Getting lost…

Maar wegwijzers tegen komen op je pad kan wel helpen… Alleen vind ik die even niet…
Het moederschap duwt me met de neus op de feiten! Miss perfect wordt getackeld, verliest haar baan, zit met de handen in het haar… 
Maar dat schijnt niet erg te zijn… 
Wil iemand dat eens uitleggen aan Miss perfect? 
Thx!!!
P.s.: Jaaroverzichten zitten er momenteel niet in… Komt wel weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties

 1. hey meid,

  ik hoor dat je het even zwaar hebt, das normaal als je net mama bent. ik denk dat iedere kersverse (en minder verse) moeder daar mee te maken krijgt. je wil het zo graag perfect doen, en het liefst van al nooit fouten maken. ik was ook zo toen mijn eerste dochter net geboren was. en soms ben ik nog zo, nu 5 jaar later.
  maar ondertussen heb ik wel al iets bijgeleerd πŸ™‚
  er bestaat helaas geen perfecte mama, we doen gewoon ons best, ieder op zijn eigen unieke manier en op honderd verschillende manieren. en soms maken we fouten. en dat is ok. want daar leren wij uit, en daar leren onze kinderen uit. we zijn tenslotte ook maar mensen he, al zou het soms fijn zijn om superwoman te zijn

  zoals je zelf over een tijdje schreef : je hebt intuitie, een moedergevoel, een oerinstinct ,…of hoe je het ook wil noemen.
  en voor de afwezigheid van wegwijzers en handleidingen, je vindt je weg zo ook wel, al duurt het soms wat langer, kom je langs paadjes waar je liever niet geweest was,…. je kan het echt.

  (het spijt me als dit prekend of betweterig zou overkomen op jou, dat was helemaal mijn bedoeling niet, ik wou je gewoon een hart onder de riem proberen te steken, voor zover dat mogelijk is, dus als dit verkeerd overkwam: mijn welgemeende excuses dan!

  heel veel liefs en goede moed!
  heidi

 2. Hoi, een kindje krijgen is een heel ingrijpende verandering in je leven, dan is het heel normaal dat je je wel eens verloren voelt. En niemand is perfect, je kan alleen maar je best doen!
  Veel liefs.

 3. inderdaad, vergeet die Miss perfect πŸ™‚ Miss 'niet zo perfect' is de nieuwe perfect!

  Ik heb het ook moeten leren, alles een beetje los te laten, go with the flow …
  En nu voel ik mij veel rustiger. Soms komt het nog wel eens boven die miss perfect, maar toch al veel minder.
  Ik mis ze niet πŸ˜‰

 4. Hey,

  ik ben er zeker van dat Axelle jou haar mama perfect vindt!
  Je bent mama vanaf de eerste seconde, maar je blijft hierin elke dag groeien, bijleren, …
  Je zal de juiste wegwijzers wel tegen komen, dat zijn deze waar je jezelf het beste bij voelt, want soms kan goedbedoelde raad je net extra doen twijfelen..dus luister naar jezelf en de ervaring die je opdoet als kersverse mama πŸ™‚
  knuffel, flooke
  x

 5. Mij heeft het vooral geholpen dat ik vragen kon stellen aan gelijkgestemden, we hebben een groepje op FB met allemaal mama's die uitgerekend waren voor dezelfde maand en daar heb ik echt al super veel aan gehad, er wordt hulp gevraagd, advies gegeven, gecheckt of 'dat wel normaal is', gerustgesteld, … Durf gerust om hulp te roepen!

 6. Een huilbaby drukte mij ook met de neus op de feiten, dat was precies niet wat ik verwacht had van 'het moederschap'. Maar met veel vallen en opstaan en blijven zoeken kom je er, echt waar! Je job erbij verliezen zal wel niet helpen – kan dat eigen wettelijk gezien, zit jij niet in moederschapsbescherming?
  En sΓ¨g… wat vond ik daar in mijn brievenbus! In 't echt nog veel mooier dan op mijn scherm, chapeau dat je er zoveel gemaakt hebt, zo lief en mooi! Dank je wel!