De trouwe lezer zal het vast wel al weten: ik en beautyroutines, dat is geen ideale combinatie. Op de één of andere manier heb ik dat nooit goed geïntegreerd gekregen in mijn leven. Jarenlang smeerde ik dan ook niet, met niks. Niet op mijn gezicht, niet op de rest van mijn lichaam. Waarom? Geen idee eigenlijk. In die tijd kon het me niet zo boeien. Bovendien rolde ik in de beginjaren van mijn professioneel leven zo laat mogelijk uit bed en bleef daar precies geen tijd voor over. Excuses? Waarschijnlijk! Maar, je bent nooit te oud om wijzigigen aan te brengen in je leven. Sinds een aantal jaren let ik meer op al die zaken. Een pro word ik nooit maar dat hoeft ook niet. Ben jij zoals ik? Dan hoop ik je met een aantal tips verder te helpen in die beautyroutine. Vandaag op het programma: gezichtsverzorging.

Maak het jezelf eenvoudig

Eerst en vooral, de belangrijkste tip: maak het jezelf eenvoudig. Je hebt in de beautywereld echt gigantisch veel middeltjes. Bij sommige zaken zal je het als beginner horen donderen in Keulen en die wereld kan echt overweldigend zijn. Enkele basishandelingen zijn goed om starten en eens je daaraan gewoon bent, kan jij jezelf verdiepen in specialere producten en behandelingen. Ikzelf begon ooit met een eenvoudige reiniging met micellair water, rozenwater en dag/nachtcrème. Voor deze eenvoudige stappen kiezen, maakt al een groot verschil.

Zelf vind ik het ook makkelijk om bij Douglas een gamma aan basisproducten te bestellen. Akkoord, je moet een beetje weten wat je wil maar je kan dit wel thuis allemaal rustig uitzoeken. Het word je aan huis geleverd en daarna kan je direct aan de slag. Ik zie het toch: lekker eenvoudig!

Mijn aanraders

  • Het micellaire water van Evolve Organic Beauty’s is een organisch micellair reinigingswater. Dat alleen al maakt het een erg mooie nice to have/use. Met dit micellaire water kan je makkelijk make-up en onzuiverheden verwijderen en dat zonder irritatie! Je doet dit product gewoon op een (herbruikbaar) watje en verwijdert zo al het vuil.
  • Een leuke extra is het gebruik van gezichtsmaskers. Het vraagt weinig extra moeite en het werkt wel ontspannend. Je hebt in gezichtsmaskers een erg groot aanbod, dus gewoon enkele uitkiezen die je eens wil uitproberen en dan kom je vanzelf bij je favorieten uit.
  • Ben je al wat vertrouwd met het reinigen van je huid, dan kan je een gezichtsscrub toevoegen aan je routine. Opgelet: afhankelijk van je type huid dien je op zoek te gaan naar de perfecte gezichtsscrub. Zo heb ik een erg gevoelige huid en mag ik geen te harde / agressieve gezichtsscrub gebruiken.
  • Safe the best for last: Kiehl’s Avocado Eye is een absolute aanrader. Deze oogcrème verzorgt en hydrateert het gevoelige deel rondom de ogen en dat doet zo’n deugd! Goed ook tegen de rimpels rondom de ogen, haha!

Heb je aanvullingen? Tips? Dingen die ik zeker eens moet uittesten? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.