Ik weet niet hoe het bij jou zit thuis, maar hier is het wel eens een uitdaging om alle kindjes voldoende fruit te laten eten. Eens ze verkocht zijn aan een smaak gaat het meestal wel goed. Maar nieuwe dingen introduceren en ervoor zorgen dat ze het liever eten dan snoepjes, dat is nog een ander paar mouwen. Een tijdje terug ontdekte ik echter bij toeval, dat er één iets is waarmee ik hen alles laat eten: ijs-smoothies.

Bij toeval dus ontdekt doordat ik dit wel vaker voor mezelf maak. Axelle, de oudste, was direct fan en werkt graag mee aan het maken van ervan. Ze weet dus altijd héél erg goed wat de ingrediënten zijn maar toch zijn blauwe bessen dan toch niet meer vies. Ik meen het serieus, haha. Om de allerkleinsten mee te krijgen in het verhaal, maak ik van de ijs-smoothies gezichtjes. Toch straf hoe presentatie een verschil kan maken in hoe ze iets eten of juist niet…

Wat heb je nodig voor 5 personen?

We maken het niet te ingewikkeld want elk soort fruit kan dienst doen als basis. Het belangrijkste is dat je een deel vers fruit hebt voor de afwerking en een deel fruit dat diepgevrozen is. Je kan dit zo kopen natuurlijk maar wanneer fruit hier bijna ‘slecht’ wordt (ja, ik vergeet soms dat we bananen hebben liggen ofzo) dan vries ik die in. (Yup, doe ik met alle soorten fruit.) Vries je zelf fruit in, snij het dan vooraf in stukjes. Dat verwerkt achteraf des te makkelijker.

 1. Minstens 2 (soorten diepvriesfruit, bij deze koos ik voor mango en een mix van rode vruchten. Van beiden ongeveer 250 g.
 2. Een mix van vers (liefst zacht) fruit, bijvoorbeeld blauwe bessen, frambozen, mango, banaan, aardbeien, …
 3. Extra toppings op af te werken: bijvoorbeeld 100% pindakaas en stukjes chocolade/hagelslag
 4. Joyvalle® Vanillesmaak of Banaan (zonder toegevoegde suikers)
 5. Blender

Hoe ga je te werk?

 1. Voeg het diepvriesfruit toe aan de blender. Het is belangrijk dat het diepvriesfruit nog niet ontdooit is.
 2. Voeg (om te beginnen) 200 ml Joyvalle® Vanillesmaak (of banaan) toe. De extra smaak van de melk zorgt voor een frisse toets. Laat de blender mixen. Houd tijdens het mixen in het oog, hoe vloeibaar de ijs-smoothie wordt. Om het te kunnen eten is het belangrijk dat je de ijs-smoothie niet kan opdrinken. Om het geheel tot een gladde massa te kunnen mixen, is voldoende melk cruciaal. Voeg daarom eventueel kleine extra beetjes melk toe, wanneer de blender het diepvriesfruit niet voldoende tot een gladde massa kan mixen. Wil je het mengsel toch graag opdrinken? Voeg dan meer melk toe.
 3. Snij schijfjes banaan en mango. De rode vruchten laat je in zijn geheel.
 4. Verdeel de ijsjes-smoothie over kommetjes en maak gezichtjes met het gesneden fruit en de rode vruchten.
 5. Werk af met extra toppings zoals een beetje pindakaas en chocolade.
 6. Serveer en geniet allemaal samen van dit lekkers.

Een overheerlijk recept dat scoort bij groot en klein. Ideaal om je dag mee te starten of als gezond tussendoortje. Ga je voor een tussendoortje, dan gebruik je iets minder ingrediënten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.