Holy Food Market – Gent

the holy food market gentSinds kort is er een nieuwe hotspot in mijn stad: ‘Holy Food Market’. Het concept is eenvoudig: één grote ruimte met allemaal eetstandjes en in het midden allemaal tafeltjes. Dit alles in de prachtige 16de eeuwse Baudelokapel in de Gentse Ottogracht. Dat het tijd werd dat wij Gentenaren ook een voedselmarkthal hebben, daar valt niet over te discussiëren. Nu doen we kei hard mee met andere hippe steden zoals Barcelona, Kopenhagen, Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Onlangs hoorde ik trouwens dat Gent dezer dagen hipper dan hip is en the place to be! Ik heb het altijd al geweten.
** Helaas is de Holy Food Market ondertussen dicht. 

the holy food market gent the holy food market gent the holy food market gentHet concept spreekt voor zich maar voor zij die het niet kennen, nog kort even wat een voedselmarkthal inhoudt. Zoals ik al zei zijn er overal eetstandjes en in het midden van de ruimte tafeltjes. Trek er naartoe met je vrienden en/of familie en neem ergens plaats. Iedereen verkent de eetstalletjes en kiest datgene uit waar hij zin in heeft. Wil de ene een kroket en de andere Aziatisch? In een foodhal is dat helemaal geen probleem en kan je toch lekker samen tafelen. Het beste dus van alle werelden: fijn gezelschap en lekker eten!

the holy food market gent

Aangezien ik geweldig fan ben van dergelijke concepten, keek ik super hard uit naar een bezoekje. Twee weken terug trok ik er naartoe. Blog-gerelateerd zelfs, want het was met de winnares van de give-away van ergens in januari. Dat de winnende persoon ook nog eens een vriendin was, maakte het in één klap super gezellig. Bovendien sleurden we nog een andere partner in crime mee waardoor het een topdag werd.

Wij trokken er op een donderdagmiddag naar toe. Toen we aankwamen was het er nog behoorlijk rustig maar eens de klok 12 uur sloeg zaten al snel alle tafeltjes vol. Houd er dus rekening mee dat dit nieuwe hippe concept best veel bezoekers trekt en je beter tijdig komt! Je vindt er makkelijk een heerlijk aperitief, alcoholisch en non-alcoholisch. Wij gingen voor de heerlijke homemade limonade van de krokketenbar Bubba. Een aanrader van formaat!

We proefden van allerlei lekkers want één iets uitkiezen is gewoon te moeilijk. Het fijne van dit concept is natuurlijk dat je meerdere kleine dingetjes kan bestellen bij verschillende restaurantjes. En omdat er zoveel keuze is, kan je bij een nieuw bezoek gewoon andere dingen uitproberen. Al ga ik de volgende keer allicht weer voor de kroketten, want die vond ik overheerlijk. Bovendien was de service daar top!

Hier en daar moeten ze dat nog wat finetunen. Bij het ene restaurantje krijg je een bakje mee die trilt als je bestelling klaar is, bij de andere moet je dan weer wachten aan het standje zelf. Dat zorgt soms nog voor wat verwarring maar ah dat zijn kinderziektes. En vooral, dat kan de pret in de ‘Holy Food Market’ niet bederven.

Ben je dus binnenkort in Gent? Wil je iets hips doen? En wil je dat het liefst van al combineren met lekker eten en drinken? Trek dan gewoon naar dit nieuwe concept en ontdek net zoals wij dat het daar gewoon goed is om zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

  1. Moh, dat moet ik zeker eens uitproberen. Ik ben afkomstig van het Gentse maar ben mijn man gevolgd naar het Brusselse zoveel jaar geleden. Toch mis ik Gent en de sfeer die er hangt. Telkens als ik mijn familie bezoek, probeer ik toch eens naar een paar plekjes te gaan. De Holy Food Market staat nu wel bovenaan mijn lijstje. 😉

  2. Mooie foto’s!

    Ik ging er ook al enkele keren langs.
    Wel een wereld van verschil of je voor een dag in de week of het weekend kiest.
    Weekend vind’k niet meteen een aanrader. Erg druk en bijgevolg ook lang wachten.

  3. Lijkt een beetje op “Mercado” in Antwerpen! Heel tof en leuk aanbod. Ik onthou het als ik ooit nog eens naar Gent ga. Zo een toffe stad!

  4. Wij wonen in Turnhout maar waren deze week van maandag tot en met woensdag op city-trip in Gent. Ik had dinsdagavond je blogberichtje gelezen en dus zijn we er woensdag eens gaan kijken. We hebben er niet gegeten omdat het toen nog wat te vroeg was maar we kochten er in de inkomhal wel neuzekes in allerlei kleurtjes als bedankje voor mijn ouders die ondertussen tijdens deze dagen onze kindjes entertainden.