Gentse feestenZe zijn weer van start gegaan, de Gentse Feesten! Als Gentenaars kunnen we dit 10-daagse festival niet links laten liggen, ook al hebben we ondertussen 3 kinderen. Je kunt hen niet vroeg genoeg bijbrengen dat we trots op onze feesten mogen zijn. En dat ze bovendien mega kindvriendelijk zijn is ook nog eens mooi meegenomen. Straks gaan we alvast een eerste keer, maar vele middagen zullen nog volgen. En ja natuurlijk trekken we er ‘s avonds ook eens alleen op uit. Geen idee hoe je begint aan Gentse Feesten met kinderen? Lees dan hier onze tien tips!

 1. Loslaten is het nieuwe plannen

  Onvoorbereid naar Gent trekken is misschien niet zo handig maar dan heb ik het vooral over de praktische kant van de zaken: pampers etc. breng je best mee. Maar verder hoef je, je programma niet mega vol te plannen. Let it go, zou Elza zeggen. En zie waar Gent en de kinderen je brengen.

 2. Gentopia

  Vergeet met je kinderen niet langs het Zuidpark te passeren waar zoals elk jaar Gentopia doorgaat. Een plaats volledig voor de kindjes met vele animaties, shows en attracties. Die laatste zijn trouwens opgesplitst per leeftijd. Dus geen schrik, de allerkleinsten hoeven er niet met de allergrootsten op één attractie. Je kan er drankjes kopen maar neem gerust ook je picknickdekentje mee en installeer je op het gras met een hapje en een drankje.

 3. Wandelen door de straten

  Nadat wij Gentopia aandoen wandelen we meestal gewoon door Gent. Overal blije mensen, lachende gezichten en straatanimatie. Onze kinderen zijn er gewoon dol op.

 4. Baudelohof

  Dat wandelen leidt ons vaak naar het Baudelohof.  Soms zijn er dingen te  doen voor kinderen maar sowieso is er een speelplein en een heel relaxe sfeer. Wij kijken dan ook niet op voorhand wat er daar te doen is. Gewoon chillen met die billen.

 5. Eten

  Kinderen en eten, het is me wat. Handig is als je kleinigheden in een rugzakje voorziet. Anderzijds is dit het uitstekende moment om ze van kraampjes-eten te laten proeven. In Gent vind je tijdens de feesten echt overal eten en niet enkel frieten en frikandellen.

 6. Jeugdcircusfestival

  Het jeugdcircusfestival gaat door in het Baudelohof waar ik eerder al over sprak. Elke dag tussen 15u en 17u kan je er verschillende workshops volgen. Op het einde worden de kinderen getrakteerd op een voorstelling, verzorgd door professionele artiesten en jongeren van Circusplaneet.

 7. Kapitein Winokio

  De kapitein is een vaste bezoeker op de Gentse feesten en dat al vier jaar lang. Dit jaar komt hij langs op vrijdag 21 juli van 15u40 tot 17u en dat op Boomtown (Kouter.) De inkom is volledig gratis! Ga dat zien, ga dat zien!

 8. Slapen

  Er is zoveel te doen in onze stad en dat kan nogal eens een indruk nalaten op de kindjes. Uitgeslapen wezentjes zijn dus interessant. Wij laten onze kids op voorhand wat rusten en vertrekken dan maar. Omdat we vaak veel stappen en heel actief zijn hebben we ook steeds onze buggy of fietskar mee. Een vermoeid varkentje kan daarin uitrusten. Ook draagzakken zijn heel handig!

 9. Voorstellingen

  Er zijn héél veel kindervoorstellingen, teveel om allemaal op te noemen. Daarom kan het interessant zijn om je te verdiepen in de gids van de Gentse Feesten en ergens een plaatsje te reserveren. Maar ‘t is kwaliteit, dus wat je ook doet, fijn zullen de kinderen het allicht wel vinden.

 10. Geniet

  Geniet van de fonteinen die je tegen komt in de stad, laat je kindjes ermee spelen. Proef de sfeer. Geniet!

Geniet van de feesten en wie weet kom je hier deze week nog het één en ander te weten over de feesten en onze belevenissen in de stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties

 1. Merciekes voor de tips. Morgen komen we net als de vorige jaren vanuit Limburg een dagje naar de Gentse feesten. Jaarlijkse traditie en de trip zeker waard?. Gentopia gaan we zeker opzoeken.