Al ben ik geen ras-echte Gentenaar, ik voel me wel bijna zo. Soms betrap ik mezelf op een kleine taalwijziging en geniet ik best wel van de Gentse R waarmee Axelle ondertussen spreekt. En als bijna-ras-echte-Gentenaar staan er 10 dagen sowieso in mijn agenda aangeduid: de ‘Gentse Feesten.’ Ooit enkel en alleen voor de nachtpret en de Vlasmarkt maar ondertussen genieten we even hard overdag, samen met de kids. Ook goesting in een dagje Gentse Feesten met de kindren? Hier zijn mijn tips.

Gentse Feesten 2016Trek naar het Zuid-park want dat werd omgetoverd tot een reuzespeelplein ‘Gentopia‘ met heel wat springkastelen en ander leuks. Voordeel, ‘t wordt er opgedeeld in leeftijdscategorieën, al steek je een enthousiaste 3-jarige beter in het vak van de 4 tot 6-jarigen. Axelle vond echter het dansaanbod daar het leukste. Eerst samen met broer maar uiteindelijk ook helemaal alleen. Broer keek trouwens vrolijk toe…Gentse Feesten met kinderen Gentse Feesten 2016 Gentse Feesten 2016Gentse Feesten 2016 Gentse Feesten 2016Trek verder de stad in en amuseer je met het leuks dat je tegen komt op straat. Axelle vindt de waterpartijen altijd superleuk en geniet van de muziek die gespeeld worden op de verschillende podia. Overal wordt ze geprikkeld, en dat terwijl broer gewoon rustig gedragen wordt in zijn draagzak. Ook de straatanimatie is dikke fun voor de kids. Axelle spreekt nog over de trommels die ze vandaag zag op straat maar ook de clowns, danseressen en het levende standbeeld.Gentse Feesten 2016Gentse Feesten 2016Gentse Feesten 2016Moe en uitgeput? Een hongertje? Trek naar het Baudelohof, koop een drankje, eet een hapje en chill op het gezelligste plein van de stad, dat is althans mijn mening. Regelmatig geven ze er dansinitiaties, ook voor kinderen, en een warmere sfeer dan hier vind je nergens. Geen plaats op de banken? Geen nood, dat grasperk zit echt even goed, haha.

Elke dag een verslag uitbrengen zal ik niet doen maar wie door dit bericht goesting krijgt om af te zakken naar Gent, hier zijn nog enkele leuke activiteiten om samen met de kinderen te doen:

 • Circusvloer-workshops, eveneens in het Baudelohof op o.a. zondag 17 juli om 15 uur.
 • Kids Dance in het Baudelohof op zondag 17 juli om 16 uur
 • Kinder BIO picknick op het François Laurentplein  op woensdag 20 juli om 12 uur.
 • Op zoek naar een alternatieve, zotte invulling? Check dan BataHlan, in het Gents in de Willem de Beersteeg, elke dag geopend vanaf 15 uur.
 • De Drakenclub brengt u K3 op het St-Baafsplein op vrijdag 22 juli en dat om 16 uur.
 • Foor op de Vrijdagsmarkt, elke dag vanaf 12 uur.
 • De Piratenboot op Boat Gent, in de buurt van het Gravensteen. Kostprijs €7, op voorhand reserveren kan maar hoeft niet. Elke dag om 13u30, 15u00 en 17u30.
 • Circus Pompom in Theater Tinnenpot in de Tinnenpotstraat 21, voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Info & reservaties via www.uitbureau.be.
 • STEMMM, een interactief muziektheater in het Sint-Bavo (Reep 4), op woensdag 20 juli  om 14u30. Prijs aan de deur €10.

Maar er is nog meer, veel meer. Check de website of koop het programmaboekje en wie weet komen we elkaar wel tegen op de Gentse feesten met kinderen, of zonder natuurlijk. *schaterlach*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

 1. Lies,
  Wat ik het tofste vind met kids is Miramiro, het straattheater festival! Het is slechts 4 dagen tijdens de Genstse feesten. Op de st. Baafssite. Heel familiaal en tof!

 2. Nog een extra tip. Nieuw dit jaar: Beestenboel op de Beestenmarkt. Een initiatief van de nightclubs, maar ideaal voor de jonge gezinnetjes: terwijl mama & papa genieten van een cocktail op de terrasjes, is er allerlei leuks voor de kinderen: prachtige grime, een muziekmuur met potten & pannen, petanque, trampolines, elke dag een andere show,…