Speelbos Mierennest in Belsele, dichtbij Sint-Niklaas, moet allicht één van de best bewaarde geheimen van Oost-Vlaanderen zijn. Wanneer je in de buurt rondrijdt, is er helemaal niks die doet vermoeden dat er een waar speelparadijs in de buurt is. Speelbos Mierennest is niet erg groot maar de weg er naartoe is één en al plezier en als ouder kan je er even zeer heerlijk vertoeven. Neem dus je picknick (en een drankje) mee, installeer je op één van de banken en geniet terwijl jouw kinderen ravotten en zich amuseren in dit bos met speeltuin.

Speelbos Mierennest, de avontuurlijke route

Speelbos Mierennest ligt midden in een wijk wat gelijk staat aan parkeren in de straten rondom het bos. Zorg dus dat je buurtbewoners niet hindert. Om het speelbos te bereiken moet je een stukje te voet. Vrij snel bots je op het plan van Speelbos Mierennest. Vanaf daar volg je de avontuurlijke route om de natuurlijke speeltuigen en de wadi van het speelbos te bereiken of loop je uiterst rechts als je niet van avontuur houdt. (Wat ik mij niet kan inbeelden, haha.)

Doorheen het bos is het eventjes de weg zoeken naar de speeltuigen. Klimmen en klauteren, weggetjes ingaan en dan toch maar besluiten om een andere route te volgen, met als ultieme doel het speelplein. Axelle en co vonden dit geweldig en net toen ze dachten dat ze de weg niet zouden vinden, doemde de speelzone in de verte op. Trouwens, het speelbos is niet groot. Verloren lopen is onmogelijk.

De speelzone

In de open speelzone van het speelbos, vind je heel wat natuurlijke speeltuigen: gemaakt uit boomstammen, touwen, … Er is een glijbaan maar daarvoor moet je eerst een berg opklimmen. Het evenwicht wordt uitgedaagd op de wadi, een zone met water. Tijdens ons bezoek was de wadi helaas opgedroogd maar reservekleding kan dus wel van pas komen. Klimmen en klauteren kan dan weer aan het touwenparcours. Met andere woorden: meer dan genoeg speeltuigen om de kinderen een middagje zoet te houden.

In de speelzone vind je ook een aantal (picknick) banken maar het kan interessant zijn om een groot picknickdeken mee te brengen. Er is meer dan genoeg ruimte binnen de open speelzone en zo kan je zelf heerlijk chillen met een drankje en een boekje. In de buurt is geen cafetaria/brasserie dus neem zeker je eigen drankjes (en evt. picknick) mee.

Praktisch

  • Adres speelbos Oost-Vlaanderen: Mierennest – 9111 Sint-Niklaas
  • Gratis parking in de straten van de wijk Mierennest maar let erop dat je buurtbewoners niet hindert.
  • Eten & drinken zelf mee te nemen.
  • Het Speelbos Mierennest is elke dag vrij toegankelijk
  • Buggy-en rolstoelproof als je de niet avontuurlijke route volgt. (Tenzij bij felle regen.)
  • Honden aan de leiband
  • Picknicktafels en banken aanwezig in de speelzone maar een picknickdeken kan zeker van pas komen.
  • Geen toiletten aanwezig.
  • Meer speelbossen en info Sint-Niklaas

Zoek je nog andere leuke activiteiten? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op onze uitstap-pagina. Heb je zelf een toffe tip voor de regio Oost-Vlaanderen? Laat het dan zeker weten via een reactie onder deze post.

Dit artikel bevat affiliate links wat jou niks kost, maar wanneer jij via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.