Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Het jaar van de tijd: 10 voornemens en een give-away #2

2 januari 2016

Het jaar van de tijd: 10 voornemens en een give-away #2

2 januari 2016
Zoals elk jaar sta ik even stil bij mijn voornemens voor het nieuwe jaar. Ik weet het wel, meestal komt er niet veel in huis van die nieuwe voornemens. Toch vind ik het niet slecht even stil te staan bij wat ik aan verandering, of net niet wil, in mijn leven!
2016, het jaar van de tijd. 
Vorig jaar zei ik dat ook al, de helft of misschien zelfs meer van mijn voornemens was gekoppeld aan tijd nemen: elke zondag even offline zijn, vriendendingen doen, op tijd en stond ontspannen, … Ik faalde en dat werd me bijna ‘fataal’.

Dit jaar verwacht ik geen grootse dingen van de tijd. Ik leerde ondertussen dat het niet realistisch is. Maar dit jaar moet er wel meer tijd komen om te ademen, voor het gezin, voor mezelf. 

Bewuster in het leven staan
Gedaan met rushen en stressen. Genieten wil ik doen van mijn kinders, mijn man, mijn familie en vrienden. Elke dag niet als vanzelfsprekend nemen! 
Consuminderen 
De afgelopen jaren was er geen tijd om stil te staan bij aankopen en onze manier van leven. Het wordt echter tijd dat ik dat eens doe met een huis dat ontploft van al het gerief dat we hebben en de soms beschamende rekeninguittreksels met al mijn impulsaankopen! 😉
Minder voeding verspillen
Soms denk ik echt, wat is er mis met mij? Ik gooi gigantisch veel eten weg terwijl er genoeg mensen op aarde zijn die een tekort hebben eraan. Echter, hier is het vaak zo geweest dat de tijd ontbrak om iets te doen met de ingrediënten in de koelkast, just-eat.be te vaak geconsulteerd werd en zo iedere maand heel wat voedsel bedierf en in de vuilbak belandde.
Daar moet een einde aan komen al weet ik dat het een hele uitdaging zal worden. Daarom:
Plannen en structureren 
De spontaniteit ten huize Liesellove wil ik niet verliezen maar het kan geen kwaad om boodschappenlijstjes te maken en stil te staan bij de menu van de week. Om overvolle agenda’s en dubbele boekingen te voorkomen, neem ik alvast dit jaar een prachtagenda in gebruik.


Opruimen
Tijd om mijn huis op te ruimen, samen met mijn hoofd. Ik startte alvast met het lezen van het boek Mario Kondo en hoop zo definitief de opruimoorlog te winnen.
Time to sew, time to have fun 
Vrijblijvend creatief mijn ding doen en op tijd en stond een naaidate doen. En als de tijd ontbreekt dan kan ik toch alvast maandelijks naar de Patroonparade trekken. Wat startte met beste klanten van de webshop, eindigt in vriendschap!
Vriendendingen doen
Vriendschap is kostbaar. Het heeft geleden onze onder meer dan volle agenda. Daarom dit jaar meer tijd voor de mensen die ons dierbaar zijn!
Do what you love!
De essentie van alles! Gaan voor datgene wat goed is voor mezelf, mijn gezin en mijn omgeving!
Mijn voornemens, het wordt een uitdaging, maar vastberadener dan ooit om een aantal voornemens tot een goed einde te brengen. Ik verwacht geen grootse dingen maar we doen niet langer mee aan het pompen of verzuipen!
En tja, dat laatste voornemen ‘Do What you love’ daar maak ik subiet werk van. Ik vind het namelijk heerlijk om pakjes te maken en uit te delen. Gisteren kon je al meedingen naar leuke stofjes, vandaag al een nieuwe give away op het menu!
Wil je graag kans maken op een exemplaar van Remi & Cosette voor Tieners? Gewoon omdat het leuk is om schone boeken in je kast te hebben staan. Nog beter om al dat moois voor je tieners te maken. En anders om het te hebben tot je kids ooit groot genoeg zijn voor tienerkleding!

Laat onderstaand dan een commentaar achter en laat mij weten wat je plant voor het nieuwe jaar! Doe je mee aan goede voornemens nemen of ben je eerder het type die wel ziet wat komt?

Meedoen kan tot dinsdagavond 5 januari! 6 januari maak ik de winnaar bekend!
Agenda 2016 bij Bliss

101 Comments

 • ann cloots 2 januari 2016 at 16:28

  Ik zie wel wat er komt want als ik plan dan komt het er misschien ook niet van en das dan nog frustrerender vind ik van mezelf. ik plande wel om dit boek aan te schaffen maar zie het kwam er nog niet van dus ik ding mee 🙂

 • Fenna Achternaam 2 januari 2016 at 16:41

  Dit jaar ga ik proberen op Japanse wijze op te ruimen en mijn nieuwe (!) huis te organiseren. En in 2016 wordt mijn zoon tiener…dat boek zal dus goed van pas komen!

 • Ruth Melis 2 januari 2016 at 16:55

  Ik hoop op een jaar waar ik terug meer tijd heb om te naaien en om te bloggen.
  Wie weet voor mijn tienerdochter?

 • nobutterfly 2 januari 2016 at 17:15

  Ik doe niet mee aan goede voornemens omdat ik ze moeilijk vind om te houden. Het is zoals op dieet gaan, ik eet zelden koekjes tussendoor maar als ik op dieet ga, dan wil ik elke dag een koekje. Naar het voorbeeld van een aantal podcasters heb ik wel een woord gekozen voor volgend jaar, allez dit jaar: bewuster. Ik wil bewuster omgaan met mijn tijd, bewuster mijn zintuigen gebruiken, bewuster aankopen, bewuster tijd maken voor vrienden,… En zo kom ik misschien wel op je lijstje uit 😉

 • Jo-Lynn Van Damme 2 januari 2016 at 17:18

  Hier gaan we veeeeeeel weekendjes weg dit jaar, want dat is onze enige ontstressmanier met de kindjes! 🙂
  http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

 • CmvMama 2 januari 2016 at 17:24

  Ik heb geleerd om niet te veel te plannen en de dag te nemen zoals hij komt. Wél heb ik mij ingeschreven in een kalligrafiecursus. Daar droomde ik al lang van! En die Remi en cosette voor tieners… Tja, ik heb sinds vandaag een tiener in huis, dus laat maar komen dat boek …

 • Delphine Hoorelbeke 2 januari 2016 at 17:32

  Ik wil graag meer tijd maken om bezoek te ontvangen volgend jaar en uiteraard ook om dingen te naaien. Ik doe dus graag mee met je give away

 • Akire 2 januari 2016 at 17:35

  Het enige wat ik echt wil proberen dit jaar is om meer 'nee' te zeggen en meer te doen wat goed is voor ons gezin.
  En, nog 1 jaartje zonder tiener in huis, maar dat boek zou ik wel al in huis willen hebben…

 • + 2 = 5 2 januari 2016 at 17:38

  Ik moet zeggen dat veel van je lijstje ook op mijn lijstje staat. De belangrijkste is denk ik: getting organised, omdat daarmee vanzelf ruimte zou moeten komen voor de andere zaken. Nu nog bedenken hoe ik dat ga aanpakken ?. En dat boek: graag! De eerste van de vijf is net tiener, dus dat wordt een duurzame aanwinst! (In het kader van consuminderen ?)

 • Aurelie E. 2 januari 2016 at 17:38

  Ik ben niet echt een goede voornemens planner want realiseer ze toch amper 😀 Als ik er toch één zou moeten maken voor mezelf, dan is het minder druk maken in mensen die negatief reageren of negatief denken 🙂
  Voor het boek waag ik graag m'n kans!

 • Katrien Roels 2 januari 2016 at 17:40

  Ik ben niet echt een mens van goede voornemens, ik weet uit ervaring dat er meestal niet veel van in huis komt. Toch maakte ik dit jaar een klein lijstje: consuminderen, de Verbeelding book challenge aangaan, elke maand 1 kledingstuk voor mezelf maken, stoppen met zeggen dat ik wil gaan bloggen, maar het ook werkelijk doen, elke dag een klein gelukje voelen of iemand anders een glimlach bezorgen. Dat zijn mooie voornemens, niet?

 • Gert en Charlotte Deryckere-Accoe 2 januari 2016 at 17:45

  Het enige voornemen dat wij maken is vaker neen zeggen tegen sociale verplichtingen die ons minder liggen zodat we wat meer tijd hebben om met het gezin door te brengen. En nog meer selfish sewing voor mij 🙂

 • lisette 2 januari 2016 at 18:03

  Ik heb voornemens om mijn huidige levensstijl voor te zetten. We willen een nieuw huis kopen, en ik ben al druk bezig met geen onzin kopen, minder stoffen kopen (eerst 10 dingen naaien, voordat ik weer stofjes kopen mag) en geen kleding kopen die ik niet nodig heb. Lastig, maar ik weet waar ik het voor doe. Ik vind het erg leuk om het boek te winnen!

 • Stipjes en datjes 2 januari 2016 at 18:07

  Voornemens : nog meer kleding voor het gezin zelf maken, om zo 'zelfvoorzienend mogelijk' te zijn op kleding gebied. Dat deed ik al in 2015, nauwelijks iets gekocht. Maar gisteren zag ik The True Cost en dat motiveert mij om nog meer mn best te doen.
  Verder nog een stapje gezonder eten en hopelijk een paar kilos kwijtraken.
  Op zoek naar een parttime baan, ik ben nu bewust thuisblijfmoeder, maar ik heb toch iets 'buiten de deur' nodig.

  En ik doe graag mee aan deze give away

 • Stipjes en datjes 2 januari 2016 at 18:07

  Voornemens : nog meer kleding voor het gezin zelf maken, om zo 'zelfvoorzienend mogelijk' te zijn op kleding gebied. Dat deed ik al in 2015, nauwelijks iets gekocht. Maar gisteren zag ik The True Cost en dat motiveert mij om nog meer mn best te doen.
  Verder nog een stapje gezonder eten en hopelijk een paar kilos kwijtraken.
  Op zoek naar een parttime baan, ik ben nu bewust thuisblijfmoeder, maar ik heb toch iets 'buiten de deur' nodig.

  En ik doe graag mee aan deze give away

 • Mimaloki 2 januari 2016 at 18:08

  Ik wil in 2016 voldoende tijd nemen voor mezelf om er zo voldoende te kunnen zijn voor mijn mede-huisbewoners.

 • Evelyn Courtens 2 januari 2016 at 18:21

  Tijd wordt ook hier een belangrijk woord, maar eerst in opruimmodus!

 • Evelien Trog 2 januari 2016 at 18:26

  Ik maakte er wel, goede voornemens. Ik wil dit jaar echt afvallen, de grootste verbouwstress is achter de rug, we wonen terug in ons huis, dus geen excuses meer. Ik kan het en ik ben het waard. Daarnaast wil ik meer tijd aan de meisjes besteden. Minder pc dus. En ook meer me-time!!! Ik ben benieuwd wat zal lukken…

 • crealiesje 2 januari 2016 at 18:41

  Veel maken voor dochterlief (en niet enkel meer weggeef-cadeautjes)
  genieten met een grote G
  en ontspullen, ja dat gaan we ook proberen

 • An_nononsonsmoms 2 januari 2016 at 18:50

  Ik plan om de chaos en stress in mijn hoofd wat in te perken en terug wat structuur te creëren. Het zal niet gemakkelijk zijn.

 • Ik maak het zelf nu 2 januari 2016 at 18:55

  Ik heb geen echte voornemens voor dit jaar,misschien proberen om meer te genieten en ik doe graag mee voor het boek,met 2 tieners in huis zou dat wel van pas komen 😉

 • Kim 2 januari 2016 at 18:58

  Ik heb maar één voornemen gemaakt en dat is iedere ochtend ontbijten met de kinderen… tot nu toe kregen ze melk en/of boterham in de zetel terwijl ik de ochtendrush afhandelde. Vanaf maandag doe ik dus mijn best om een kwartier eerder op te staan!

 • Piepow 2 januari 2016 at 19:07

  Ik ga mijn best doen om het hier eens echt opgeruimd te krijgen en te houden (dat is echt een grote uitdaging), ik ben ervan overtuigd dat dat ook voor meer rust in mijn hoofd zal zorgen en die heb ik dringend nodig. Moest dat al lukken, dan ben ik tegen het eind van dit jaar een ander mens.

 • Nathalie V 2 januari 2016 at 19:16

  Ik kan wel zeggen dat ik meer tijd ga nemen om mijn huis op te ruimen en gezonder te leven, maar dat is op voorhand een verloren zaak. We houden het dus op ik ga proberen om die dingen te doen.
  Ik ben dus eerder het ik-zie wel-wat-er-komt-type.
  Mijn zoon staat zo stilaan op de rand van het tienerdom, dus dat boek kan zeker van pas komen 😉

 • Siebe Coenen 2 januari 2016 at 19:18

  Mm ik en plannen … Moeilijke match k ga het letterlijk nemen dan maar wat ik plant staat in mijnen biotuin want plannen kan toch zo frustrerend zijn severineborremans@msn.com

 • Iris 2 januari 2016 at 19:36

  In 2016 streef ik naar minder: minder spullen, minder chaos in hoofd en agenda, minder verplichtingen, minder online, minder chocola…
  Meer tijd voor leuke dingen dus. Ook naaien voor mijn metekind van 11 én ook de eigen kindjes, maar die zijn nog even geen tiener.

 • Ivy 2 januari 2016 at 19:43

  Plannen voor het nieuwe jaar? Sommigen zijn al heel concreet (vakanties en communiefeest), de rest neem ik zoals het komt…
  En een tip om minder eten te verspillen: bestel eens bij Smartmat, echt een aanrader !!
  http://www.smartmat.be/nl/vriend/mgm/#/Mgm/o5G4Pec2

 • La Montagna Incantata 2 januari 2016 at 19:48

  Ik zie ook wel wat er op me afkomt dit jaar, maar zeker is dat we tijd maken om te genieten met het gezin, lekker koken, veel uitstapjes maken en vooral veel plezier maken!!

 • Anne Oeyen 2 januari 2016 at 20:03

  Ik ben net begonnen met weggooien. Een goede stap in de richting van meer rust, was een poetsvrouw regelen. Niet dat ik daar veel tijd mee win, ik spendeerde nooit veel tijd aan poetsen, en dat zorgde voor onrust in mijn hoofd. Meer tijd maken om te poetsen, als fulltime werkende mama zag ik dat niet zitten. Maar de onrust moest wel weg, dus regelde ik een poetsvrouw. Alleen staan er zo veel spullen in mijn huis dat iemand anders hier niet eens kan beginnen poetsen… Dus ook hier, ontspullen! Nieuw woord van het jaar wat mij betreft.
  Tweede goed voornemen? Deze blogpost op een groot vel papier printen en regelmatig lezen. Me realiseren dat ademruimte belangrijk is! Bedankt voor de voorzet ��
  Prettig 2016, Anne

 • Natacha (kleine _n) 2 januari 2016 at 20:13

  Mijn plannen voor het nieuwe jaar, genieten van mijn gezin, van vrienden en familie. We willen zorgen voor veel fijne momenten die heerlijke herinneringen worden. Op naaigebied zou ik voor deze zomer mijn dochter willen voorzien van veel meer zelfgemaakte kleertjes, ik zal er alvast aan beginnen zeker 🙂 kortom "do more of what you love"

 • sOn 2 januari 2016 at 20:23

  Ik wil opnieuw stoppen met werken, en me geen z*k aantrekken van wat een ander daarvan denkt. En dan heel bewust en creatief omgaan met de vrijgekomen tijd. Rustig blijven wanneer de kinderen het uithangen ook.

 • Tamara Deschamps 2 januari 2016 at 20:26

  Genieten van mijn 2 prachtige dochters! En op naaivlak toch 1/3 van mijn plannen uitvoeren 😉

 • Lisan Van Bauwel 2 januari 2016 at 20:28

  Voornemens voor het nieuwe jaar… Ik heb ze ja, maar ze zijn eerder een denkoefening dan echt regels om me aan te houden. Mijn hart volgen en niet alles overdenken. Hoewel dat tegen mijn natuur is, ga ik het toch proberen. 🙂

 • Anoniem 2 januari 2016 at 20:32

  Inderdaad, verder ontspullen, ongelezen boeken in mijn kast lezen en beslissen of ze weg mogen. Enkel voor de tv hangen als ik erecht van geniet….
  De eerste tiener is hier ook al een feit.

  Lien

 • Sane 2 januari 2016 at 20:43

  Ik ga opruimen, opruimen en opruimen. Met stip op 1: mijn kleerkast. Proberen mijn 'stijl' te definiëren en me dan enkele goeie, mooi passende kledingstukken aanschaffen/naaien…
  Het boek wil ik wel winnen, gewoon voor mezelf 🙂

 • Elise 2 januari 2016 at 21:04

  Dat van dat eten is ook hier iets waar we aan gaan werken!
  Veel succes met jouw voornemens!

 • Kate Creatief 2 januari 2016 at 21:11

  Mijn voornemens staan op mijn blog ?
  Projecten sneller afwerken is de belangrijkste. Ook opruimen, minder verspillen en consuminderen. Heb 2 tienerdochters dus dat boek komt zeker van pas.

 • Lili 2 januari 2016 at 21:14

  Goede voornemens, dat zeker, maar ik zal me er proberen niet druk in te maken mocht het allemaal niet lukken … Ik herken veel dingen die ik zelf ook zou willen: tijd maken voor mezelf, lief, vrienden en familie, dingen bewust beleven, minder voedsel verspillen, meer tijd voor naaiprojectjes, … het klinkt heel herkenbaar :-)! Veel succes en hang in there!

 • TinneV 2 januari 2016 at 21:32

  Ik neem me voor het zoveelste jaar op rij voor om meer orde in mijn leven te brengen 😉 Af en toe lukte het dit jaar wel eens een keertje dus ooit…

 • MultiVroon 2 januari 2016 at 21:34

  Ik ga dit jaar op gestructureerde wijze en met hulp mijn vermoeidheid te lijf. Dat gaat natuurlijk eerst alleen maar tijd kosten 🙁 Hopelijk daarna meer energie voor leuke dingen!

  Meer genieten (van mijn dochter vooral) is de laatste maanden al heel goed gelukt, zo fijn!

  Lief dat je dit weggeeft! Ik ben er heel benieuwd naar!

 • Lalie 2 januari 2016 at 21:34

  Goede voornemens, daar heb ik altijd een lijst vol van in het begin van het jaar (laten we zwijgen over het realiseren ervan ;)) Welke dit jaar hoog op de lijst staat is wat meer beweging. En het boek, ja, dat zou ik heel graag winnen aangezien ik zelf nog een tiener heb en het niet onder de kerstboom lag…

 • sop.hie.s 2 januari 2016 at 21:44

  Dit jaar maak ik heel bewust een aantal goede voornemens, vooral omdat ik mezelf een shot onder mijn kont moet geven 🙂 Hier liepen, vooral in het laatste half jaar, een paar dingen scheef bij mezelf. Lees: er moeten echt wat kilo's af en ik moet wat meer aandacht besteden aan mijn "voorkomen". Dat klinkt nogal cru maar ik nam zelfs de tijd niet meer om iets simpels als oorbellen aan te doen. Er zijn er nog, van die voornemens, maar die zijn minder haalbaar, weet ik van mezelf. Meer tijd vrijmaken om dat naaien beter onder de knie te krijgen bv of wat vaker iets nieuws koken. We zien wel hoe goed dat gaat lukken… (nog geen tiener in huis maar aangezien dat naaien hier best wel een blijverke is, zou dat boek in de toekomst zeker nog van pas komen)

 • sop.hie.s 2 januari 2016 at 21:45

  Dit jaar maak ik heel bewust een aantal goede voornemens, vooral omdat ik mezelf een shot onder mijn kont moet geven 🙂 Hier liepen, vooral in het laatste half jaar, een paar dingen scheef bij mezelf. Lees: er moeten echt wat kilo's af en ik moet wat meer aandacht besteden aan mijn "voorkomen". Dat klinkt nogal cru maar ik nam zelfs de tijd niet meer om iets simpels als oorbellen aan te doen. Er zijn er nog, van die voornemens, maar die zijn minder haalbaar, weet ik van mezelf. Meer tijd vrijmaken om dat naaien beter onder de knie te krijgen bv of wat vaker iets nieuws koken. We zien wel hoe goed dat gaat lukken… (nog geen tiener in huis maar aangezien dat naaien hier best wel een blijverke is, zou dat boek in de toekomst zeker nog van pas komen)

 • Katja (@Yane) 2 januari 2016 at 21:49

  Mijn goede voornemens: meer sporten en bewegen! Is echt wel nodig…
  Leuke agenda en dat boek zou hier goed van pas komen (met een bijna tiener in huis).

 • Liesbets 2 januari 2016 at 21:56

  Super boek dat ik nog niet in mijn collectie heb. Daarom ding ik graag mee!
  Goede voornemens worden hier vaak gestart, maar meestal na enkelen maanden al vergeten.
  Dit jaar lijken mijn goede voornemens erg op die van vorig jaar:
  – Meer sporten
  – 1,5 liter water per dag drinken(Echt een probleem hier)
  – Durven naaien voor mezelf buiten de naailesuren.
  – …

  Groetjes en veel succes met die van jou!

 • Aukje 2 januari 2016 at 22:12

  Mijn voornemen is meer voor mezelf naaien ipv de kids. Lijkt me een leuk boek!

 • bobbyminouch 2 januari 2016 at 22:15

  Ik neem mezelf voor om elke dag mijn klein geluk te noteren in een klein boekje. Zo maak ik elke dag even tijd om bewust en rustig te zijn! Boek staat op mijn wish-list!

 • Natalie D 2 januari 2016 at 22:16

  Bewust tijd in plannen om te naaien, zelfs als er nog een hoop werk ligt( nooit ver weg met 5 kids). Veel van jou lijst komt ook hier terug in de goede voornemens! Met dit mooie boek is er alvast een nieuwe uitdaging voor de 3 tieners hier in huis.

 • Ladybug & Co 2 januari 2016 at 22:28

  Ons goede voornemen is een relaxter jaar, minder rennen, minder vliegen, meer tijd met de mensen die ons lief zijn….En al zijn de kids nog geen tieners toch ding ik graag mee met dit boek komt over een paar jaar zeker van pas.

 • Anske aj stoffenspulletjes 2 januari 2016 at 23:28

  Een supergoed dat nog niet in mijn kast staan! Ik doe dus zeker mee.
  Dit jaar niet al te veel voornemens. Binnen een maandje terug aan het werk na de geboorte van mijn zoontje. Ik vermoed dat ik dit jaar vooral ga bezig zijn naar het zoeken naar evenwicht tussen werk, gezin, hobby, huishouden,…

 • Karen _Magnifieka 3 januari 2016 at 01:15

  Eerst en vooral veel succes gewenst met jouw voornemens!
  Ik ga een maandje zonder alcohol vanaf maandag. Eens kijken wat dat doet met mijn lichaam en vooral mijn maag. Verder proberen we ook dit jaar wat meer te bewegen! Misschien kopen we wel terug een fiets. Luisteren naar mijn lichaam wordt het centrale voornemen voor 2016!

 • Renate 3 januari 2016 at 03:15

  Mijn goede voornemen is meer voor mezelf zorgen, "me-time"inplannen. Als mama van 2 kindjes (2.5 jaar en 6 weken) leg ik de lat enorm hoog voor mezelf en cijfer mezelf vaak weg. Hier evenwicht in zoeken dit jaar is mijn doel.

 • MiaH 3 januari 2016 at 06:00

  opruimen, opruimen,opruimen….enz

 • marjo 3 januari 2016 at 07:32

  Ik ga oefenen met meer in het moment leven. Na een fijne cursus mindfullness ga ik een cursus zenmeditatie volgen vanaf februari. Dat het maar veel rust mag brengen….

 • Sigrid Baart 3 januari 2016 at 07:40

  voornemens? ja….voornemens???? pffff zouden we moeten volgen ja. maar net zoals jij zegt meer heb ik daar niet aan toe te voegen.

 • merel 3 januari 2016 at 07:48

  ik wil graag tijd maken om te doen wat we graag doen, met het gezin iets doen, af en toe een workshop volgen voor mezelf …

 • hilde@home 3 januari 2016 at 08:55

  Wat een mooi lijstje van voornemens van jou!!! En ja, ik herken zoveel! Ik duim dat je voornemens werkelijkheid worden. Hier wordt in ieder geval ook werk gemaakt van het voornemen om af en toe wat rust te vinden, want combinatie van huishouden, kids, verbouwing, job en bijberoep laat jammer genoeg niet veel tijd meer over voor vriendendingen, me-time, … Dat is ook de reden dat ik niet deelnam aan je vorige give-away voor de stof, want mijn verstand zegt me dat ik beter eerst eens zou opgebruiken wat ik heb om zo naast wat rust in mijn hoofd ook rust in mijn stoffenkast te krijgen. Maar een boek met patronen is dan wel ideaal, want dat kan helpen om die stoffenberg wat te verminderen :-). En mijn tienerboy hier in huis zou wel gelukkig zijn met dit boek, want hij komt niet zo vaak meer aan zijn trekken bij mama's maaksels. Lieve groetjes en veel succes met je mooie voornemens! xxx

 • Marleen B 3 januari 2016 at 08:57

  Mijn plan: Meer kleding naaien, meer boeken lezen en keihard genieten van mijn gezin!

 • BY JM 3 januari 2016 at 08:57

  Met een dochter in de prepuberteit die andere eisen aan haar kleding gaat stellen is een boek als deze meer dan welkom!

 • Patricia 3 januari 2016 at 09:33

  Meer genieten en minder mezelf opleggen dat alles hier spik en span moet zijn en me meer toeleggen op mijn oude liefde voor naaien en daar komt z'n naaiboek voor tieners hier heel goed van pas

 • Mijnleven4helden 3 januari 2016 at 09:36

  Mijn voornemens … ik zou toch graag die babykilo's die maar aan me blijven plakken eraf krijgen … een evenwicht vinden tussen werk, kinderen en mezelf …. als dat zou lukken ben ik al blij 🙂

 • heidike 3 januari 2016 at 09:37

  Niet meer alles vol plannen en mezelf en mijn gezien herontdekken. 2015 was het jaar van de burn-out en in 2016 wil ik herstellen. Naaien helpt me om te ontspannen dus dat naaiboek zou goed van pad komen;)

 • heidike 3 januari 2016 at 09:37

  Niet meer alles vol plannen en mezelf en mijn gezien herontdekken. 2015 was het jaar van de burn-out en in 2016 wil ik herstellen. Naaien helpt me om te ontspannen dus dat naaiboek zou goed van pad komen;)

 • Lies Van De Woestyne 3 januari 2016 at 09:46

  Ik heb maar één voornemen voor dit jaar: veel meer naaien! Met een man met 4 hobby's en drie kinderen met elk hun hobby's, wordt het tijd dat dat deze mama voor zichzelf en haar naaimachine opkomt! Vanaf nu neem ik wekelijks de tijd voor mezelf zodat manlief tegen het eind van het jaar de stoffenkast moet ruilen voor ettelijke nieuwe garderobes. En neen, dit keer niet voor de kids, maar enkel en alleen voor mezelf! (of is dat nu net iets te egoïstisch als 'goede' voornemen …?

 • tomgriet 3 januari 2016 at 09:49

  Ik doe al jaren niet meer aan goede voornemens, heerlijk is dat. Het boek heb ik nog niet, de tieners (sinds kort) wel, dus …

 • An Dé 3 januari 2016 at 10:03

  Je hoort inderdaad vaak: meer dit, minder dat, stoppen met dit, beginnen met dat … Voor mij niet. Ik neem me nooit iets voor wat ik niet met zekerheid kan afmaken. Maar wat ik wel wens voor het nieuwe jaar is meer zelfvertrouwen, voor mezelf en anderen. Zelfvertrouwen is de tegenpool van angst en angst is geen goede raadgever en blokkeert. Ik ga dit jaar dus voor zelfzekerheid en zelfvertrouwen.

 • Anoniem 3 januari 2016 at 10:04

  Ik hoop dat 2016 een jaar mag zijn van gezelligheid, klein geluk vooral. Blij zijn met wat je hebt en klaar zijn om nieuwe kansen te grijpen en te groeien.
  Te "leven" avant la lettre.
  Laat 2016 een jaar zijn van minder. Veel minder,..
  en dus ook veel méér. Maken ipv weggooien, genieten van natuur, van de dochter.
  Het boek zou me kunnen helpen bij m'n naaiprojectjes. Zeker omdat Nanou die nu zeven is, al graag puber zou zijn. "Papa, ben ik al puber als ik 10 ben?" 🙂 Kijkt ze zo naar op, dus als ik iets kan maken voor puberleeftijd…
  Dennis

 • Karen Vandenweghe 3 januari 2016 at 10:27

  Beste wensen voor het nieuwe jaar. Onder het motto 'more is les' slechts 2 goede voornemens dit jaar :
  1.tijd maken om sport en beweging meer in te lassen in mijn dag-en weekplanning; en dan bedoel ik zowel een aantal vaste loopsessies per week als je auto wat verder parkeren en stappen of de trap nemen ipv de lift.
  2. Bewust omgaan met voeding : verbruiken wat in huis is, minder maar bewuster eten. Ik ga ook de uitdaging aan om suikervrij te eten. Eens benieuwd wat dat met mijn lijf doet en of ik er inderdaad meer energie van krijgt. Het gewichtsverlies dat dit kan opleveren is welkom want elk jaar wordt de strijd met de weegschaal zwaarder.
  Veel succes nog met je goede voornemens !

 • Vink 3 januari 2016 at 11:16

  Ik herken veel van je voornemens. Wat bij mij bovenaan staat is bewuster omgaan met voeding en de verpakkingen ervan. En eindelijk een job vinden die tijdsgewijs een beetje beter matcht met wat ik wil (en die ik liefst ook nog eens graag doe).
  En het boek heb ik nog niet, schande! 🙂

 • Sewing Evy 3 januari 2016 at 11:17

  Oh waw, dat zouden mijn voornemens kunnen zijn!
  Hier staat ook tijd voor elkaar hoog op het lijstje, vooral dan op relationeel vlak…
  Een evenwicht zoeken tussen relatie, gezin, terug gaan werken en wat me-time…
  Minder geld uitgeven aan dingen die wel heel mooi maar eigenlijk niet nodig zijn wordt mijn grootste uitdaging dit jaar…
  En koken! Gezond eten, zodat we allebei wat kilo's verliezen, wat sporten zonder dat het een te grote opgave wordt…

  Eigenlijk willen we gewoon een rustig jaar zonder grote beslissingen en grote zorgen, eens een gewoon "saai" jaar 🙂

 • Sarah maakt 3 januari 2016 at 12:11

  Dat boek staat al heeeel lang op mijn lijstje, en nog steeds niet op mijn boekenplank. Ik doe dus graag mee :-). Ik hoop in het nieuwe jaar oprecht gelukkig te mogen zijn, in wie ik ben, wat ik doe en hoe ik mijn tijd spendeer. Mijn dromen omzetten in werkelijkheid, dat lijkt me een mooi maar vooral uitdagend voornemen.

 • moois van me 3 januari 2016 at 12:22

  hmmm, ik heb niet echt een goed voornemen voor 2016… Ik wil wel mijn berg bezittingen wat uitmesten maar daar ben ik al een tijdje mee bezig en daar ga ik gewoon mee door 🙂

 • Cathy 3 januari 2016 at 12:24

  Mijn voornemens voor t nieuwe jaar…. opruimactie.. in kleerkast, in de stoffenkast… overal.. en genieten van de kleine dingen!

 • Linda Vandeplas 3 januari 2016 at 12:37

  dit jaar gaan we niet op dieet, maar gezonder leven. Eens kijken of dat een betere uitkomst heeft…

 • Lies Bet 3 januari 2016 at 13:07

  Mijn goede voornemen is om meer in het moment te leven en niet altijd maar vooruit te plannen.

 • zeekraal 3 januari 2016 at 13:53

  Niet te veel plannen & op tijd en stond 'foert' zeggen. Chaos (in mijn huis) is een orde die gewoonweg niet iedereen begrijpt 🙂 Groetjes, Z.

 • Lindsy Boone 3 januari 2016 at 14:19

  Mijn goede voornemen is elke dag proberen te starten met goede moed en te genieten van de kleine dingen die ik nog kan doen, want ik ben al drie jaar chronisch ziek.
  Het boek zou goed van pas komen want ik heb een tienerdochter en een zoontje die nog tiener moet worden.

 • mamcblogger 3 januari 2016 at 15:04

  Mijn plan is om meer "neen" te zeggen tegen wat er minder toe doet en veel vaker volmondig "JA!" tegen wat gelukkig maakt. Wat je ook doet, een oordeel zullen "de mensen" toch hebben.

 • Inspinration 3 januari 2016 at 15:38

  Mijn voornemens is minder kopen, minder patronen, minder stof en minder winkelkleding, meer naaien en meer plangericht naaien, dus niet de 28ste jurk terwijl er geen shirts in de kast liggen 🙂

 • Melissa Hauspie 3 januari 2016 at 17:17

  Mijn voornemen van dit jaar: afstuderen! Na 6 jaar universiteit is het tijd voor werk. En meer tijd proberen maken voor den boyfriend! Hoewel dat niet eenvoudig gaat zijn met een niet-9-to-5-Job ☺

 • Hanne 3 januari 2016 at 18:21

  Ik ga dit jaar proberen iets minder chaotisch te zijn, zodat er niet alleen rust in mijn huishouden maar ook rust in mijn hoofd komt.
  En zo'n boek past hier wel in de kast.

 • All Set 3 januari 2016 at 18:47

  Mijn goede voornemen… Bewust genieten van mijn gezinnetje en tijd nemen voor mezelf…
  En make it a happy sew year!

 • Anoniem 3 januari 2016 at 19:57

  Het is niet echt een voornemen, maar eerder een gevoel, waar ik deze maand ben ingerold. Een beetje dezelfde situatie hier: 2de kindje komt erbij en dat is zwaar…zeker als de 2 ouders geen 9-to-5-job hebben. Mijn eerste crash kwam vorige kerst, sindsdien modder ik aan. Het ging niet goed, maar een ommezwaai kreeg ik niet voor elkaar. Doordat ik in december noodgedwongen veel minder heb gewerkt, kwam er terug tijd voor het gezin. En het besef hoe belangrijk dit is en hoe veel ik om hen geef. Een zware operatie bij mijn man, een week logeren bij mijn ouders en in het ziekenhuis, en nadien de kerstvakantie thuis met man en kinderen… Ik heb ervan genoten en de echte ik kwam terug boven. Tijd om eens wat te rommelen, tijd voor leuke momenten met de kindjes (knutselen, spelletjes, massages, haar vlechten,…), tijd voor mezelf,… In 2016 wil ik meer van dat: de werkuren worden geleidelijk afgebouwd, het delegeren van werk is begonnen, het brainstormen over andere werkomstandigheden gaat door,… En ondertussen staat mijn agenda al mooi vol met: brunchen met het gezin, dagje zee met de man,… 2016 wordt top!!

 • Barbara 3 januari 2016 at 20:14

  Wat een mooie voornemens voor jou, niet teveel tegelijk maar vooral mooie dingen, bewustere dingen. Ik kan le er helemaal in vinden! Zelf ben ik niet zo'n voornemen-type, omdat die meestal toch mislukken. Maar toch maak ik er wel een laar in m'n hoofd. Minder stofjes kopen lukt alvast niet mee, nu ik bij jou op 1 januari een bestelling heb gedaan;-) maar verder wil ik graag proberen me minder op te jagen in conflicten tussen de kids, wil ik meer in het moment zijn, vooral met m'n gezinnetje. Niet steeds denken aan al wat ik nog moet of wil doen, en daardoor ongeduldig zijn. Daarmee hangt samen dat ik ook echt voldoende tijd voor mezelf wil nemen, om dingen te doen die ik zelf wil doen. Naaien, rustig een tijdschrift lezen met een theetje, iets met vriendinnen doen, ..' Zo raak ik opgeladen en heb ik minder last van dat stemmetje in m'n hoofd dat me eraan herinnert wat ik nog allemaal wil of moet doen. En verder ga ik proberen zoveel mogelijk te zien hoe het komt, en te aanvaarden wat er komt, want het wordt een bewogen jaar voor ons, door de komende verhuis naar het buitenland. We zien wel… 🙂

 • Majella Vandeputte 3 januari 2016 at 21:18

  Goede voornemens van jóu zijn de nagel op de kop 🙂 vriendschap en familie vind ik ook belangrijk
  Die giveaway zou dus ideaal zijn want grote neven willen ook iets handmade 🙂

 • FreyaL 4 januari 2016 at 06:41

  Dit jaar ook een tiener in huis dus dat boek kan ook van pas komen. Aan goede voornemens doe ik niet mee maar ik ga wel proberen meer van dag tot dag te leven en zien wat de toekomst brengt.

 • cecil vorage 4 januari 2016 at 09:40

  Tja ik zou wel 10 kg afvallen om m'n lijstje kunnen zetten, maar ook ik heb nog 13 kg te gaan.
  Ik doe vaak waar ik zelf zin in heb, volg mijn gevoel, geniet van mijn gezin, kruip achter mijn naaimachine en zorg dat koffie altijd vers gezet wordt bij onverwacht bezoek. Love Life!
  Ik neem me voor dit vooral te blijven doen.

 • Carolien Lembrechts 4 januari 2016 at 10:38

  Mijn goed voornemen is opnieuw 10 kilo afvallen, ben er op 1 januari meteen ingevlogen! Nu nog hopen dat ik het volhoud en dat ze er achteraf (zoals de vorige keer) niet opnieuw heel snel bijkomen….. Aangezien mijn Fleurtje ondertussen al een hele Fleur geworden is komt dit boek zeker van pas!! xxx

 • Margot Lembrechts 4 januari 2016 at 10:48

  Mijn goede voornemen: nu genieten en gelukkig zijn en niet voor- of achteruit kijken. Ahja en sporten is ook wel een beetje een voornemen 🙂

 • Ann Melis 4 januari 2016 at 11:08

  goede voornemens met verbouwingen voor de deur is moeilijk, maar we ebben ons wel voorgenomen van onze maandelijkse 'date' te behouden en alles te laten komen zoals het komt. We kunnen niet sneller lopen dan anders en op het gemak lukt alles ook. Zolang we maar van ons gezinnetje kunnen blijven genieten!

 • Jozefien 4 januari 2016 at 12:02

  Mijn voornemen is af en toe eens nee zeggen wanneer ik geen goesting heb, en hopelijk ja kunnen zeggen als dingen mij gelukkig maken…

 • Frullemieke D W 4 januari 2016 at 13:23

  Ik waag mijn kans voor het boek.
  Mijn oudste zoon is nog maar 8, maar heel groot waardoor ik al bij de tienermaten moet zien 😉
  En nog 2 meisjes metekindjes die ook prachtig zouden staan met die kleren.

  Mijn goeie voornemens voor dit jaar:
  grote schoonmaak in ons huis houden, meer naai- en knutseltijd voor mezelf inplannen 😉 en genieten van de kleine dingen in het leven.

 • Naaistaart 4 januari 2016 at 13:52

  ik waag ook graag mijn kans voor het boek! Met een bijna tiener in huis zou dat van pas komen. En het past ook bij mijn goede voornemen van 2016… meer naaitijd inlassen!

 • HJ 4 januari 2016 at 16:50

  Heel veel succes met je voornemens, ze klinken bekend! En beste wensen 🙂
  Omdat het nog een tijd duurt voor we aan de tienerjaren zijn, geef ik mijn kans graag aan iemand anders. Kwestie van nu geen extra naaiboek te hebben dat jammer genoeg niet gebruikt wordt, hoe mooi het ook is…

 • De Zuster Van 4 januari 2016 at 19:21

  Eerst en vooral een gelukkig 2016 en veel succes met al je plannen! Zelf heb ik niet echt goede voornemens, we maken er gewoon het beste van!

 • Moestash Moestash 4 januari 2016 at 20:01

  Heel veel voornemens in mijn hoofd, maar ik sta er steeds te weinig bij stil om er echt te kunnen aan werken. Ik hoop tijdens 2016 vooral ook een mooi een haalbaar evenwicht te vinden tussen mijn gezin, mijn werk en mijn hobby. Eentje waar ik mezelf goed bij voel.

 • Bieke P. 4 januari 2016 at 20:53

  Mijn plan: zo weinig mogelijk kleren kopen en zoveel mogelijk zelf maken met de stoffen die hier liggen in mijn kasten…. Daarnet weerstond ik al aan een paar leuke shirts in solden voor de zonen. How hard can it be? Voor dat boek maak ik graag een plekje vrij!

 • Sandra Hens 5 januari 2016 at 13:19

  Hier ook mee dan genoeg voornemens in mijn hoofd waar meestal niets van terecht komt. Maar misschien toch maar eens proberen om eerst een heel deel van de stofjes die ik thuis al liggen heb verwerkt te krijgen. En met twee aankomende tieners in huis en misschien de hulp van het boek moet dat zeker wel lukken niet?

 • Aaricia Van Hoof 5 januari 2016 at 19:53

  Ik ben niet direct een persoon met goede voornemens, dat zorgt bij mij voor prestatiedruk, waardoor ik nog minder deed dan daarvoor. Maar doorheen het jaar probeer ik wel kleine dingen te veranderen, maar dan spontaner.

 • Chateligne Dupantalon 5 januari 2016 at 20:53

  Goeie voornemens bij het begin van het jaar, het idee alleen al, doet me een beetje panikeren. Maar op de meest onverwachte momenten komen er toch plannen, plannetjes en intenties doorheen het hele jaar door piepen. Maar als ik ze aan niemand verklap, hoef ik ook niet te bekennen hoeveel er uiteindelijk de mist in gingen 😉
  Nog 361 dagen en tiener nummer 2 is een feit in huis, dus dat boek zou zeker benut worden (wat op zich alweer een goed voornemen is 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×