geboortelijst lijstjestijd

Geboortelijst via lijstjestijd.be

geboortelijst lijstjestijdIk weet niet hoe jullie erover denken maar verse baby’s dat staat voor mij gelijk aan geboortelijstjes vol met heerlijke babyspulletjes. Vanaf baby nummer twee twijfelen mensen soms om een lijst aan te leggen. Want wat zet je daar nu op? Zelf heb ik niet echt een probleem om een geboortelijst te vullen. Daar waar je bij je eerste kindje nog veel praktische zaken op de lijst zet, kan je je vanaf je tweede kind helemaal laten gaan. Alles wat je mooi en tof vindt kan er gewoon op. De hoofdreden waarom ik nog steeds een lijst leg is vooral omdat er best veel mensen zijn die graag een cadeautje geven maar dat liever niet gewoon onder de vorm van puur geld doen.

Via een geboortelijst kunnen mensen je toch een cadeautje geven en jij bent zeker dat het helemaal past bij je gezin. Want met hoeveel liefde ook gegeven, niemand heeft iets aan bijvoorbeeld te kleine kleertjes, dubbele cadeautjes of spullen die helemaal niet bij je gezin passen. Tegenwoordig moet je zelfs je huis niet meer uit om die lijst te leggen. Heel veel shops bieden online geboortelijsten aan. Maar wat als je een beetje van alles wilt en je geen enkele shop vindt die echt alles aanbiedt wat jij wil? Wel, dan is lijstjestijd.be een oplossing.

Lijstjestijd is een online platform om een cadeautjeslijst op te stellen. Die lijsten kan je niet alleen gebruiken bij een geboorte trouwens, het dient perfect als wishlist voor verjaardagsfeestjes en is helemaal ideaal in pakjesperiodes zoals de feestdagen. Ik blogde er trouwens al eerder over, want ik ben een fan. Vandaag vertel ik jullie echter specifiek hoe ik mijn geboortelijst heb aangepakt.

Op lijstjestijd maak je via enkele eenvoudige stappen je eigen lijst aan. Je dient je eerst te registeren en daarna heb je in één, twee, drie je eigen lijst. Op die lijst voeg je producten naar wens toe. Ik deed alles handmatig maar wist je dat je een speciale knop, de L-knop, kan installeren op je browser zodat je rechtstreeks vanop een site op lijstjestijd kan importeren?

Handmatig kopieer je de link van het product. Op lijstjestijd voeg je een nieuw product toe, je kopieert de link en daarna voeg je alle info toe. Hij uploadt zelf een afbeelding maar die kan je makkelijk wijzigen indien gewenst. Ook het aantal stuk kan je aanpassen en je kan via het sterretje in het overzicht meegeven als het om een favoriet product gaat. Zo weten mensen dadelijk in wat je het meeste interesse hebt.

geboortelijst lijstjestijdgeboortelijst lijstjestijd

Ikzelf koos ervoor een geboortelijst bij De Gele Flamingo aan te leggen. Ik importeerde daarna alle producten op Lijstjestijd. Je zou denken dat één lijst bij één winkel voldoende is. Maar ik wilde nog enkele andere spullen heel erg graag die zij niet verkopen. Denk bijvoorbeeld aan pampers en babydoekjes. Maar ook aan kraamkost, want dat is evenzeer een zeer welkom cadeau!

Op ons geboortekaartje staat het adres van lijstjestijd met onze persoonlijk nummer. Wanneer mensen naar dit adres surfen, kunnen ze een artikel reserveren. Ze moeten wel nog steeds doorklikken naar de desbetreffende shop om effectief de goederen aan te kopen. Dat kan logischerwijs niet via lijstjestijd, gezien dit enkel een verzamelplatform is van alle cadeautjes waar je naar verlangt. Maar dat staat duidelijk aangegeven en er is ook duidelijke hulplijn aanwezig.

geboortelijst lijstjestijd

Bij de instellingen van de lijst krijg je trouwens een aantal mogelijkheden wat betreft de look van je lijst.  Je kan een foto toevoegen, een welkomsttekst, … Op dit moment is dat bij ons nog een beetje blanco maar eens de baby geboren wordt, zal ons dochtertje op de foto pronken en zal ook haar naam zichtbaar zijn. Wil je onze volledige lijst zien? Check ze dan even hier. Zo doe je dadelijk ook inspiratie voor je eigen geboortelijst op.

Nog enkele extra tips:
 • Kies enkele shops uit maar probeer in elke shop meerdere producten te kiezen. Zo komen mensen sneller aan gratis verzending. Ik vroeg ook aan Tine van lijstjestijd als die verzendkosten geen drempel zijn, maar zij gaf aan dat dit niet zo is. Sommige mensen kopen bijvoorbeeld nog iets bij voor zichzelf zodat ze aan gratis verzending zitten.
 • Installeer de L-knop als je echt snel een lijst wil maken.
 • Maak een reservelijst aan met producten die minder je voorkeur genieten. Raakt je geboortelijst op, dan kopieer je makkelijk producten van de ene naar de andere lijst.
 • Load je zelf afbeeldingen op? Neem dan geen screenshots van het product maar sla altijd de afbeelding via rechter muisklik op. Screenshots toont lijstjestijd namelijk niet goed.
 • Lijstjestijd werkt ondertussen met heel wat shops samen. Je kan voor deze shops één keer per dag de voorraad van de artikelen controleren. Opgelet: kopieer je zoals ik enkel de link van de geboortelijst bij die shop (waardoor je op een overzichtspagina komt) dan kan lijstjestijd natuurlijk de voorraad niet controleren. Geen paniek dus als er in dergelijk geval uit voorraad bij staat.
 • Ook producten van fysieke shops kan je toevoegen aan de lijst. Zet misschien bij opmerkingen dan wel dat zit product zelf moeten gaan kopen en het niet online bestelbaar is. Alhoewel de meeste shops tegenwoordig wel een webshop hebben.
 • Naast producten kan je ook geheel andere zaken toevoegen aan je lijstje. Denk aan kraamkost, workshops die als je mama graag zou willen volgen, een bankrekeningnummer voor een goed doel, … Je kiest gewoon helemaal zelf wat je allemaal graag als cadeautje zou willen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

 1. Wij hebben dat ook zo gedaan maar dan via Kleine Spruit! Volgens de voorwaarden mocht je daar wel niet doorverwijzen naar een geboortelijst, maar wij losten dat op door alle producten van de lijst enkel via overschrijving te doen (de koper kon het niet zelf afhalen). Zo konden we gewoon naar de website linken ipv naar de lijst. We hadden die dingen toch allemaal nodig dus we kochten ze gewoon zelf (en dat geld staat nu op de dochter haar spaarrekening). Een voordeel was ook dat we duurdere items konden opsplitsen in betaalbare blokjes.
  Nog een andere goede aanbieder is Kadolog.
  Beide zijn Belgisch!

  1. Bij lijstjestijd ben je ook niet verplicht hoor. Is onze eigen keuze om bij de gele flamingo een lijst te leggen. Mensen kunnen ook kiezen om een bedrag te storten 🙂 geen aankoopverplichtingen he 🙂

 2. Kun je dan duidelijk maken op die lijst dat er ook een geboortelijst is? Op een overzichtelijke manier? Ik vind het nogal een onoverzichtelijke site maar het idee er achter spreekt me wel aan

  1. Je kan zelf een tekstje plaatsen en het daarin vermelden en je zet natuurlijk al je producten van een eventuele lijst erop. Je moet de lijst op lijstjestijd als je basislijst proberen zien.

 3. Hallo,

  Ben via lijstjestijd.be op jouw prachtige blog uitgekomen! Leuke tips ook qua geboortelijst. Zou ook op soortgelijke manier willen werken. (geboortelijst bij Paradisio en toch ook nog wat extra andere spulletjes van andere sites). Hoe gaat het juist in zijn werk als je elders een geboortelijst aanmaakt en deze toch ook wilt plaatsen op lijstjestijd? Wil vermijden dat ze op gewone link uitkomen ipv op onze geboortelijst..

  Alvast bedankt voor jouw antwoord en succes nog met verder verloop van jouw zwangerschap!

  Ellen