De afgelopen weken liet ik hier regelmatig horen dat mijn tijd opging aan “het geheime project.” Dat had natuurlijk alles te maken met onze dochter! Nu zij er is kan ik eindelijk met jullie delen wat ik allemaal gemaakt heb voor haar doopsuiker. Correctie: wat ik samen met de papa heb gedaan!
Toen ik in februari viel, geopereerd werd en lag af te zien van de pijn, (want eerlijk paracetamol helpt niet tegen zo’n pijn…) ontdekte ik blogland en pinterest. Onmiddelijk was ik verkocht… Tegelijkertijd ging ik op zoek naar de geschikte doopsuiker en het geschikte kaartje voor dochterlief.
Ik ben geen makkelijke en vond in de bestaande collecties niks dat mij aanstond. En als ik het wel ok vond was het pokkeduur… Het was toen ik de blog van Inge Snuffel ontdekte, dat er een molentje in mijn hoofd ging malen en ik besliste: we doen het gewoon zelf!
Geïnspireerd op de doopsuiker die zij maakte voor haar familie, ging ik zelf aan de slag. Ik zocht geschikte figuurtjes en koos uiteindelijk voor de uil, de hond, de giraf, de flamingo, de olifant, de vogel en de poes! Na enkele testjes van wat we de ideale grote vonden, ging ik aan de slag… met behulp van mijn mama. (Op dat moment verbleef ik voor verzorging bij de mama hé…)
Patroontjes knippen, véél vilt knippen en dan naaien maar… In totaal maakte ik 60 stuks…
doopsuiker
Van het resultaat ben ik tevreden en natuurlijk hoop ik dat mensen dat beestje effectief als sleutelhanger gaan gebruiken en niet zomaar in de vuilbak kieperen… wat vaak het lot van doopsuiker is…
Als presentatiestuk maakte manlief een boom… Ik maakte een proefontwerpje in karton en op basis daarvan tekende we samen op mdf de boom.
Manlief ging voor het betere zaag- , schuur – en schilderwerk. Zo komt het dat er toch al even een boom in onze living staat… ;-)
Maar de doopsuikerspinsels in ons hoofd gingen verder… Ik was van plan om tassen zelf te beschilderen met porseleinstift maar na een proefprojectje borg ik dat plan op. Je kan er heel leuke dingen mee maken maar om aan de band hetzelfde tasje te maken, die er telkens even geslaagd uit ziet… Toch niet! De oplossing bood zich echter aan op een drukke zaterdag in de Ikea. Mama en ik liepen (lees in mijn geval: rijdend in een rolstoel) daar rond toen we daar de fijne tijdelijke zomerse glazencollectie ontdekten… Op slag was ik verliefd op de flamingo’s! Ik vond het ook bij het thema van de diertjes passen en dus kochten we er een hele hoop… Die waste ik allemaal af en vulde ik met mini-zakjes doopsuiker!
Manlief was bezorgd dat we niet genoeg zouden hebben… (Iets waar we beiden last van hebben eigenlijk, altijd…) Ik ging dus op zoek naar nog iets extra… In de stoffenwinkel kocht ik een leuk roze stofje en maakt daar 50 zakjes van… Uiteindelijk zaten die zakjes snel in elkaar maar 50 zakjes zigzaggen… ;-)

De zakjes werden gevuld met doopsuiker en sluiten met een button, die we lieten maken bij “Lick my button”. Na onderzoek bleek deze de scherptste prijs te hebben en bovendien kenden we het bedrijfje al via het buurtcomité waar wij in zitten. De overige buttons voegden we toe aan de glazen.

doopsuiker
Ik vond het heel erg fijn om mij met dit project bezig te houden en zou het zo opnieuw doen… Zonder mijn val met zware enkelbreuk als gevolg, had ik dit allicht nooit gedaan… Dus alles heeft toch ook altijd een positieve kant… ;-)
Liefs!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 reacties

 1. Wat mooi allemaal! Ik ben er zeker van dat niemand die sleutelhanger in de vuilbak zal kieperen! En bij het lezen van je berichtje heb ik heimwee naar twee jaar terug. Toen maakte mijn man ook een boom voor de doopsuikers van de dochter! Dat werd ook mijn allereerste berichtje in blogland :-)

 2. heel mooi en superorigineel gedaan!
  leuk dat ook de papa zijn inbreng had, meestal is de doopsuiker toch de taak van de aanstaande mama…

  (en ik gooi nóóit doopsuikers weg, heb al een mooie collectie…)

 3. Ontzettend gefeliciteerd Lies! Wat een mooi meisje, en hoe welkom zal ze zich voelen met al die mooie dingen die jij al voor haar gemaakt hebt! Geniet er lekker van!
  Liefs Nynke
  P.s. ik heb ook wel eens een bericht van te voren klaar hoor ;)

 4. Dank jullie voor de fijne reacties! :-) Ook in het echt krijg ik fijne reacties en dat is wel leuk! :-) Volgens mij gaat het niet in de vuilbak belanden! :-)

 5. Mijn vriend en ik lezen van op vakantie zonet je blogbericht en zijn superblij te zien dat we jullie geinspireerd hebben, heel mooi!!! Geniet ervan, en vooral van jullie kindje uiteraard :)

  1. Jouw blog is de eerste die ik ben beginnen lezen en niet alleen de berichtjes rond doopsuiker enzo waren inspirerend, je hele blog is dat… Het heeft mij alvast aangezet om verder het internet af te speuren en zo zit ik hier ondertussen ook te bloggen en ben ik met allerlei creatieve dingen bezig, ook al is dat nu even op een lager pitje… ;-)

 6. heel mooi! Het is grappig om te lezen want momenteel ben ik ook al enkele maanden bezig met het maken van uiltjes in vilt, deels ook geïnspireerd door Inge snuffel. Ik had echter nog een vraagje, gaf je ook nog suikerboontjes mee met de sleutelhangers of niet? Ik weet niet goed hoe ik mijn suikerboontjes aan die sleutelhangers moet hangen? Veel plezier nog met jullie kindje
  Marlies

  1. Ik heb van alles geprobeerd maar vond suikerbonen aan de beestjes niet zo mooi omdat ik ze in de boom wou ophangen. Daarom doopsuikerzakjes genaaid voor doopsuiker en die geef ik dus mee bij een sleutelhanger :)

 7. wauw wat mooi! (zelf ben ik halfweg in mijn zwangerschap en lig een beetje in de knoop voor de doopsuikertjes…)maar dit is zo mooi,, helaas ben ik niet zo creatief als jullie. hopelijk vind ik iets gelijkaardigs! dikke proficiat met het resultaat én met de baby!