Ganda Ham Food tour Gent

Gentse Ganda Ham Food Tour

Ganda Ham Food tour GentEnkele weken terug had ik het geluk te kunnen ingaan op een uitnodiging van Ganda Ham om in mijn eigen stad hun product te proeven. Niet dat Ganda Ham mij ongekend is natuurlijk. Het is een 100% Belgische streekproduct, sterker nog, het wordt geproduceerd in de hometown van manlief: Destelbergen. Met graagte wou ik dus mee op hun foodietour door Gent, zelfs met zwangere buik. En ja, Ganda Ham mag je als zwangere vrouw eten.

Ganda Ham Food tour GentWe mogen als Belg trouwens best trots zijn op dit lokale product, dat 100% natuurlijk is. Ganda Ham bevat slechts drie ingrediënten: varkensvlees, zeezout en tijd. Het zeezout doet zijn werk als natuurlijk bewaarmiddel. De buitenkant van de ham wordt ingewreven met zeezout, waardoor het vocht aan het vlees onttrokken wordt. Verdere droging zorgt vervolgens voor bewaring en een typische, heerlijke smaak.

Maar over naar die foodietour dus, die jullie zelf eigenlijk ook kunnen afleggen. Want om het Gentse karakter van deze lekker ham in de verf te zetten, sloegen zij de handen in elkaar met verschillende Gentse horeca-zaken. Ben je dus in Gent? Heb je even tijd? Ga dan ééns langs in één van onderstaande zaken. Het wordt vast en zeker reuzegezellig en vooral heel lekker, haha.

Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent

Wijnbar Ona

Wil je een heerlijk en vooral biologisch en Europees wijntje drinken? Dan ben je bij Ona aan het goeie adres. Hun aanbod bestaat voornamelijk uit wijnen die vervaardigd zijn door kleine boeren. Bij Ona werd er dus een glaasje wijn (Marion Valpolicella) genuttigd en dat in combinatie met heerlijke aperitiefhapjes. En logischer wijs staat een portie vers gesneden Ganda ham daar op de kaart. Voor zij die eraan twijfelen, ik dronk geen wijn en ging voor een heerlijke Ritchie limonade, van Belgische makelij!

Nederkouter 71, 9000 Gent

Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent

Alix Table & Jardin d’Amis

Alix is één van mijn favoriete horecazaken in Gent. Van de wekelijkse originele brunch, theepartijtjes, apéro op woensdag, tot picknicks of barbecues als het zomert en meeneemlunch in drukke tijden. Het kan allemaal bij Alix. Alleen al langsgaan voor hun betoverende tuin en serre is de moeite! Wij kregen die avond een titan van courgette, ricotta en Ganda Ham geserveerd, een venkelsalade met pompelmoes, maanzaad en Ganda Ham en een salade van gegrilde aubergines met rode salsa, labneh van bergamot en Ganda ham. Klinkt goed he? Zelf Ganda Ham proeven bij Alix, dan kan dat op het menu zwoel bij de picknick, lunch, apéro als bij privé brunches.

Kortrijksesteenweg 206, 9000 Gent

Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent Ganda Ham Food tour Gent

Woest

Woest was de enige zaak die ik nog niet kende en voor mij was het de ontdekking van de avond. Woest situeert zich in de Gentse volkswijk Brugse Poort. Naast ontbijt en lunch kan je er ’s avonds genieten van tapas om te delen met je gezelschap. Woest werkt er trouwens hard aan om een volkse plaats te zijn voor iedereen. Bij Woest werden we getrakteerd op een smeuïge brownie met Ganda Ham erin (echt!), geroosterd steenfruit met honing, mascarpone, munt en gekarameliseerde Ganda Ham en een panna cotta van kokos met getoaste kokosfakes en candied Ganda ham. To die for!

Drongensesteenweg 41, 9000 Gent

 

Mij zien ze alvast nog overal terug om te proeven van alle heerlijkheden. Te starten met Ona als ik zelf terug een glaasje mag drinken, haha. Ik kan ook zelf een poging ondernemen om aan de slag te gaan met Ganda Ham maar ik moet eerlijk bekennen dat tegen de tijd dat een gerecht op tafel staat, de Ganda Ham meestal al op is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment