Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Gelukkige 45ste… euhm… 30ste verjaardag

8 december 2015

Gelukkige 45ste… euhm… 30ste verjaardag

8 december 2015
Eind november nam ik mij voor wat beter voor mezelf te zorgen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Beslissen om net daarna de uitverkoop aan te kondigen was in functie van me-time niet bepaald een strak plan. Komt daar nog eens bij dat Axelle ziek werd en het vuile RSV-monster doorgaf aan haar kleine broer.
 
Me-time? euhm? waar? 
De uitverkoop die levert op termijn wel meer tijd op maar nu lijkt het alsof mijn bed mij niet meer wil en ik geen slaap nodig heb. Hoezo, slaap nodig? Dat doen actieve mensen toch niet…
Ondanks al die zottigheden ben ik vastberaden. We gaan door met gezonde toestanden want dat heeft mijn lijf nodig. Gezond doen is deze omstandigheden is echter niet makkelijk. Sinds 1 december eten we hier terug onregelmatig, vaak afhaal, soms zelfs helemaal niet.
 

Verbaasd was ik dan ook niet toen vandaag bleek dat mijn verbranding zo goed als niks voorstelt. Op elke gestelde vraag omtrent mijn voedingspatroon kon ik helaas met ja antwoorden. ‘U slaat maaltijden over? U eet onregelmatig? Grijpt tussendoor naar eten wegens grote honger?’  Driemaal ja. Moest het de jackpot zijn die ik kon winnen, ‘t was prijs!

Helaas geen prijs te verdienen, enkel een zwaar verdict van hoe het met mijn lichaam gesteld is. Die kilo’s, daar kan ik mee leven, die gaan er wel af met een beetje karakter en links en rechts wat hulp. De vetmassa, bwa, ook daar kan ik mee leven… Nog volop aan het ontzwangeren, weet u wel!
Echter, een metabole leeftijd van 45 jaar op de dag dat ik 30 word? Dat is om te janken! Vandaag ga ik een potje huilen. Misschien zelfs de rest van de week! Volgende week echter, wanneer ik 30 jaar en 1 week oud ben, schroeven we onze metabole leeftijd terug! Hoe ik dat ga doen? Dat hoort u nog wel.  Ik kan u enkel nu al vertellen dat ik me inschreef bij Bodystyling! So let’s get fit (en liefst ook een beetje jonger.)

16 Comments

 • Anoniem 8 december 2015 at 14:38

  Het komt goed, helemaal!!!
  Hilde

 • Ik maak het zelf nu 8 december 2015 at 15:09

  Proficiat met je 30ste verjaardag!Jammer van het verdict maar geeft het allemaal eens de tijd om te bekomen…Rome is ook niet op ene dag gebouwd!!

 • lielebeesje 8 december 2015 at 15:09

  Gelukkige verjaardag! Ik ga virtueel supporteren!

 • Soft Cactus 8 december 2015 at 15:25

  Bwa, je ziet je metabole leeftijd langs de buitenkant niet hoor!Je bent een schone madam! Happy B-day!!

  • Liesellove 8 december 2015 at 17:56

   haha, ik voel me best ok in mijn vel, alleen fysiek zou het wat beter mogen zijn 😉 maar daar gaan we dus iets aan doen 😉

 • sop.hie.s 8 december 2015 at 15:28

  Een hele gelukkige verjaardag! Ik ben ervan overtuigd dat je dat volledig rechtgetrokken krijgt. Ik supporter ook mee (en misschien moet ik ook maar eens iets ondernemen, want zou mijn verdict ook niet graag horen vrees ik)

  • Liesellove 8 december 2015 at 17:57

   dat verdict is wel iets, ik dacht toch ff f*ck haha maar allé we gaan er iets aan proberen doen, al zeker nu ik het zo openbaar maak 😉

 • Mimaloki 8 december 2015 at 18:01

  Gelukkige verjaardag! Je zegt het zelf je bent nog aan het ontzwangeren. Binnen een paar weken heb je alweer een heel ander resultaat. Komt goed. Al kan ik er inkomen dat de confrontatie hiermee niet prettig is. Maar je bent moedig. Heel moedig. Je laat het opmeten, dat is al meer dan dat ik zou durven, en dan kom je er nog voor uit ook. Benieuwd naar jouw plan van aanpak, binnen een paar maanden kan ik me daar ook weer druk in maken 🙂

  • Liesellove 8 december 2015 at 18:44

   ja, tegenwoordig denk ik echt, kom we tonen gewoon hoe het is 😉 f*ck perfect ook al is dat eigenlijk niet zo makkelijk, en door het tonen kan ik het beter aanvechten lijkt mij 😉

 • Piepow 8 december 2015 at 20:16

  Amai, ik zou deze test niet eens durven doen peis ik. Conditie nul, gezonde voeding ook vaak ver te zoeken… metabolische leeftijd ook vér boven de kalenderleeftijd, durf ik zo vermoeden. Jij courageuse madam zeg, dat je dat hier in de openbaarheid gooit, en ook omdat je duidelijk écht van plan bent er iets aan te doen.

  • Liesellove 8 december 2015 at 21:35

   misschien mijn goed voornemen nu ik 30 ben? 😉
   ik weet ook niet wat me bezielde haha

 • Anoniem 8 december 2015 at 21:42

  Eerst en vooral, gelukkige verjaardag! Ik heb nog nooit hier een berichtje achter gelaten, maar wou je even een hart onder de riem steken. Jij bent echt goed bezig, ook al zijn het geen leuke beslissingen, het zijn wel overtuigd de jouwe!
  Ik ben net 40 geworden, en vrees dat er bij mij hoogbejaard zou staan. Slecht eten, yes, te weinig slaap, yes, stress van mijn werk, yes… Jammer genoeg. Ook hier vorige week de touwtjes terug in handen gepakt, na een goed gesprek waarin me eens goed de waarheid gezegd werd, over hoe een gelukkige mama een gelukkig kind heeft… Nu aan de slag, met hulp… Ik wou dat ik deze beslissing 10 jaar geleden, en zelf had durven nemen. En nee, ik durf dat niet zo op een blog te gooien, dus bewondering voor jou. Heel veel, en heel veel succes!

 • Twee emmerkes water 9 december 2015 at 07:42

  lol had onlangs mijn vetmassa eens laten meten bij de fitness van mijn man. Had ik beter niet gedaan. Ook al ben ik terug op mijn gewicht, da's in verhouding vet geworden waar vroeger (toch een beetje) spieren waren. Gelukkig ken ik mijn metabole leeftijd niet denk ik dan maar 🙂 Ik heb me voorgenomen terug te gaan joggen om toch terug te bewegen, da's met de verbouwingen ook weer een half jaar geleden…
  Veel succes!

 • Delphine Hoorelbeke 9 december 2015 at 16:59

  gelukkige verjaardag in ieder geval! Ik denk dat ik ook maar pas voor zo'n analyse, het lopen dat zijn we hier een beetje vergeten doen sinds we alletwee twee weken met een keelontsteking rondliepen, maar volgend weekend (zegt ze al twee weken) dan vliegen we er terug in, hoop ik 😉

 • Sylvia @ lilyenwoody 9 december 2015 at 21:12

  Een late maar welgemeende gelukkige verjaardag! Op een evenwichtig 30ste levensjaar!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×