De zomer is officieel voorbij en maakt daarbij plaats voor de herfst. Die deed zijn intrede op een bijzonder mooie herfstdag. Laten we hopen dat we in het najaar héél veel van deze mooie dagen mogen hebben. De herfst betekent natuurlijk niet dat we niet meer kunnen reizen en/of op uitstapjes gaan. Want ook in de herfst valt er zoveel te beleven. Met z’n kleurenpracht is het gewoon een kei goed idee om vandaag nog een tripje te plannen. Laten we dus even stilstaan bij onze herfstvalies.

Tijd voor een gezellige herfstvalies

Wat ik zelf zo geweldig vind aan herfstuitstapjes is dat je vaak nog kans hebt op prachtige weer. Van het soort dat je net iets te warm gekleed bent en zelfs nog eens in je t-shirt kan zitten, genietend van de stralende zon. Maar, het is en blijft herfst, zelfs op z’n dagen, koelt het in de late namiddag veelal goed af. En ook ‘s morgens kan het best fris zijn. Ik raad je dan ook aan om verschillende laagjes kleren mee te nemen.

Mijn herfstvalies bestaat daarom standaard uit:

  • Lange broek / kleed / rok
  • T-shirts met korte mouwen
  • Luchtige gilet / zomersweater
  • Dikke trui
  • Warme sjaal
  • Hippe muts
  • Warme kousen

Ik wil verder natuurlijk geen spelbreker zijn maar voorzie ook altijd regenkledij zodat je niet binnen hoeft te blijven op een druilerige dag. Goeie regendichte wandelschoenen of laarzen en een goeie regenjas. Die hard? Dan kan zelfs een regenbroek van pas komen. En vergeet natuurlijk niet gezellige, warme, cosy huispakken mee te nemen als je verblijft in een huisje. Na je uitstapje is er niks zo leuk of je te vleien in gezellige kleding.

Jezelf verzorgen is key!

Laten we eerlijk zijn: we houden van de zomer maar die stelt onze huid best op de proef. Een goeie verzorging is daarom altijd een goed idee. Bovendien zorgt de herfst voor nieuwe beproevingen van onze huid. Op koude dagen, en vooral wanneer je de hele dag buiten was, kan mijn huid bijvoorbeeld erg droog worden. Ook mijn gezicht heeft dan wat extra verzorging nodig. Ik ben geen beauty-expert dus voor ‘de’ tips moet ik je doorverwijzen naar een ander. Maar investeren in goeie producten is een aanrader. Zelf gebruiken wij met regelmaat de producten van La Roche-Posay. Zo zweren we bij Lipikar om de kinderen in te smeren. Trouwens: het is niet omdat het herfst is, dat je jezelf niet moet beschermen tegen dat zonnetje.

Benieuwd of jij dit jaar voor een herfstig tripje gaat? Laat gerust weten wat je plannen zijn en of jij nog tips hebt voor de herfstvalies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.