Ooit van gedroomd…
Groot verlangen…
Geduld op de proef gesteld…
En dan… Zwanger…9 maand lang…
Of toch bijna want jij besliste 13 dagen vroeger te komen…
Maar, waar is de handleiding? 
Die is niet geleverd…
Uitzoeken dan maar…
Met vallen en opstaan…
Is het makkelijk? NEE 
Mag ik dat zeggen als mama?
Mag ik dat denken? 
Ik denk het!
Ik zeg het! 
Maar
Een mini – Axelle – handleiding schrijven kan ik al!
Elke dag een beetje meer!
Toch had ik al te graag een handleiding uitgeperst…
Bij gebrek aan zoeken we met liefde en plezier uit hoe het bij jouw moet…
Met vallen en opstaan…
Maar met liefde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties

 1. Ooh… die handleiding ben ik vier jaar na datum nog altijd aan het zoeken ;) 't Is bij momenten frustrerend en heel ambetant dat ze niet bijgeleverd, maar geloof me, 't zoeken kan zo fijn zijn!

 2. Ook hier nog steeds geen handleiding gevonden, maar beetje bij beetje leren we bij. En de tijd tussen twee periodes waar we met de handen in het haar zitten wordt steeds langer omdat we al vele trucjes geleerd hebben.
  Komt allemaal goed :)

 3. Oh ja, dat kennen de mama's allemaal. Het is de onzekerheid die parten speelt. Ik weet nog toen Stijn (mijn eerste) nog baby was, het huilerigst was als ik mijn dag niet had. Als ik niet lekker in mijn vel zat, was hij de hele dag aan het huilen dat ik me af vroeg hoe dat kwam. Later wist ik het. Het kind voelt jouw als beste aan en is zeer gevoelig. Dus probeer te ontspannen en inderdaad wat al eerder gezegd is… op je gevoel afgaan is het beste, dan zal je merken dat Axelle ook meer ontspannen is.
  Zet 'em op meid!
  X Liza

 4. 't Zou maar saai zijn, een handleiding bijeen kindje krijgen … Maar inderdaad, soms zou je het graag – heel graag willen. Zoek op je gemakje verder, en vergeet vooral niet om jouw ritme op het hare af te stemmen. Ik vind dat jonge mama's zonder excuus te laat mogen komen, met wallen onder hun ogen en spuugvlekken op hun kleren … Geniet er maar van, het loopt allemaal wel los!

 5. Genieten, dat is wat je moet doen. En jezelf voldoende tijd en rust gunnen. Laat af en toe alles even voor wat het is, en trek erop uit.
  Neem met de glimlach alle goedbedoelde raad aan, neem overal een stukje uit mee en mix zelf je handleiding. Want jammer genoeg (of gelukkig maar) heeft elk kind een ander boekje nodig.