foto's canon

Herinneringen vastleggen #mijnmooiste3

Het zal je niet verbazen als ik vertel dat ik bijna dagelijks foto’s neem. Van alledaagse situaties tot bijzondere momenten. Met de smartphone dichtbij gaat dat nu éénmaal snel. Verder heb ik ook een spiegelreflex en ook daarmee leef ik me regelmatig uit. Op elk uitstapje, tijdens elke reis hangt die camera rond mijn nek. Hoeveel foto’s ik in de afgelopen jaren gemaakt heb, dat weet ik eigenlijk niet maar het zijn er veel, heel veel. In mijn huis staan er echter slechts enkele foto’s uitgestald. Tot mijn grote schaamte moet ik zelfs bekennen dat Baptiste en Céleste op geen enkele foto in mijn woonkamer te bespeuren zijn. En dat heeft dus niks te maken met dat ik hen minder graag zou zien he…

Wel met het feit dat digitale foto’s nu éénmaal niet meer zo snel (of zeg maar in zijn geheel niet) geprint worden. Eigenlijk is dat best jammer. Want ok, Instagram is een beetje mijn digitaal fotoalbum maar bijzonder veel charme straalt dat toch niet uit he? En verder zijn er nog zoveel foto’s, bijvoorbeeld van onze reis van Australië, die nooit iemand te zien krijgt. Want ze staan op een harde schijf en die je neem er toch niet zo snel bij als een klassiek fotoalbum. Tijd dus voor verandering…

Canon organiseert namelijk de komende drie weken een wedstrijd waarbij ze elke week een PIXMA print weggeven en daarmee kan je, jawel, foto’s printen. (En natuurlijk ook gewone documenten.) Wat je moet doen om kans te maken op zo een printer? Surf naar http://www.mijnmooiste3.be en laad daar je drie mooiste foto’s op. Bovendien kiezen ze op het einde van de wedstrijdperiode drie mensen die met hun drie mooiste in de Flair mogen. Hoe cool is dat?!?

Zelf kreeg ik de eer om de PIXMA print al uit te testen, waardoor ik vandaag al mijn mooiste drie kon uitprinten. Daar bleef het echter niet bij… en zal het ook niet bij blijven. Al dat moois effectief in handen hebben, dat is gewoon tof. En je hebt zoveel verschillende manieren om creatief aan de slag te gaan met die foto’s. Ik geef jullie alvast enkele ideetjes en ga de komende weken zelf verder aan de slag.

In een kadertje

foto's canon

Een foto in een kadertje stoppen is iets wat mensen eigenlijk al superlang doen. Je kan gaan voor een klein formaat. Maar het kan ook net iets groter en net iets anders. Zoek in de Kringwinkel bijvoorbeeld naar een oude, maar mooie, kader en gebruik deze om je foto’s in de spotlights te zetten. De foto’s zelf kleef je met washi tape simpelweg op de muur. Kleine ingreep, groots resultaat…

DIY kader

foto's canon

Met diezelfde oude, maar mooie, kader uit de Kringwinkel kan je ook creatief aan de slag. Bevestig kippengaas aan de achterkant van de kader en je hebt instant je eigen fotowall. Met leuke knijpertjes en wasspeldjes bevestig je de foto’s aan je zelfgemaakte kader. Regelmatig wisselen van foto’s wordt zo trouwens heel makkelijk. Geen enkel excuus is dan nog goed om geen foto’s te printen.

Doe het met een frame

foto's canon

Tegenwoordig kan je in heel veel zaken waar ze interieurspullen verkopen frame’s in allerlei maten kopen. Deze bevestig je makkelijk aan de muur en vormt wederom de perfecte vertrekbasis om foto’s aan te bevestigen. Ook hier kan je regelmatig wisselen.

Fotoboeken

Waarom niet zoals vroeger van belangrijke momenten een fotoboek maken? Mensen die erg creatief zijn kunnen met scrapbooking aan de slag, maar je kan ook perfect met traditionele fotoboeken aan de slag. In de komende drie weken probeer ik alvast werk te maken van mijn fotoboek over onze reis naar Australië. Op Instagram zie je me daar wel weer over posten. Tenminste, als de baby niet vroeger komt aanzetten, haha.

Printen jullie nog regelmatig foto’s af? Welke momenten vinden jullie de moeite waard om te printen? Wat zijn jullie mooiste drie? Post je hierover iets op social media, gebruik dan zeker de #mijnmooiste3 en vergeet vooral niet om je foto’s up te loaden op http://www.mijnmooiste3.be

 

** Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Canon. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment

  1. Ik heb het geluk dat mijne man vaak foto’s laat afdrukken. Hij plakt ze dan ook nog eens in fotoboeken. En ja, hij heeft hier nog wat werkpuntjes… drie keer een zo goed als zelfde foto afdrukken, foto’s extreem scheef hangen, info erbij schrijven met een alcoholstift. ?? Maar ik ben zo content dat hij dat doet want ik vind het geweldig om af en toe eens in die fotoboeken te bladeren en zelf heb ik er het geduld niet voor.