Zoals elk jaar sta ik even stil bij mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ik weet het wel, meestal komt er niet veel in huis van die nieuwe voornemens. Toch vind ik het niet slecht even stil te staan bij wat ik aan verandering, of net niet wil, in mijn leven!

2016, het jaar van de tijd. 

Vorig jaar zei ik dat ook al, de helft of misschien zelfs meer van mijn voornemens was gekoppeld aan tijd nemen: elke zondag even offline zijn, vriendendingen doen, op tijd en stond ontspannen, … Ik faalde en dat werd me bijna ‘fataal’.

Dit jaar verwacht ik geen grootse dingen van de tijd. Ik leerde ondertussen dat het niet realistisch is. Maar dit jaar moet er wel meer tijd komen om te ademen, voor het gezin, voor mezelf. 

Bewuster in het leven staan

Gedaan met rushen en stressen. Genieten wil ik doen van mijn kinders, mijn man, mijn familie en vrienden. Elke dag niet als vanzelfsprekend nemen! 

Goede voornemens alla consuminderen 

De afgelopen jaren was er geen tijd om stil te staan bij aankopen en onze manier van leven. Het wordt echter tijd dat ik dat eens doe met een huis dat ontploft van al het gerief dat we hebben en de soms beschamende rekeninguittreksels met al mijn impulsaankopen! ;-)

Minder voeding verspillen

Soms denk ik echt, wat is er mis met mij? Ik gooi gigantisch veel eten weg terwijl er genoeg mensen op aarde zijn die een tekort hebben eraan. Echter, hier is het vaak zo geweest dat de tijd ontbrak om iets te doen met de ingrediënten in de koelkast, just-eat.be te vaak geconsulteerd werd en zo iedere maand heel wat voedsel bedierf en in de vuilbak belandde.
Daar moet een einde aan komen al weet ik dat het een hele uitdaging zal worden. Daarom:

Plannen en structureren 

De spontaniteit ten huize Liesellove wil ik niet verliezen maar het kan geen kwaad om boodschappenlijstjes te maken en stil te staan bij de menu van de week. Om overvolle agenda’s en dubbele boekingen te voorkomen, neem ik alvast dit jaar een prachtagenda in gebruik.


goede voornemens
Opruimen

Tijd om mijn huis op te ruimen, samen met mijn hoofd. Ik startte alvast met het lezen van het boek Mario Kondo en hoop zo definitief de opruimoorlog te winnen.

Time to sew, time to have fun 

Vrijblijvend creatief mijn ding doen en op tijd en stond een naaidate doen. En als de tijd ontbreekt dan kan ik toch alvast maandelijks naar de Patroonparade trekken. Wat startte met beste klanten van de webshop, eindigt in vriendschap!

Vriendendingen doen

Vriendschap is kostbaar. Het heeft geleden onze onder meer dan volle agenda. Daarom dit jaar meer tijd voor de mensen die ons dierbaar zijn!

Do what you love!

De essentie van alles! Gaan voor datgene wat goed is voor mezelf, mijn gezin en mijn omgeving!
Mijn goede voornemens, het wordt een uitdaging, maar vastberadener dan ooit om een aantal voornemens tot een goed einde te brengen. Ik verwacht geen grootse dingen maar we doen niet langer mee aan het pompen of verzuipen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

101 reacties

 1. Ik zie wel wat er komt want als ik plan dan komt het er misschien ook niet van en das dan nog frustrerender vind ik van mezelf. ik plande wel om dit boek aan te schaffen maar zie het kwam er nog niet van dus ik ding mee :)

 2. Ik doe niet mee aan goede voornemens omdat ik ze moeilijk vind om te houden. Het is zoals op dieet gaan, ik eet zelden koekjes tussendoor maar als ik op dieet ga, dan wil ik elke dag een koekje. Naar het voorbeeld van een aantal podcasters heb ik wel een woord gekozen voor volgend jaar, allez dit jaar: bewuster. Ik wil bewuster omgaan met mijn tijd, bewuster mijn zintuigen gebruiken, bewuster aankopen, bewuster tijd maken voor vrienden,… En zo kom ik misschien wel op je lijstje uit ;-)

 3. Ik heb geleerd om niet te veel te plannen en de dag te nemen zoals hij komt. Wél heb ik mij ingeschreven in een kalligrafiecursus. Daar droomde ik al lang van! En die Remi en cosette voor tieners… Tja, ik heb sinds vandaag een tiener in huis, dus laat maar komen dat boek …

 4. Het enige wat ik echt wil proberen dit jaar is om meer 'nee' te zeggen en meer te doen wat goed is voor ons gezin.
  En, nog 1 jaartje zonder tiener in huis, maar dat boek zou ik wel al in huis willen hebben…

 5. Ik moet zeggen dat veel van je lijstje ook op mijn lijstje staat. De belangrijkste is denk ik: getting organised, omdat daarmee vanzelf ruimte zou moeten komen voor de andere zaken. Nu nog bedenken hoe ik dat ga aanpakken ?. En dat boek: graag! De eerste van de vijf is net tiener, dus dat wordt een duurzame aanwinst! (In het kader van consuminderen ?)

 6. Ik ben niet echt een goede voornemens planner want realiseer ze toch amper :-D Als ik er toch één zou moeten maken voor mezelf, dan is het minder druk maken in mensen die negatief reageren of negatief denken :-)
  Voor het boek waag ik graag m'n kans!

 7. Ik ben niet echt een mens van goede voornemens, ik weet uit ervaring dat er meestal niet veel van in huis komt. Toch maakte ik dit jaar een klein lijstje: consuminderen, de Verbeelding book challenge aangaan, elke maand 1 kledingstuk voor mezelf maken, stoppen met zeggen dat ik wil gaan bloggen, maar het ook werkelijk doen, elke dag een klein gelukje voelen of iemand anders een glimlach bezorgen. Dat zijn mooie voornemens, niet?

 8. Ik heb voornemens om mijn huidige levensstijl voor te zetten. We willen een nieuw huis kopen, en ik ben al druk bezig met geen onzin kopen, minder stoffen kopen (eerst 10 dingen naaien, voordat ik weer stofjes kopen mag) en geen kleding kopen die ik niet nodig heb. Lastig, maar ik weet waar ik het voor doe. Ik vind het erg leuk om het boek te winnen!

 9. Voornemens : nog meer kleding voor het gezin zelf maken, om zo 'zelfvoorzienend mogelijk' te zijn op kleding gebied. Dat deed ik al in 2015, nauwelijks iets gekocht. Maar gisteren zag ik The True Cost en dat motiveert mij om nog meer mn best te doen.
  Verder nog een stapje gezonder eten en hopelijk een paar kilos kwijtraken.
  Op zoek naar een parttime baan, ik ben nu bewust thuisblijfmoeder, maar ik heb toch iets 'buiten de deur' nodig.

  En ik doe graag mee aan deze give away

 10. Voornemens : nog meer kleding voor het gezin zelf maken, om zo 'zelfvoorzienend mogelijk' te zijn op kleding gebied. Dat deed ik al in 2015, nauwelijks iets gekocht. Maar gisteren zag ik The True Cost en dat motiveert mij om nog meer mn best te doen.
  Verder nog een stapje gezonder eten en hopelijk een paar kilos kwijtraken.
  Op zoek naar een parttime baan, ik ben nu bewust thuisblijfmoeder, maar ik heb toch iets 'buiten de deur' nodig.

  En ik doe graag mee aan deze give away

 11. Ik maakte er wel, goede voornemens. Ik wil dit jaar echt afvallen, de grootste verbouwstress is achter de rug, we wonen terug in ons huis, dus geen excuses meer. Ik kan het en ik ben het waard. Daarnaast wil ik meer tijd aan de meisjes besteden. Minder pc dus. En ook meer me-time!!! Ik ben benieuwd wat zal lukken…

 12. Ik heb maar één voornemen gemaakt en dat is iedere ochtend ontbijten met de kinderen… tot nu toe kregen ze melk en/of boterham in de zetel terwijl ik de ochtendrush afhandelde. Vanaf maandag doe ik dus mijn best om een kwartier eerder op te staan!

 13. Ik ga mijn best doen om het hier eens echt opgeruimd te krijgen en te houden (dat is echt een grote uitdaging), ik ben ervan overtuigd dat dat ook voor meer rust in mijn hoofd zal zorgen en die heb ik dringend nodig. Moest dat al lukken, dan ben ik tegen het eind van dit jaar een ander mens.

 14. Ik kan wel zeggen dat ik meer tijd ga nemen om mijn huis op te ruimen en gezonder te leven, maar dat is op voorhand een verloren zaak. We houden het dus op ik ga proberen om die dingen te doen.
  Ik ben dus eerder het ik-zie wel-wat-er-komt-type.
  Mijn zoon staat zo stilaan op de rand van het tienerdom, dus dat boek kan zeker van pas komen ;-)

 15. In 2016 streef ik naar minder: minder spullen, minder chaos in hoofd en agenda, minder verplichtingen, minder online, minder chocola…
  Meer tijd voor leuke dingen dus. Ook naaien voor mijn metekind van 11 én ook de eigen kindjes, maar die zijn nog even geen tiener.

 16. Ik ben net begonnen met weggooien. Een goede stap in de richting van meer rust, was een poetsvrouw regelen. Niet dat ik daar veel tijd mee win, ik spendeerde nooit veel tijd aan poetsen, en dat zorgde voor onrust in mijn hoofd. Meer tijd maken om te poetsen, als fulltime werkende mama zag ik dat niet zitten. Maar de onrust moest wel weg, dus regelde ik een poetsvrouw. Alleen staan er zo veel spullen in mijn huis dat iemand anders hier niet eens kan beginnen poetsen… Dus ook hier, ontspullen! Nieuw woord van het jaar wat mij betreft.
  Tweede goed voornemen? Deze blogpost op een groot vel papier printen en regelmatig lezen. Me realiseren dat ademruimte belangrijk is! Bedankt voor de voorzet ��
  Prettig 2016, Anne

 17. Mijn plannen voor het nieuwe jaar, genieten van mijn gezin, van vrienden en familie. We willen zorgen voor veel fijne momenten die heerlijke herinneringen worden. Op naaigebied zou ik voor deze zomer mijn dochter willen voorzien van veel meer zelfgemaakte kleertjes, ik zal er alvast aan beginnen zeker :-) kortom "do more of what you love"

 18. Ik wil opnieuw stoppen met werken, en me geen z*k aantrekken van wat een ander daarvan denkt. En dan heel bewust en creatief omgaan met de vrijgekomen tijd. Rustig blijven wanneer de kinderen het uithangen ook.

 19. Voornemens voor het nieuwe jaar… Ik heb ze ja, maar ze zijn eerder een denkoefening dan echt regels om me aan te houden. Mijn hart volgen en niet alles overdenken. Hoewel dat tegen mijn natuur is, ga ik het toch proberen. :)

 20. Inderdaad, verder ontspullen, ongelezen boeken in mijn kast lezen en beslissen of ze weg mogen. Enkel voor de tv hangen als ik erecht van geniet….
  De eerste tiener is hier ook al een feit.

  Lien

 21. Ik ga opruimen, opruimen en opruimen. Met stip op 1: mijn kleerkast. Proberen mijn 'stijl' te definiëren en me dan enkele goeie, mooi passende kledingstukken aanschaffen/naaien…
  Het boek wil ik wel winnen, gewoon voor mezelf :-)

 22. Mijn voornemens staan op mijn blog ?
  Projecten sneller afwerken is de belangrijkste. Ook opruimen, minder verspillen en consuminderen. Heb 2 tienerdochters dus dat boek komt zeker van pas.

 23. Goede voornemens, dat zeker, maar ik zal me er proberen niet druk in te maken mocht het allemaal niet lukken … Ik herken veel dingen die ik zelf ook zou willen: tijd maken voor mezelf, lief, vrienden en familie, dingen bewust beleven, minder voedsel verspillen, meer tijd voor naaiprojectjes, … het klinkt heel herkenbaar :-)! Veel succes en hang in there!

 24. Ik neem me voor het zoveelste jaar op rij voor om meer orde in mijn leven te brengen ;-) Af en toe lukte het dit jaar wel eens een keertje dus ooit…

 25. Ik ga dit jaar op gestructureerde wijze en met hulp mijn vermoeidheid te lijf. Dat gaat natuurlijk eerst alleen maar tijd kosten :( Hopelijk daarna meer energie voor leuke dingen!

  Meer genieten (van mijn dochter vooral) is de laatste maanden al heel goed gelukt, zo fijn!

  Lief dat je dit weggeeft! Ik ben er heel benieuwd naar!

 26. Goede voornemens, daar heb ik altijd een lijst vol van in het begin van het jaar (laten we zwijgen over het realiseren ervan ;)) Welke dit jaar hoog op de lijst staat is wat meer beweging. En het boek, ja, dat zou ik heel graag winnen aangezien ik zelf nog een tiener heb en het niet onder de kerstboom lag…

 27. Dit jaar maak ik heel bewust een aantal goede voornemens, vooral omdat ik mezelf een shot onder mijn kont moet geven :-) Hier liepen, vooral in het laatste half jaar, een paar dingen scheef bij mezelf. Lees: er moeten echt wat kilo's af en ik moet wat meer aandacht besteden aan mijn "voorkomen". Dat klinkt nogal cru maar ik nam zelfs de tijd niet meer om iets simpels als oorbellen aan te doen. Er zijn er nog, van die voornemens, maar die zijn minder haalbaar, weet ik van mezelf. Meer tijd vrijmaken om dat naaien beter onder de knie te krijgen bv of wat vaker iets nieuws koken. We zien wel hoe goed dat gaat lukken… (nog geen tiener in huis maar aangezien dat naaien hier best wel een blijverke is, zou dat boek in de toekomst zeker nog van pas komen)

 28. Dit jaar maak ik heel bewust een aantal goede voornemens, vooral omdat ik mezelf een shot onder mijn kont moet geven :-) Hier liepen, vooral in het laatste half jaar, een paar dingen scheef bij mezelf. Lees: er moeten echt wat kilo's af en ik moet wat meer aandacht besteden aan mijn "voorkomen". Dat klinkt nogal cru maar ik nam zelfs de tijd niet meer om iets simpels als oorbellen aan te doen. Er zijn er nog, van die voornemens, maar die zijn minder haalbaar, weet ik van mezelf. Meer tijd vrijmaken om dat naaien beter onder de knie te krijgen bv of wat vaker iets nieuws koken. We zien wel hoe goed dat gaat lukken… (nog geen tiener in huis maar aangezien dat naaien hier best wel een blijverke is, zou dat boek in de toekomst zeker nog van pas komen)

 29. Super boek dat ik nog niet in mijn collectie heb. Daarom ding ik graag mee!
  Goede voornemens worden hier vaak gestart, maar meestal na enkelen maanden al vergeten.
  Dit jaar lijken mijn goede voornemens erg op die van vorig jaar:
  – Meer sporten
  – 1,5 liter water per dag drinken(Echt een probleem hier)
  – Durven naaien voor mezelf buiten de naailesuren.
  – …

  Groetjes en veel succes met die van jou!

 30. Bewust tijd in plannen om te naaien, zelfs als er nog een hoop werk ligt( nooit ver weg met 5 kids). Veel van jou lijst komt ook hier terug in de goede voornemens! Met dit mooie boek is er alvast een nieuwe uitdaging voor de 3 tieners hier in huis.

 31. Ons goede voornemen is een relaxter jaar, minder rennen, minder vliegen, meer tijd met de mensen die ons lief zijn….En al zijn de kids nog geen tieners toch ding ik graag mee met dit boek komt over een paar jaar zeker van pas.

 32. Een supergoed dat nog niet in mijn kast staan! Ik doe dus zeker mee.
  Dit jaar niet al te veel voornemens. Binnen een maandje terug aan het werk na de geboorte van mijn zoontje. Ik vermoed dat ik dit jaar vooral ga bezig zijn naar het zoeken naar evenwicht tussen werk, gezin, hobby, huishouden,…

 33. Eerst en vooral veel succes gewenst met jouw voornemens!
  Ik ga een maandje zonder alcohol vanaf maandag. Eens kijken wat dat doet met mijn lichaam en vooral mijn maag. Verder proberen we ook dit jaar wat meer te bewegen! Misschien kopen we wel terug een fiets. Luisteren naar mijn lichaam wordt het centrale voornemen voor 2016!

 34. Mijn goede voornemen is meer voor mezelf zorgen, "me-time"inplannen. Als mama van 2 kindjes (2.5 jaar en 6 weken) leg ik de lat enorm hoog voor mezelf en cijfer mezelf vaak weg. Hier evenwicht in zoeken dit jaar is mijn doel.

 35. Ik ga oefenen met meer in het moment leven. Na een fijne cursus mindfullness ga ik een cursus zenmeditatie volgen vanaf februari. Dat het maar veel rust mag brengen….

 36. Wat een mooi lijstje van voornemens van jou!!! En ja, ik herken zoveel! Ik duim dat je voornemens werkelijkheid worden. Hier wordt in ieder geval ook werk gemaakt van het voornemen om af en toe wat rust te vinden, want combinatie van huishouden, kids, verbouwing, job en bijberoep laat jammer genoeg niet veel tijd meer over voor vriendendingen, me-time, … Dat is ook de reden dat ik niet deelnam aan je vorige give-away voor de stof, want mijn verstand zegt me dat ik beter eerst eens zou opgebruiken wat ik heb om zo naast wat rust in mijn hoofd ook rust in mijn stoffenkast te krijgen. Maar een boek met patronen is dan wel ideaal, want dat kan helpen om die stoffenberg wat te verminderen :-). En mijn tienerboy hier in huis zou wel gelukkig zijn met dit boek, want hij komt niet zo vaak meer aan zijn trekken bij mama's maaksels. Lieve groetjes en veel succes met je mooie voornemens! xxx

 37. Meer genieten en minder mezelf opleggen dat alles hier spik en span moet zijn en me meer toeleggen op mijn oude liefde voor naaien en daar komt z'n naaiboek voor tieners hier heel goed van pas

 38. Mijn voornemens … ik zou toch graag die babykilo's die maar aan me blijven plakken eraf krijgen … een evenwicht vinden tussen werk, kinderen en mezelf …. als dat zou lukken ben ik al blij :-)

 39. Niet meer alles vol plannen en mezelf en mijn gezien herontdekken. 2015 was het jaar van de burn-out en in 2016 wil ik herstellen. Naaien helpt me om te ontspannen dus dat naaiboek zou goed van pad komen;)

 40. Niet meer alles vol plannen en mezelf en mijn gezien herontdekken. 2015 was het jaar van de burn-out en in 2016 wil ik herstellen. Naaien helpt me om te ontspannen dus dat naaiboek zou goed van pad komen;)

 41. Ik heb maar één voornemen voor dit jaar: veel meer naaien! Met een man met 4 hobby's en drie kinderen met elk hun hobby's, wordt het tijd dat dat deze mama voor zichzelf en haar naaimachine opkomt! Vanaf nu neem ik wekelijks de tijd voor mezelf zodat manlief tegen het eind van het jaar de stoffenkast moet ruilen voor ettelijke nieuwe garderobes. En neen, dit keer niet voor de kids, maar enkel en alleen voor mezelf! (of is dat nu net iets te egoïstisch als 'goede' voornemen …?

 42. Je hoort inderdaad vaak: meer dit, minder dat, stoppen met dit, beginnen met dat … Voor mij niet. Ik neem me nooit iets voor wat ik niet met zekerheid kan afmaken. Maar wat ik wel wens voor het nieuwe jaar is meer zelfvertrouwen, voor mezelf en anderen. Zelfvertrouwen is de tegenpool van angst en angst is geen goede raadgever en blokkeert. Ik ga dit jaar dus voor zelfzekerheid en zelfvertrouwen.

 43. Ik hoop dat 2016 een jaar mag zijn van gezelligheid, klein geluk vooral. Blij zijn met wat je hebt en klaar zijn om nieuwe kansen te grijpen en te groeien.
  Te "leven" avant la lettre.
  Laat 2016 een jaar zijn van minder. Veel minder,..
  en dus ook veel méér. Maken ipv weggooien, genieten van natuur, van de dochter.
  Het boek zou me kunnen helpen bij m'n naaiprojectjes. Zeker omdat Nanou die nu zeven is, al graag puber zou zijn. "Papa, ben ik al puber als ik 10 ben?" :) Kijkt ze zo naar op, dus als ik iets kan maken voor puberleeftijd…
  Dennis

 44. Beste wensen voor het nieuwe jaar. Onder het motto 'more is les' slechts 2 goede voornemens dit jaar :
  1.tijd maken om sport en beweging meer in te lassen in mijn dag-en weekplanning; en dan bedoel ik zowel een aantal vaste loopsessies per week als je auto wat verder parkeren en stappen of de trap nemen ipv de lift.
  2. Bewust omgaan met voeding : verbruiken wat in huis is, minder maar bewuster eten. Ik ga ook de uitdaging aan om suikervrij te eten. Eens benieuwd wat dat met mijn lijf doet en of ik er inderdaad meer energie van krijgt. Het gewichtsverlies dat dit kan opleveren is welkom want elk jaar wordt de strijd met de weegschaal zwaarder.
  Veel succes nog met je goede voornemens !

 45. Ik herken veel van je voornemens. Wat bij mij bovenaan staat is bewuster omgaan met voeding en de verpakkingen ervan. En eindelijk een job vinden die tijdsgewijs een beetje beter matcht met wat ik wil (en die ik liefst ook nog eens graag doe).
  En het boek heb ik nog niet, schande! :-)

 46. Oh waw, dat zouden mijn voornemens kunnen zijn!
  Hier staat ook tijd voor elkaar hoog op het lijstje, vooral dan op relationeel vlak…
  Een evenwicht zoeken tussen relatie, gezin, terug gaan werken en wat me-time…
  Minder geld uitgeven aan dingen die wel heel mooi maar eigenlijk niet nodig zijn wordt mijn grootste uitdaging dit jaar…
  En koken! Gezond eten, zodat we allebei wat kilo's verliezen, wat sporten zonder dat het een te grote opgave wordt…

  Eigenlijk willen we gewoon een rustig jaar zonder grote beslissingen en grote zorgen, eens een gewoon "saai" jaar :-)

 47. Dat boek staat al heeeel lang op mijn lijstje, en nog steeds niet op mijn boekenplank. Ik doe dus graag mee :-). Ik hoop in het nieuwe jaar oprecht gelukkig te mogen zijn, in wie ik ben, wat ik doe en hoe ik mijn tijd spendeer. Mijn dromen omzetten in werkelijkheid, dat lijkt me een mooi maar vooral uitdagend voornemen.

 48. hmmm, ik heb niet echt een goed voornemen voor 2016… Ik wil wel mijn berg bezittingen wat uitmesten maar daar ben ik al een tijdje mee bezig en daar ga ik gewoon mee door :)

 49. Mijn goede voornemen is elke dag proberen te starten met goede moed en te genieten van de kleine dingen die ik nog kan doen, want ik ben al drie jaar chronisch ziek.
  Het boek zou goed van pas komen want ik heb een tienerdochter en een zoontje die nog tiener moet worden.

 50. Mijn plan is om meer "neen" te zeggen tegen wat er minder toe doet en veel vaker volmondig "JA!" tegen wat gelukkig maakt. Wat je ook doet, een oordeel zullen "de mensen" toch hebben.

 51. Mijn voornemens is minder kopen, minder patronen, minder stof en minder winkelkleding, meer naaien en meer plangericht naaien, dus niet de 28ste jurk terwijl er geen shirts in de kast liggen :)

 52. Mijn voornemen van dit jaar: afstuderen! Na 6 jaar universiteit is het tijd voor werk. En meer tijd proberen maken voor den boyfriend! Hoewel dat niet eenvoudig gaat zijn met een niet-9-to-5-Job ☺

 53. Ik ga dit jaar proberen iets minder chaotisch te zijn, zodat er niet alleen rust in mijn huishouden maar ook rust in mijn hoofd komt.
  En zo'n boek past hier wel in de kast.

 54. Het is niet echt een voornemen, maar eerder een gevoel, waar ik deze maand ben ingerold. Een beetje dezelfde situatie hier: 2de kindje komt erbij en dat is zwaar…zeker als de 2 ouders geen 9-to-5-job hebben. Mijn eerste crash kwam vorige kerst, sindsdien modder ik aan. Het ging niet goed, maar een ommezwaai kreeg ik niet voor elkaar. Doordat ik in december noodgedwongen veel minder heb gewerkt, kwam er terug tijd voor het gezin. En het besef hoe belangrijk dit is en hoe veel ik om hen geef. Een zware operatie bij mijn man, een week logeren bij mijn ouders en in het ziekenhuis, en nadien de kerstvakantie thuis met man en kinderen… Ik heb ervan genoten en de echte ik kwam terug boven. Tijd om eens wat te rommelen, tijd voor leuke momenten met de kindjes (knutselen, spelletjes, massages, haar vlechten,…), tijd voor mezelf,… In 2016 wil ik meer van dat: de werkuren worden geleidelijk afgebouwd, het delegeren van werk is begonnen, het brainstormen over andere werkomstandigheden gaat door,… En ondertussen staat mijn agenda al mooi vol met: brunchen met het gezin, dagje zee met de man,… 2016 wordt top!!

 55. Wat een mooie voornemens voor jou, niet teveel tegelijk maar vooral mooie dingen, bewustere dingen. Ik kan le er helemaal in vinden! Zelf ben ik niet zo'n voornemen-type, omdat die meestal toch mislukken. Maar toch maak ik er wel een laar in m'n hoofd. Minder stofjes kopen lukt alvast niet mee, nu ik bij jou op 1 januari een bestelling heb gedaan;-) maar verder wil ik graag proberen me minder op te jagen in conflicten tussen de kids, wil ik meer in het moment zijn, vooral met m'n gezinnetje. Niet steeds denken aan al wat ik nog moet of wil doen, en daardoor ongeduldig zijn. Daarmee hangt samen dat ik ook echt voldoende tijd voor mezelf wil nemen, om dingen te doen die ik zelf wil doen. Naaien, rustig een tijdschrift lezen met een theetje, iets met vriendinnen doen, ..' Zo raak ik opgeladen en heb ik minder last van dat stemmetje in m'n hoofd dat me eraan herinnert wat ik nog allemaal wil of moet doen. En verder ga ik proberen zoveel mogelijk te zien hoe het komt, en te aanvaarden wat er komt, want het wordt een bewogen jaar voor ons, door de komende verhuis naar het buitenland. We zien wel… :-)

 56. Dit jaar ook een tiener in huis dus dat boek kan ook van pas komen. Aan goede voornemens doe ik niet mee maar ik ga wel proberen meer van dag tot dag te leven en zien wat de toekomst brengt.

 57. Tja ik zou wel 10 kg afvallen om m'n lijstje kunnen zetten, maar ook ik heb nog 13 kg te gaan.
  Ik doe vaak waar ik zelf zin in heb, volg mijn gevoel, geniet van mijn gezin, kruip achter mijn naaimachine en zorg dat koffie altijd vers gezet wordt bij onverwacht bezoek. Love Life!
  Ik neem me voor dit vooral te blijven doen.

 58. Mijn goed voornemen is opnieuw 10 kilo afvallen, ben er op 1 januari meteen ingevlogen! Nu nog hopen dat ik het volhoud en dat ze er achteraf (zoals de vorige keer) niet opnieuw heel snel bijkomen….. Aangezien mijn Fleurtje ondertussen al een hele Fleur geworden is komt dit boek zeker van pas!! xxx

 59. goede voornemens met verbouwingen voor de deur is moeilijk, maar we ebben ons wel voorgenomen van onze maandelijkse 'date' te behouden en alles te laten komen zoals het komt. We kunnen niet sneller lopen dan anders en op het gemak lukt alles ook. Zolang we maar van ons gezinnetje kunnen blijven genieten!

 60. Ik waag mijn kans voor het boek.
  Mijn oudste zoon is nog maar 8, maar heel groot waardoor ik al bij de tienermaten moet zien ;-)
  En nog 2 meisjes metekindjes die ook prachtig zouden staan met die kleren.

  Mijn goeie voornemens voor dit jaar:
  grote schoonmaak in ons huis houden, meer naai- en knutseltijd voor mezelf inplannen ;-) en genieten van de kleine dingen in het leven.

 61. ik waag ook graag mijn kans voor het boek! Met een bijna tiener in huis zou dat van pas komen. En het past ook bij mijn goede voornemen van 2016… meer naaitijd inlassen!

 62. Heel veel succes met je voornemens, ze klinken bekend! En beste wensen :-)
  Omdat het nog een tijd duurt voor we aan de tienerjaren zijn, geef ik mijn kans graag aan iemand anders. Kwestie van nu geen extra naaiboek te hebben dat jammer genoeg niet gebruikt wordt, hoe mooi het ook is…

 63. Heel veel voornemens in mijn hoofd, maar ik sta er steeds te weinig bij stil om er echt te kunnen aan werken. Ik hoop tijdens 2016 vooral ook een mooi een haalbaar evenwicht te vinden tussen mijn gezin, mijn werk en mijn hobby. Eentje waar ik mezelf goed bij voel.

 64. Mijn plan: zo weinig mogelijk kleren kopen en zoveel mogelijk zelf maken met de stoffen die hier liggen in mijn kasten…. Daarnet weerstond ik al aan een paar leuke shirts in solden voor de zonen. How hard can it be? Voor dat boek maak ik graag een plekje vrij!

 65. Hier ook mee dan genoeg voornemens in mijn hoofd waar meestal niets van terecht komt. Maar misschien toch maar eens proberen om eerst een heel deel van de stofjes die ik thuis al liggen heb verwerkt te krijgen. En met twee aankomende tieners in huis en misschien de hulp van het boek moet dat zeker wel lukken niet?

 66. Ik ben niet direct een persoon met goede voornemens, dat zorgt bij mij voor prestatiedruk, waardoor ik nog minder deed dan daarvoor. Maar doorheen het jaar probeer ik wel kleine dingen te veranderen, maar dan spontaner.

 67. Goeie voornemens bij het begin van het jaar, het idee alleen al, doet me een beetje panikeren. Maar op de meest onverwachte momenten komen er toch plannen, plannetjes en intenties doorheen het hele jaar door piepen. Maar als ik ze aan niemand verklap, hoef ik ook niet te bekennen hoeveel er uiteindelijk de mist in gingen ;-)
  Nog 361 dagen en tiener nummer 2 is een feit in huis, dus dat boek zou zeker benut worden (wat op zich alweer een goed voornemen is :-)