Fondry des Chiens is een natuurlijke kloof, gevormd door de erosie van kalksteen. Het is een soort mini-canyon met een diepte van ongeveer 20 meter en een lengte van 100 meter. De rotsformaties en de zeldzame vegetatie maken het een uniek natuurspektakel in België. Hierdoor noemt men het ook wel eens de grand canyon van België. Dat kan waarschijnlijk enkel omdat we in onze buurt niet zoveel diepe kloven hebben. Maar bon, gebruik je verbeelding en je begrijpt bij een bezoekje aan Foudry des Chiens met kinderen zeker en vast waarom sommigen hier zo enthousiast over zijn.

Een avontuur voor de kleintjes

Wanneer je met kinderen reist, is het altijd fijn plekken te vinden waar ze hun energie kwijt kunnen en tegelijkertijd niet afgeschrikt worden door het wandel-aspect. Want ik weet niet hoe het bij jouw kinderen is? Maar de mijne gruwelen van het woord wandelen. Fondry des Chiens is zo’n plek die iedereen enthousiast maakt. De rotsen bieden een avontuurlijke speelplaats waar kinderen kunnen klimmen, rennen en de natuur kunnen verkennen. Al zal jij als ouder wel meermaals je hart even vasthouden want weet je wel, kloven enzo. ;-)

Een tip: neem een picknick mee. Er zijn tal van plekjes waar je kunt zitten en genieten van de zon (hopelijk dan toch als jij gaat). Vergeet ook niet om goede wandelschoenen mee te nemen voor zowel de ouders als de kinderen. ‘t Is goed te doen om onze grand canyon te bezoeken als daguitstap, maar je kan er natuurlijk ook een weekendje weg van maken.

Leerzame Momenten

Fondry des Chiens is niet alleen een speelterrein; het is ook een plek waar kinderen veel kunnen leren. Je kunt ze vertellen over erosie, over de unieke plantensoorten die hier groeien of over het belang van het behoud van dergelijke natuurgebieden. Misschien vinden ze zelfs enkele fossielen als ze goed zoeken!

Hoe kom je er?

Fondry des Chiens ligt vlakbij het dorpje Nismes. Je kunt gemakkelijk parkeren aan de ingang van het gebied. Van daaruit volg je de bewegwijzering die je naar de kloof leidt. Eigenlijk kan je niet missen. Je kan ook opteren voor een wandeling en dan is Komoot onze beste vriend.

Praktisch:

  • Adres: Fondry des Chien, 5670 Viroinval
  • Parking: gratis en dichtbij de kloof
  • Neem je picknick mee
  • Niet toegankelijk met een buggy of rolstoel
  • Kostprijs: gratis

Tot slot…

Een uitstapje naar Fondry des Chiens is een avontuur voor iedereen. Het is een plek waar quality time met je gezin voorop staat, je kinderen iets nieuws kunnen leren en je waarschijnlijk zelf verbaasd wordt door de bijzondere natuur die ons land heeft. Dus, waar wacht je nog op? Pak je rugzak, neem wat lekkers mee, en geniet van een dag in één van de mooiste plekken van België!

Op zoek naar andere toffe uitjes in België? Check onze inspiratiepagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.