Dit jaar probeer ik wat meer achter mijn kookfornuis te staan. Ik ben dan ook eventjes thuis in functie van baby drie en kan me zo er terug proberen helemaal in te smijten, in dat koken enzo. Dit jaar begon ik alvast te experimenteren met havermout, in de hoop zo mijn oudste op een gegeven moment over de streep te kunnen trekken. Dat lukte tot nu toe nog niet maar de rest van ons gezin eet deze havermoutpannenkoeken met plezier op. Ook maken?
Benodigdheden voor 1 à 2 personen:
– 75 g havermout
– 125 a 150 ml melk
– 1 ei
– Banaan/appel
Bereiding havermoutpannenkoeken:
1. Meng de havermout, de melk en het ei. Wil je geen mixer gebruiken, laat de havermout dan even trekken in de melk.
2. Voeg een banaan of appel in kleine stukjes toe. Een banaan smaakt iets meer door maar heeft ook een specifiekere smaak. Hier wordt afgewisseld.
3. Afhankelijk van je voorkeur mix je alles en bak je de pannenkoek met een beetje vetstof. Als je niet mixt is het fruit wat grover en dan is de pannenkoek iets moeilijker netjes te draaien. Aan elke kant enkele minuutjes bakken is voldoende.
Hier bakken we de pannenkoek in één keer maar je kan er ook kleinere pannenkoekjes van maken.
Smakelijk!
Smakelijk! Zou het lukken met geitenmelk ook?
volgens mij wel hoor, mijn mama doet het soms zelfs met water ;-)
Lekker!
Ik probeer Emil ook te bekeren tot de havermout maar het lukt me voorlopig ook niet hoor. Keep trying ;-)
als jij de truc gevonden hebt… ;-)
Hij ziet er lekker uit. Wat leuk om van havermout een pannenkoek te maken. Ik wist niet dat dat kon. Ik denk alleen maar aan bloem.
om het helemaal gezond te maken: bakken in kokosolie en eten met esdoornsiroop
Gaat hier vaker gemaakt worden! Heel lekker en vult goed. Bedankt voor je recept.
Hier wordt dit door de oudste ook niet gesmaakt, boekweitpannenkoeken daarentegen eet ze met plezier op! En je kan er ook volop mee variëren door fruit toe te voegen!