Happy Anniversary Sofilantjes!

Als ik mezelf moet omschrijven dan komt er zeker ergens in die beschrijving voor dat ik een vrouw van deadlines ben. Hoe vaak ik het mezelf ook voorneem, pas wanneer de tijd echt dringt, werk ik projecten af. Toen Anne van Sofilantjes me vroeg om mee te doen aan een blogtour voor het twee-jarig bestaan van Sofilantjes, twijfelde ik niet en dacht ik oprecht voor eens en voor altijd komaf te maken met deadline-stress.

*Especially for the anniversary of Sofilantjes, I write this blogpost in English but it isn’t my language and I guess you will notice that. So in advance: sorry for the inconvenience. If I have to describe myself then I would say that I have something with deadlines. I need some time pressure, even when people ask me something long before the deadline. When Anne asked me to join the blogtour, I really wanted to change that…  
IMG_2444
IMG_2434Vergat ik echter in te calculeren dat al mijn tijd naar 2ND HAND (MADE) zou gaan. Bijgevolg mailde ik Anne dinsdag met de vraag het juiste patroon door te sturen en bedacht ik een hack voor de prachtige Otium Sweater. Daar waar ik tot dinsdagavond dacht een cirkelrok aan het patroon toe te voegen, besefte ik net voor middernacht dat ik met de hoeveelheid stof nooit echt aan een cirkelrok zou raken.

Dan maar een nieuwe hack die ergens in de laatste minuten voor middernacht tot stand kwam. Wat reken-, teken- en knipwerk later, kon ik alleen maar hopen dat ik nergens de mist in ging. Bleek uiteindelijk dat ik vergat een boordje te knippen voor de hals en daardoor bijna stof te kort had. Maar we losten het op en ’t valt niet eens hard op. Ziet u de fout? *schaterlach*

*Last Tuesday I asked Anne the correct pattern and I realized that I wouldn’t have enough fabric to realize my first plan. So a few minutes before midnight I changed my plan and started with drawing and cutting, hoping that everything would turn out allright. But even with some small problems (can you see them?) I love  the dress. 

IMG_2455Het naaien van de jurk ging als het ware vanzelf. Foto’s nemen van het aangepaste patroon en hoe ik dat deed, tjah, daar kwamen we niet toe. Vijf uur slaap per nacht liet me enkel nog toe dingen op automatische piloot te doen, verder dan dat wil het brein niet. Dus die hack schrijf ik nog wel eens uit, want hier volgen nog exemplaren. Simpelweg omdat ik verliefd ben op de jurk en oh ja, op de strik, vooral op de strik!

*I made the dress in a few hours but I didn’t have the time to make pictures of the pattern hack. But I promise that I will post the tutorial very soon! 
IMG_2468IMG_2461IMG_2453De jurk is aan de ruime kant, maar eigenlijk vind ik het resultaat zo wel héél mooi. <3 Dat pofferige van het bovenstuk geeft wat extra punch aan de jurk. Snap je wat ik bedoel? En dat daarmee de strik ook niet helemaal aansluit vind ik perfect ok. Verliefd dus? Ja, echt verliefd op die jurk… Ik kan trouwens blijven kijken naar de foto’s en de details. Die werden trouwens vroeg in de ochtend genomen, net voor we naar school vertrokken. Vandaar het iet-wat-gepiekeerd gezichtje. *schaterlach* 

*The dress is on the large side. <3 But it think it makes the dress perfect. So, I’m really in love with the dress and love to look at the pictures, over and over and over again. Did you notice that they are taken early in the morning, just before school? 
IMG_2450IMG_2439Verjaardagen moeten natuurlijk gevierd worden. Daarom krijg je met de code CELEBRATE 25% korting op de patronen (excl. bundels). Geldig tot 29 mei 2016. Maar er is meer want door de Rafflecopter in te vullen maak je kans op patronen en stoffen. En zeg nu zelf, wie zegt daar neen tegen?

* Off course, we have to celebrate this anniversary. Therefore, Anne gives you a 25% discount on all patterns (bundles excl.) using the code CELEBRATE. Valid until May 29, 2016. But there’s more, much more: if you would like to win some fabric and patterns, you can join the Rafflecopter. 

a Rafflecopter giveaway

Benieuwd naar meer? Check dan zeker even alle andere deelnemers van deze tour en houd de facebookpagina van Sofilantjes in de gaten!

*Want to see more? Check all other participants of this tour and like the facebookpage of Sofilantjes. 13246313_1026744267409006_1349449819454948984_o
From a Box Paisley RootsPattern Revolution SewSophieLynnBeri Bee DesignsSprouting Jube JubeCoral and Co.Create 3.5Jennifer for SofilantjesBellevi Vaahtokarkkimonsteri Sew JournersInspinration MoonStar Lucky MieNononsonsmoms Pienkel Tales of a Tester Adventures with Bubba and BugAll things Katy Candice AyalaRebel and Malice

Patroon gebaseerd op de Otium sweater
Stof: Geo Birds bij Petite Couture

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Comments

  1. Hele toffe hack! Hou ook wel van dat nonchalante en wat lossere…Eens bestuderen hoe je beide delen nu samenbracht (elastiektunnel?), want die wil ik ook wel proberen, hihi

    1. inderdaad een tunnel voor de elastiek: het komt erop neer dat ik het bovenstuk verkorte en daaraan het tunneldeel tekende en voor de rok tekende ik een rechthoek met een beetje schuining aan de zijnaad en daar tekende ik ook bovenaan bij voor de stof voor de tunnel