zwanger
Afgelopen maanden was het hier stil en daar was één goeie reden voor: baby twee die op komst is. Zwanger, woohoo! De eerste maanden waren geen rozengeur en maneschijn, integendeel. Elke dag misselijk voor tien, vermoeidheid x 100 en ongerustheid.
Kort na de vreugde van een nieuwe zwangerschap, kwamen er bloedingen. Elke dag opnieuw, weken aan een stuk. Bezorgdheid en angst namen mijn leven over. Gelukkig heb ik een erg lieve gynaecoloog die me enkele keren extra onderzocht en me uiteindelijk geruststelling kon bieden. Blijkbaar is dat helemaal niet zo abnormaal. Wanneer het nu nog eens de kop opsteekt is er geen angst meer, enkel eventjes een vreemd gevoel. Doc verzekerde ons: de baby groeit perfect!
En dan zijn er ook nog de hormonen… De hormonen in combinatie met die zorgen, lei(ij)den tot extreme gevoelens waarbij ik soms dacht ‘Word ik nu depressief?” Huilbui na huilbui gingen voorbij en wat deed ik? De tijd verslapen, wat niet zo moeilijk is gezien de dodelijke vermoeidheid.
We deden het overal wat kalmer aan, hier, op de webshop en in vriendjesland. Maar depressieve gevoelens maakten plaats voor vreugde en brengen ons bij de dag van vandaag, dat de hele wereld het weten mag en de schrik plaats heeft gemaakt voor het gevoel ‘Ik ben zwanger en iedereen mag het weten.’ ;-) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

72 reacties

 1. Oh wat super…Ik kan je gerust stellen .Ik heb ook tussentijdse bloedingen gehad toen ik zwanger was en heb 4 gezonde babytjes op de wereld gezet.Als de dokter zegt dat het ok is dan is dat ook zo.Geniet er vooral van.

 2. Ik had zo al een vermoeden :) Mijn blog viel namelijk ook helemaal stil in de eerste weken van de zwangerschap. Hopelijk is het ergste nu voorbij en kan het genieten beginnen! Een hele dikke proficiat!! :-)

 3. De stilte hier deden me al eens bedenken dat het misschien wel eens zo kon zijn. Wat een geweldig nieuws! Geniet met volle teugen!
  En had ik dat nu al vorige week geweten, dan had ik je zondag live proficiat kunnen wensen :-)

 4. Als het een geruststelling mag zijn: zowel bij onze kleine jongen als het beebje nu ben ik bloed verloren. Telkens ook verschillende weken en ja, tis toch wel even schrikken he! Ik ben zelfs eens 3x in 10dagen naar de gynaecoloog geweest en zag telkens een mooi groeiend, beweeglijk kindje. Er zijn idd veel vrouwen die bloed verliezen maar daar wordt blijkbaar niet zo vaak over gepraat, tot je er zelf over begint! Ik wens je in elk geval nog een zalige zwangerschap toe en hopelijk zonder verdere 'problemen'!!!

 5. Super dikke proficiat!! Als het een geruststelling kan zijn: ook tijdens de zWangerschap van mijn jongste dochter had ik bloedingen, nooit geweten van waar het kwam maar telkens een flink groeiende baby! Nu een supermooi actief meisje van 18maanden! Sofie r

 6. Proficiat Lies! Ik dacht het wel. Ik had ook totaal geen energie toen ik zwanger was. Moe voor tien… En bloggen verdwijnt dan even op de achtergrond. Hopelijk voel je je snel wat beter en kun je verder nog genieten van je zwangerschap!

 7. Spuwerkes zijn bluvertjes zeggen ze he…
  Teken dat je hormonen goed zitten. Jammer genoeg was ik ook deze keer 5 maand misselijk en viel ik tien kilo af. Nuja, ik had wel wat reserve, maar gij hebt er wat minder dan ik:p

  Voor wanneer is de baby voorzien? DIkke proficiat he!!!

 8. Dikke proficiat! Je blog viel wat samen met de mijne een beetje stil dus ik vroeg me af of je dezelfde reden had. Ja dus! :-) ik vermoed dat onze uitrekendatums dus ook niet veel gaan verschillen :-)
  Ik hoop dat de bezorgde zieke periode voorbij mg zijn en dat het genieten mag beginnen!

 9. Proficiat! Ik weet perfect hoe je je voelt. Ik verlies elke zwangerschap meer bloed. Bij Bas (ZS nr 4) waren het bloedbaden. Er ging geen week voorbij zonder bloedingen. Het beheerste alles. Ik word er nog slecht van als ik er aan terugdenk. Maar hij is er na 9 maand gezond en wel uitgefloept! Ik wens je een wolk van een baby!

 10. Proficiat! Ik weet perfect hoe je je voelt. Ik verlies elke zwangerschap meer bloed. Bij Bas (ZS nr 4) waren het bloedbaden. Er ging geen week voorbij zonder bloedingen. Het beheerste alles. Ik word er nog slecht van als ik er aan terugdenk. Maar hij is er na 9 maand gezond en wel uitgefloept! Ik wens je een wolk van een baby!

 11. Ook langs deze weg nog eens een hele dikke proficiat!!! Hopelijk zijn vermoeidheid, misselijkheid en ongerustheid binnenkort volledig verleden tijd en kan je genieten van je zwangerschap! En september is een mooie maand om te bevallen :-).

 12. In Beselare het fushia-natuurlandschapskatoentje gekocht,… had een zwanger gevoel tijdens de korte babbel,… mijn zesde zintuig werkt dus perfect!

 13. Dikke proficiat hoor!!! Hoop dat je wat kan beginnen genieten want het gaat al allemaal zo snel.
  Zou ook kunnen vertellen maar doe het niet: elk verhaal is anders! Neem maar alle tijd voor jezelf en je gezinnetje.
  Xx

 14. OOOOhhhh proficiat…. geniet maar van de zwangerschap… want het cliché: voor je het weet zijn ze snel groot klopt helemaal…
  Ik ben al super benieuwd naar al de mooie baby spulletjes dat er onder jouw machien gaan uitrollen :)