• Hij en ik dat is alles delen in goeie en
 • Ik adem diep in en probeer de positiviteit van de
 • Mijn kleine Estelle 1 jaar oud!!! Vorig jaar was je
 • Ik beken ik ben niet de meest georganiseerde moeder die
 • THEY ARE GOLD 50 van datgene wat me altijd
 • Exact n jaar geleden en toen al wist ik dat
 • Er was een tijd dat ik me druk maakte om
 • Exit weekend maar wel voor het eerst sinds lang eentje

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Gezonde Appel-Yoghurtcake

10 oktober 2016
Appel-yoghurtcake

Gezonde Appel-Yoghurtcake

10 oktober 2016

Sinds deze week heb ik echt het gevoel dat het herfst is. ’s Morgens is het frisjes, hier en daar schiet de verwarming voor het eerst aan en warme kleding wordt terug boven gehaald. Ook al houd ik van de zomer en heerlijke warme dagen, ik geniet van deze periode. De roep van mijn keuken wordt ook altijd veel groter. Heerlijke geuren die het huis vullen, dat vind ik zalig. Bovendien hoef ik tegenwoordig niet meer alleen te koken, Axelle die helpt graag mee. Afgelopen weekend gingen we aan de slag met een gezonde appel-yoghurtcake.  Perfect om onze eigen geplukte appeltjes op te werken.Appel-yoghurtcake

De Appel-Yoghurtcake bevat amper suiker, wat de yoghurt vervangt dit ingrediënt, wat het vier-uurtje toch net dat ietsje gezonder maakt. In tijden van zoveel suikergebruik kan het nooit geen kwaad om de opname ervan zoveel mogelijk te beperken. De cake smaakt hierdoor natuurlijk ietsje anders maar ik hoor mijn proevers niet klagen. Toch liever zoet? Voeg dan gewoon wat extra suiker toe aan dit recept.

Bovendien hoef ik tegenwoordig niet meer alleen te koken, Axelle die helpt graag mee.

Wat heb je nodig? 

 • 4  appels
 • 300 g zelfrijzende bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 3  eieren
 • 75 ml arachide-olie
 • 1 zakje vanillesuiker van 8g
 • 250 ml magere yoghurt
 • boter

Bereiding

 1. Verwarm de ogen voor op 175°C.
 2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd alles in blokjes.
 3. Doe alle overige ingrediënten, met uitzondering van de boter, in een kom. Meng dit alles tot een mooi beslag. Axelle hielp door met de handjes te kneden, maar je kan evengoed een keukenmachine of mixer gebruiken. Voeg daarna de appelblokjes toe.Appel-yoghurtcake Appel-yoghurtcakeAppel-yoghurtcake
 4. Vet een bakvorm in (voor 4 personen) en vul de bakvorm met het beslag.
 5. Bak de cake gedurende 40 minuten in de oven.
 6. Neem uit de oven en laat nog 5 minuten rusten voor je de cake ontvormt.
 7. Geniet van een gezonde plak appelcake!Appel-yoghurtcake Appel-yoghurtcake

Smakelijk!

5 Comments

 • Saskia 10 oktober 2016 at 08:59

  Mmmm, lekker! Wij verwerkten hier gisteren ook een hoeveelheid gekregen zelf geplukte appeltjes in een appeltaart.

 • Anneliezzzeke (Misstraaitoenaai) 10 oktober 2016 at 12:53

  Zal eerstdaags zeker eens uitgeprobeerd worden. Bedankt voor het recept!

 • Ivy 10 oktober 2016 at 14:47

  Hier staat de cake ondertussen in de oven. Een schoolvrije dag voor de kinderen, ideaal om nog eens te bakken. En gisteren zijn we ook appels gaan plukken (bij Fruitsnacks hier in de buurt). Een kleine 40kg te verwerken / eten de komende weken… 😉

 • Els 11 oktober 2016 at 10:18

  Mmm, ga ik binnenkort eens proberen! Zier er heerlijk uit.

 • Monica 22 maart 2018 at 18:52

  Was volgens mij iets te smeuïg. Misschien door de yoghurt. Heb de cake ook 60 minuten in de oven moeten bakken.
  Smaak goed!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×