Havermouttaartjes gaan er hier altijd wel in. Ze zijn het ideale begin van de dag en afgewerkt met lekkers, maak je er gewoon iedereen blij mee. Je kan jezelf wel voorstellen dat ik ze hier regelmatig aan mijn gezin voorschotel en dat het bord meestal niet lang onaangeraakt blijft. Het fijne is dat mijn kinderen zo én fruit én havermout naar binnen werken, zonder dat ze zich er echt goed van bewust zijn. Bij deze presenteer ik je dus: havermouttaartje met kiwi en appel!

Wat heb je nodig?

– 140 g havermout
– 140 g zelfrijzende bloem
– 350 ml melk
– 1 appel
– 3 Zespri kiwi’s
– 2 eieren
– 4 eetlepels honing
– snuifje zout & kaneel
– 2 handjes rozijnen

Hoe Maak Je Het?

Mix de havermout, voeg daarna alle andere ingrediënten toe en meng, met uitzondering van het fruit en de rozijnen. Laat eventjes rusten. Schil ondertussen de appel en snij ze in kleine brokjes. Voeg ze toe aan het mengsel. Bak de havermoutpannenkoeken daarna in een pan met een beetje olie/boter.

Maak een mooie stapel van de pannenkoeken, snij de Zespri kiwi’s in schijfjes. Versie de toren met kiwi en rozijnen. Eventueel kan je ahornsiroop of een beetje poedersuiker gebruiken om je havermouttaart een beetje te pimpen. Zeker in het weekend durven we dat hier al eens doen.

Presenteer je havermouttaart met kiwi en appel aan je gezin en hij zal niet lang meegaan. Ik garandeer het je!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.