• BIRTHDAY GIRL Dat heb je dan wanneer je verjaart op
 • Conversatie Axelle Mama ik wil ook zo kunnen zwemmen
 • Hoe zomeravonden er standaard bij kinderen moeten uitzien
 • Ergens in die drukte besloot ik dat ik uit de
 • De thebirthposter hebben nog geen plaats in ons huisje want
 • Grote vakantie dat is weg gejaagdheid weg met de wekker
 • Onlangs vroeg iemand op bezoek mij of ik dat ben
 • WIN Ik ga op reis en ik neem mee kleren

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Gevecht met het vlinderdeken…

9 juni 2013

Gevecht met het vlinderdeken…

9 juni 2013
De afgelopen dagen waren druk, heel druk! Bovendien waren ze lekker warm… Fijn maar mijn zwangere buik en revaliderende enkel houden meer van de herfsttemperaturen…
Vandaag werd het machinetje terug in gang gezet na enkele naailoze dagen! Op het programma stond het vlinderdeken uit het boek “Stof voor durf-het-zelvers.” In de naailes had ik al het patroon uit getekend. Het was handig geweest als in het boek duidelijk beschreven staat wat je allemaal nodig hebt, want dat moet je zelf uitzoeken… 
Vol goede moet startte ik maar natuurlijk, ik hield geen rekening met het motief van de stof… Bijgevolg had ik eerst omgekeerde spookjes… ๐Ÿ˜‰ Toen dat in orde was pluisde ik de werkbeschrijving uit. Ook hier niet helemaal tevreden over… Ook hier bijgevolg fouten en tornwerk…
Maar uiteindelijk kwam het goed… Behalve de elastiek… Daar heb ik een fout gemaakt en dat had ik pas door als hij helemaal klaar was… Maar dat vind ik nu niet zo erg! 
Stof: De Strik – Ledeberg

10 Comments

 • Nys Elke 9 juni 2013 at 20:30

  ik vind hem anders toch heel mooi gelukt!
  mooie stof trouwens ook, stoer en schattig tegelijk!!!

  • Liesellove 10 juni 2013 at 07:11

   Gelukt is hij inderdaad wel, op de elastiek na ๐Ÿ˜‰ Maar het tornmesje heeft mij weer gered… ๐Ÿ˜‰

 • Els KaatjesVerhaaltjes 9 juni 2013 at 20:35

  wat mooi met dat spookjesstof!!!

 • De wereld van Sofie 10 juni 2013 at 05:24

  Mooi!

 • Sheena 10 juni 2013 at 06:44

  Wat een leuk stofje ๐Ÿ™‚ Alweer een geslaagd project!

 • MamaJo 10 juni 2013 at 18:47

  Ik heb er ook even op gezwoegd… Maar uiteindelijk ook heel tevreden met resultaat!

  • Liesellove 10 juni 2013 at 19:12

   Heb jij een resultaatfoto? ๐Ÿ™‚

 • lielebeesje 17 juni 2013 at 18:38

  Mooi gedaan! Bij mij is het ook al twee keer niet van een leien dakje verlopen (vooral de overgangen aan de voetenzak vond ik lastig) …

 • Liesbets 30 oktober 2014 at 09:27

  Ik ga vandaag beginnen aan het vlinderdeken. Vind het ook allesbehalve duidelijk…Alleen al het patroon overtekenen vond ik al moeilijk..Moest er ergens een foto staan van hoe de patroondelen eruit zien zou het al erg handig zijn…Voor alle duidelijkheid; Patroon moet 1 keer helemaal worden overgetekend eh? Van boven tot onder dus..Want met al die stippenlijntjes ertussen zou ne mens beginnen te twijfelen.. Groetjes.

 • Isabelle Michaud 18 september 2015 at 13:21

  Hallo! Heb je je uit de slag geholpen met de uitleg uit het boek?
  Ik vind het patroon ZO onduidelijk (om nog maar van de beschrijving te zwijgen)! Moet je de kap en de voetenzak in 1 keer uitknippen met "de vlinder" of enkel de patroondelen en de stof in 1 keer knippen?
  Bovendien is het patroon ook zo onduidelijk, ik werk altijd met Ottobre en dat is toch andere koek ๐Ÿ™‚
  Heb je online een tutorial gevonden die de "echte" naaitechnieken en termen gebruikt voor dit? Ik vind het zo verwarrend..
  Alvast bedankt!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×